T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 19 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çelik: Kamuda en fazla zam öğretmenlere yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konsolide bütçede en fazla bütçenin Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldığını ve kamu çalışanları arasında da en fazla zammın öğretmenlere yapıldığını söyledi.

Hediye alanların listesini Bakan Çelik, Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ile birlikte gösterdi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konsolide bütçede en fazla bütçenin Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldığını ve kamu çalışanları arısında da en fazla zammın öğretmenlere yapıldığını belirterek, "Öğretmenlerimize 40+40 seyyanen zam ve yüzde 5'lik artışla birlikte 1998 yılından beri artış yapılmayan ek ders ücretlerini artırdık. Bu artışlara bakıldığında kamuda en fazla artışın öğretmenlere yapıldığı görülecektir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen 2005-2006 eğitim-öğretim yılı kapanışı ve karne dağıtım töreninde konuşan Bakan Çelik, okul öncesinde yüzde 11'lik okullaşma oranının yüzde 21'e, ilköğretimde ise yüzde 100'ler seviyesine çıkarıldığını ve ortaöğretimde de ciddi artışlar kaydedildiğini belirtti.

Bakan Çelik, bu eğitim-öğretim yılında 406 bin bilgisayarın okullara girdiğini söyledi. Çelik, bu sene ilk kez ilköğretim öğrencilere verilen ücretsiz ders kitabı projesinin ortaöğretim öğrencilerine de verileceğini müjdeleyerek, "Bu yaz 150 milyon kitap alacağız. 18 Eylül 2006 tarihinde ilköğretim ve liseli öğrencilerimiz sıralarının üzerinde kitapları hazır bulacaklar" şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a eğitim alanına yaptıkları destekten dolayı teşekkür eden Çelik, Ulaştırma Bakanlığı'nı "Has Kardeş Bakanlık" olarak ilan ederek, seneye tüm okulların ADSL bağlantısının tamamlanmış olacağını söyledi. Çelik, ayrıca yaz döneminde de hummalı çalışmaların sürdürülerek yeni eğitim-öğretim yılına kadar eksikliklerin giderileceğini kaydetti.

Ankara Valisi Kemal Önal da, Türkiye'de ilk kez bu sene 5 ilde başlayan ve Ankara'nın içinde bulunduğu internetten okul kayıt projesinin başarıyla sürdüğünü belirterek, Ankara'nın 2005 yılında Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye ikinciliğini, ÖSS'de de Türkiye birinciliğini elde ettiğini anlattı. Önal, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde Ankaralı hayırseverlerin eğitime 145 trilyonluk bağış yaptığını söyledi.

"TÜRKİYE ADSL BAĞLANTISINDA DÜNYA REKORU KIRMIŞTIR"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, yaptığı konuşmada, son 3 yılda eğitimde alfabe okur yazarlık oranında yüzde 90'lar seviyesine ulaşıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' ve diğer projelerine katkı olarak 25 bin okula hızlı internet geniş bant bağlantısı sağlandığını anlatan Bakan Yıldırım, yeni eğitim öğretim yılına kadar da toplam 17 bin okulu internete kavuşturacaklarını müjdeledi.

Amaçlarının gençleri geleceğe hazırlamak olduğunu kaydeden Yıldırım, internetin faydalarına değindi. Kullanıcıların bir tuşla 1 milyar 800 bin sayfalık bir kütüphaneye ulaşabildiklerinden örnekler veren Yıldırım, Türkiye'de başlangıçta nüfusun yüzde 3.5'inin internetle tanıştığını, bugün ise bu rakamın yüzde 14'ü bulduğunu belirtti.

Yıldırım, Türk Telekom olarak ADSL internet bağlantısında Türkiye'nin dünya rekoru kırdığını da belirterek, "Avrupa'da yüzde 40'lar oranında olan ADSL bağlantısında Türkiye'de artış oranı yüzde 800 seviyesinde olmuştur. Artık halkın yüzde 75'i devletle olan işlerini internetten yapar hale gelmiştir" diye konuştu.

5 bin 470 öğrenciye içerisinde modem ve ADSL internet program paketi bulunan birer adet bilgisayar hediye eden Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, okullardaki internet kullanım ücretlerinde yüzde 15'lik bir indirim daha yaptıklarını açıkladı.

Amaçlarının internet kullanıcı sayısının artırılması olduğunu belirten Genel Müdür Doany, Telekom olarak şu ana kadar 22 bin 500 okula ADSL bağlantısı yapıldığını ve 3 bin 500 okula daha ADSL bağlanacağını belirtti. ADSL bağlantısı kurulamayan 12 bin 500 okula da kablosuz internet erişim hizmeti vermeye başladıklarını anlatan Doany, Telekom'un 33 okulun temelini attığını ve Evrensel Hizmet Fonu'ndan sağlanan 100 milyon YTL'lik paranın aktarıldığını bildirdi.

Öte yandan, törende yapılan protokol konuşmalarının ardından Başbakan Erdoğan, öğrencilerin karnelerini dağıttı ve başarılı öğrencilere bilgisayarlarını verdi.

  • ANKARA (İHA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi