T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 19 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

THY rekora uçtu hostes krizi bitti

THY basın sözcüsü Ali Genç, yaşanan krizin aşıldığını belirterek "Pazar günü yolcu sayımız rekor düzeye ulaşmasına rağmen hiçbir sorun yaşanmadı" dedi

Türk Hava Yolları (THY) basın sözcüsü Ali Genç, gerekli tedbirlerin alındığını, bundan sonra eleman sıkıntısı nedeniyle iptal ve rötar olaylarının yaşanmayacağını söyledi. THY'de personel sıkıntı nedeniyle ortaya çıkan rötar ve iptal olayları ile ilgili bir açıklama yapan Genç, aslında sorunların cumartesi günü itibariyle çözülmüş olduğunu ancak Cuma günü yaşanan sıkıntıların bir kısmının bir sonraki güne sarktığını anlattı.

Cumartesi günkü sefer iptallerinin aslında Cuma akşamı belirledikleri iptaller olduğunun altını çizen Genç, "Bugün (dün) itibariyle yaşanan hiçbir sıkıntı yok. Her şey olağan gidiyor hatta olağanın üzerinde güzel sonuçlar var. Yolcu sayısı geçtiğimiz cuma günü 52 bin, Cumartesi 55 bin, Pazar günü de 57 bin 800 oldu. Ulaşılan yolcu sayısı şu ana kadar THY'de rekor sayılabilecek bir rakam. Zamanında kalkış oranlarımız da yüzde 90'lara yaklaştı" dedi.

150 PERSONEL İŞBAŞI YAPTI

Cumartesi günü itibariyle 150 yeni personelin göreve başladığını bildiren Genç, Haziran ayı sonuna kadar 150 kişinin daha göreve başlayacağını açıkladı. Ayrıca 50 kişilik yedek ekibin de 150'ye çıkarıldığını vurgulayan Genç, "Bundan sonra rötar anlamında personelden kaynaklanan sıkıntımız olmayacak" dedi. Yaşanan sıkıntıların personel eksikliğiyle doğrudan orantılı olmadığını da ifade eden Genç, "Günlük 460-470 seferimiz var. Olağanüstü bazı şeyler peş peşe gelince, ekstra izinler, raporlar, yolcu ve sefer sayılarında artış olunca Cuma günü sıkıntı ortaya çıktı. Zamanında müdahale edilerek sorun ortadan kaldırıldı" diye konuştu.

YILDIRIM: İNCELEME BAŞLATILDI

Bu arada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, konuyla ilgili bir soruyu cevaplandırırken, yaz mevsiminde tatile gidecek vatandaşların havaalanlarında eziyet çekmesini istemediklerini belirterek, "Tatilin zevkten eziyete dönüşmesi, iyi bir görüntü değil. Sıkıntının personelden kaynaklandığı anlaşılıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu konuda gerekli incelemelerini başlattı'' diye konuştu.

  • EKONOMİ SERVİSİ

    Bazı adaylar boylarını uzun göstermiş

    THY sözcüsü Ali Genç, kabin memuru sınavındaki aksaklıkla ilgili olarak da şunları söyledi: "Kabin memuru sınavı yaparken internetten başvuruları aldık. Burada yaş, boy gibi şartlar vardı. Bazı adaylar boyları standartlar içinde olmamasına rağmen içerisindeymiş gibi beyanda bulunmuş ama bunun sayısı 3-5 kişi. Bütün süreci etkileyecek sayı değil."

    THY'den aksaklıklar için özür

    THY Genel Müdürü Temel Kotil,"Cuma günü yolcularımızı üzdüğümüz bir gündü. Onun için kurumum adına özür diliyorum" dedi. NTV'ye bir açıklama yapan Kotil, THY kabin mürettebatlarının günde iki uçuş yaptıklarını, ancak ilk uçak zamanında gelemezse ikinci uçuşa çıkamadıklarını, o zaman da yedek mürettebat devreye girdiğini belirtti. Sorunun tam bu noktada yaşandığına söyleyen Kotil, "50 yedeğimizi 150'ye çıkardık. Bundan sonra tehir olmayacak. Cuma gününden öğrendiklerimiz oldu" dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi