T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 19 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sayısal zorladı

1,5 milyon öğrencinin bir yıl boyunca hazırlandığı ÖSS maratonu dün sona erdi. Adayların çoğu 2. bölümdeki sayısal soruları cevaplamakta zorlandı. ÖSYM tarafından yapılan 'sorular zor olacak' açıklamasının ise öğrencilerin stresini arttırdığı belirtildi

Türkiye'de 1 milyon 537 bin 433 öğrencinin bir yıl boyunca hazırlandığı ÖSS maratonu dün sona erdi. ÖSS süresince, öğrenciler içeride veliler ise dışarıda ter döktü. Çocuklarıyla birlikte sınav yerlerine gelen veliler, gazete okuyarak, dua ederek ve örgü örerek 195 dakikanın geçmesini bekledi. Sınavdaki çocuklarının gürültüden rahatsız olmasını istemeyen aileler, okul önünde cep telefonu çalanlara ve otomobiliyle gürültü çıkaranlara müdahale ederek, sessiz olmalarını istedi.

2. BÖLÜM TER DÖKTÜRDÜ

Adaylar sınavın 4 testten oluşan ilk bölümündeki soruların kolay olduğunu, ancak ikinci bölümdeki sayısal alandaki soruların zor olduğunu dile getirdi. Öğrenciler özellikle matematik sorularını cevaplandırırken zorlandıklarını söylediler.

BAŞINIZI AÇIN UYARISI

Türkiye'nin bütün il ve bazı ilçeleri ile Lefkoşa'da yapılan ÖSS'de öğrenciler saat 08.45'den sonra kimlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Okula başörtüsü ile girmeye çalışan bazı adayların güvenlik görevlileri tarafından uyarıldığı görüldü.

TUVALET İZNİ ŞİKAYETİ

Adaylar, bu yıl ilk kez ÖSS'deki yeni sistemle tanıştı. Eski sisteme göre 15 dakika fazla süren sınavda, ön lisans programlarına girmek isteyen adaylar 4, lisans programlarını tercih etmek isteyenler 6 test cevaplandırdı. Her bir testte 30 soru yer aldı. Bu yıl ilk kez uygulanan tuvalet iznini kullanmayan adaylar, kullananların sınıfa giriş çıkışında çıkarttıkları gürültüden şikayetçi oldu. Veliler ise ÖSYM tarafından yapılan 'sorular zor' açıklamasının öğrencileri olumsuz etkilediğini anlattılar. Semra Turaç adlı anne "Oğlum soruların zor olduğunu duyunca psikolojisi bozuldu. Rahatlatmaya çalıştım. Ama üç gündür midesi ağrıyor."

SONUÇLAR 15 TEMMUZDA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sonuçların ise 15-20 temmuz tarihleri arasında açıklanacağını söyledi. ÖSS soru ve cevapları, ÖSYM'nin, "http://yayin.osym.gov.tr" adresinde yayınlandı.

Bayıltan sınav

ÖSS stresine dayanamayarak sınav sırasında ve sonrasında baygınlık geçirdi. Sakarya Üniversitesi Hendek Meslek Yüksekokulunda sınava giren Ahmet Demirel sınav sırasında bayıldı. Adıyaman'da da iki öğrenci aşırı heyecan ve stres sebebiyle baygınlık geçirdi. Kırşehir'de de sınav ortasında tansiyonu düşen Ayten Atabey isimli öğrenci hastaneye kaldırıldı. Diyarbakır'da ise Semra Gezici sınava girdikten bir saat sonra bayıldı. Müdahale sayesinde kendine gelen Gezici, sınava kaldığı yerden devam etti. Iğdır'da da Şükran Dilen ile bir başka kız öğrenci heyecana bağlı tansiyon düşüklüğü nedeniyle baygınlık geçirdi. Kayseri'de de sınav öncesi bayılan Demet Karakaya, tedavisinden sonra yeniden sınava götürüldü. Şanlıurfa'da da Sedef Önder (19) adlı öğrenci sınavdan sonra bayıldı.

Bir yanda protesto sürdü

İÜ Beyazıt Yerleşkesi giriş kapısında, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi bir grup, ÖSS'yi protesto etti. Grup adına yapılan açıklamada, milyonlarca insanın geleceğinin 3 saat içinde belirlendiği, dershaneye gidemeyen ya da özel ders alamayanların bu sınavı kazanmasının imkansız olduğu savunuldu. Açıklamada, ÖSS'nin kaldırılması istendi.


  • 2 soru hatalı
  • ÖSS manzaraları

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi