T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 19 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Devletçi kafa bir türlü basmıyor

Başbakan, muhalefetin hükümetin hizmet satın almasıyla ilgili girişimlerine karşı çıktığını hatırlatarak, "Devletçi kafa, devletçi anlayış anlamıyor. Hemen niyet okumaya başlıyorlar" dedi

Erhan
Seven
Trafolar bile bize dayanamıyor
Başbakan Erdoğan'ın konuşması, trafoların patlaması nedeniyle iki defa kesildi. Bunun üzerine Erdoğan, "Bize trafolar da dayanmıyor" diye espri yaptı. Erdoğan'a konuşmasının ardından Babalar Günü nedeniyle iki küçük çocuk tarafından saat hediye edildi. Erdoğan da çocuklara oyuncak araba hediye etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkeye yatırım yapmak isteyenlerin önünü kesmeye çalışanlar bulunduğunu belirterek, "Bazıların kafası basmıyor. Devletçi kafa, devletçi anlayış anlamıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Giresun İl Kongresi'nde Türkiye'de atıl bir kapasitenin bulunduğunu, hükümet olarak bu atıl kapasiteyi harekete geçirmek istediklerini, devletin hizmet satın almayla ilgili girişimlerinde bulunmasına karşı çıkıldığını vurguladı. Erdoğan, "Yatırım yapan Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin de bizim insanımız değil mi? Onlar da yatırım yapacak, üretecek, vergisini verecek. Bunun da koordinasyonunu yapmak gerekir. Ama basmıyor. O devletçi kafa, devletçi anlayış anlamıyor. Hemen niyet okumaya başlıyorlar. Bunların en başarılı yönü de budur. Gayet iyi niyet okurlar" diyerek muhalefeti eleştirdi.

ELİNE DİLİNE DURSUN

Erdoğan, 2002'den bu yana hükümetin yaptıklarını, "Bunlar ne yaptı ki" diyerek eleştiride bulunanlara, "Eline diline dursun. Bu yapılanları nasıl görmezsin? Sadece şu Karadeniz Sahil Yolu'nda 15-20 yılda yapılamayanları yaptık" cevabını verdi. Yolsuzluk iddialarının bulunduğu Karadeniz Sahil Yolu'nu örnek gösteren Erdoğan, projeye büyük bir yatırım yapılması ve bunun israf edilmemesi için projeyi tamamladıklarını belirterek, "Bu konuda da önümüzü kesmeye çalıştılar. Bu konuyla ilgili özel şeyler bende kalsın. Vakti zamanı geldiğinde bunları da bir yazıya, kitaba döker anlatırız" dedi.

YÖK'E GÖNDERME

Başbakan Erdoğan, Giresun Üniversitesi'ni Meclis olarak kurduklarını ancak rektör ataması konusunda çıkarılan kanunun iptal edildiğini hatırlatarak isim vermeden YÖK'e çattı. Erdoğan, "Biz 19 üniversitenin rektörünün ataması için 'biz Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına teklif edilsin ve atansın' dedik. Ancak bu kabul edilmedi reddedildi. Bir de 'buyrun siz yapın' dedik. Biz yasama olarak görevimizi yaptık. Bundan sonra Giresun Üniversitesi için Giresun'daki sivil toplum örgütleri çalışmalı" dedi.

DOĞRU SÖYLEMEYE MECBURUM

Erdoğan'ın konuşması bazı partililer tarafından, "Fındığı da konuş" sözleriyle kesildi. Erdoğan, bunun üzerine konuşmasının seyrini değiştirerek, Fiskobirlik'e yönelik eleştirilerde bulundu. "Duygusallıktan uzaklaşarak dürüst davranalım" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim karakterimin ve inancımın gereği şudur: Bilsem ki her şeyi kaybedeceğim, yine de doğruyu söylemeye mecburum. Biz iktidara geldiğimizde Fiskobirliğin 1,5 katrilyon devlete borcu vardı. Bu borcun 300 trilyonu ise bankalaraydı. Biz bu 1,5 katrilyonun üstüne çizgi çektik. Halbuki Fiskobirliğin tüm mal varlığına elkoyabilirdik."

  • GİRESUN

    Bekara karı boşamak kolay

    Başbakan Erdoğan'ın Fiskobirlik'in mallarına el koyma yetkileri olduğunu hatırlatması üzerine fındık üreticileri "El koy, el koy" diye seslendi. Erdoğan, "O iş ayak üstü el koy demekle olmuyor. Müstahsil delegeyi gönderiyor, o delege de faturayı hükümete kesmeye çalışıyor. Bekara karı boşamak kolay. Bu 1,5 katrilyon kimin cebinden çıkıyor. Biz yine de bu konuları bakanlarımızla görüşeceğiz. Ancak bu riskin altına giremeyiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var" dedi.

    Faizle palazlananların değil, üretip kazananların Türkiyesi

    Başbakan Erdoğan, artık yatırımla üreterek, ihracat yaparak kazananların olduğu bir Türkiye'nin bulunduğunu belirterek, "Artık yüksek faizle nemalanmak suretiyle palazlanan bir Türkiye yok" dedi. Erdoğan, Orsan Fabrikası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin şu anda 17'inci büyük ekonomiye sahip olduğunu, kısa sürede milli geliri 180 milyar dolardan 360 milyar dolara çıkardıklarını ifade ederek, "2013'te hedefimiz ekonomide ilk 10'a girmek, kişi başına düşen milli geliri 10 bin doların üzerine çıkarmak, toplam milli geliri de 750 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Müteşebbisimizin her zaman yanında olduk, bundan sonra da olacağız" diye konuştu.

    EZEN VE EZİLENLER VARDI

    Erdoğan, teşviklerle beraber iş ve aş bulan her vatandaş nasıl mutlu oluyorsa kendilerinin de o şekilde mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Artık yüksek faizle nemalanmak suretiyle palazlanan bir Türkiye yok. Yatırımla, üreterek, ihracat yaparak kazananların olduğu bir Türkiye var. Faaliyet dışı çalışmalarla kazanan değil, girişimcisi ve yatırımcısı olan bir Türkiye oldu artık. Daha önce bir tarafta ezen, bir tarafta ezilen vardı. Şimdi işçisiyle, iş vereniyle taşı sıkarak suyunu çıkaran bir Türkiye var. Bu ülkeye tek bir çivi çakanın daha önce söylediğimiz gibi başımızın üzerinde yeri vardır."

    SAHİL YOLU BU YIL AÇILACAK

    Erdoğan, Karadeniz Sahil Yolu'nun 2006 yılı sonunda bitirileceğini açıklayarak, Ordu ile Giresun arasına yapılacak Or-Gi Havaalanı için söz veremeyeceğini söyledi.

    Erdoğan, tasarrufun sadece hükümet tarafından yapılamayacağını, milletçe yapılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Yoksa bedelini hep beraber öderiz. Bizim önceliğimiz eğitimde, sağlıkta, adalette, güvenlikte, toplu konutta ve yollardadır" dedi.

    Siz aldınız biz ödedik

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu tasarruf adı altında kesilen 14,5 katrilyonu memur ve işçiye ödediklerini, İmarzedelere de 8,5 katrilyon ödeme yaptıklarını hatırlatarak, "IMF'e olan borcu 11 milyar dolara indirdik. Ödeyen biziz, saldırıya uğruyan da biziz. Siz borç aldınız, biz borç ödedik. Siz borç aldığınız için emir aldınız, biz borç ödediğimiz için onurla dönüyoruz. Masada oturuyoruz ülkenin menfaatleri için karar alıyoruz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, "Türkiye bugüne dürüstlükle, emin olmakla, yolsuzluğa prim vermemekle geldi" dedi.

    SİLAHLI GENÇLİK İSTEMİYORUZ

    Başbakan Erdoğan, Trabzon'da da GSGM Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı. Erdogan törende yaptığı konuşmada "Elinde döner bıçağı, sustalı bıçağıyla dolaşan değil, elinde kalemiyle, kitabıyla, bilgisayarıyla dolaşan, düşünen, okuyan, yazan bir gençlik için gayret ediyoruz'' dedi.

  • TRABZON

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi