YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Haydi tıklayın

Bugün size internetteki iki ayrı siteden sözedeceğim.

Peki bunu neden yapacağım?

İki sebebi var: Birinci sebep sözünü edeceğim her iki sitenin de gayet fonksiyonel, gerekli ve hoş siteler olması... İkinci sebep de her iki sitede benim de değişik periyodlarda yazıyor olmam.

Birinci sebebin meraklı sörfçüler için uyarı amaçlı; ikinci sebebinse, yeni buluşma noktalarını bildirmesi anlamında duyuru amaçlı olduğunu söylemek isterim.

İnternetle uzaktan yakından ilgisi olmayanlar, yazının burasından dönebilirler; çünkü bu cümleden sonra detaylara geçiyorum.

Yeni Şafak'ın dikkatli bir okuyucusu iseniz, sözünü edeceğim birinci siteden zaten haberdar olmuş olmalısınız. Bir süre önce Yeni Şafak'tan ayrılan ve yokluğunu hissetmeye devam ettiğimiz Kürşat Bumin'le birlikte, Ümit Kıvanç ve Alper Görmüş'ün editörlüğünü yürüttüğü siteye www.medyakronik.com adresinden ulaşılabiliyor.

"Medyanın kronik hallerine eleştirel bir bakış" yönelten sitenin Nabi Avcı, Nuray Mert, Tanıl Bora, Umur Talû, Ragıp Duran, Aydın Uğur, Nilgün Toker, Feyza Kürkçüoğlu gibi yakından tanıdığınız yazarları da var. Medyanın hikmeti kendinden menkûl marifetleri günü gününe izlenerek teşhis ve teşhir ediliyor. Sitede medya ve iletişim alanındaki akademik çalışmalara da bir bölüm ayrılmış. Bunların yanında sitenin oldukça eğlenceli başka başlıkları da var. Onları burada tek tek anlatmıyorum; tıklayın, bağlanın, ziyaret edin, görün.

Sözünü edeceğim ikinci site için de www.sipesifik.com adresine gitmeniz gerekiyor. Oldukça zengin bir içeriği olan bu sitenin editörü Ertuğrul Fındık. Ana sayfadan pekçok başka adrese giderek çeşitli sanal dergilere ve dosyalara ulaşabiliyorsunuz. Mesela Cahit Zarifoğlu hakkındaki kapsamlı çalışma bunun iyi bir örneği... Ertuğrul Fındık, bu site aracılığı ile kendi sanal dergisini çıkarmak isteyenlere de yardımcı oluyor. Sitenin isimleri sizlere hiç yabancı olmayan birçok yazarı da var: Hakan Albayrak, Şaban Abak, Ahmet Demirhan, A. Nurullah Güler, Murat Menteş, Murat Zelan gibi... Yazılanları çok keyifli bulacağınızdan eminim. Ayrıca bu isimlere yakında daha pekçok başka isim ekleneceği de duyuruluyor. Ziyaretçilerinin her türlü katkısına ve işbirliğine açık olan sitenin kısa zamanda çok yol alacağını tahmin etmek zor değil. Sizin de geç kalmadan bir göz atmanızda yarar var.

Gelelim benim bu iki sitede ne yaptıklarıma... Medyakronik'te "Yakından Kumanda" başlığıyla, sitenin genel havasına uygun, eğlenceli televizyon eleştirileri karalıyorum. Sipesifik'te ise Mâlûm Vaziyetler başlığı altında hayattan kısa matrak alıntılar yapıyorum. Gizli gizli numaralar çeviriyorsun da haberimiz olmuyor diyenleriniz varsa, işte size bilgi...

Bu işlere meraklıysanız, işte ben de size duyurma görevimi yapmış oldum.

Aranızda bu yazının biraz reklama benzediğini düşünenler varsa, böyle düşünmeye devam etmemeleri için ben ortada hiçbir sebep göremiyorum.

Düşünmek genel olarak iyi birşeydir çünkü!


21 HAZİRAN 2000


Kağıda basmak için tıklayın.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...