YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


'Kurt da kuşu tutamaz'

MHP lideri Bahçeli'nin "Kuşun kurdu yediği nerde görülmüş" sözüne Şanlıurfa'da Ecevit'ten cevap geldi: "Kurt da güvercini yakalayamaz. Bu doğa kanunudur" dedi.

Hükümet ortakları arasında 'Kurt-Kuş' polemiği devam ediyor. MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Kuşun kurdu yediği nerede görülmüştür?' sözlerine, hem Başbakan Bülent Ecevit'ten, hem de DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'ten tepki geldi. Kurdun güvercini yakalama ihtimali olmadığını belirten Başbakan Ecevit, "Güvercin, kavganın değil, barışın amblemidir" dedi.

Özel ATA uçağı ile Şanlıurfa'ya gelen Ecevit, uçakta gazete temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı. Sözlerine, "Polemiğe girmek istemiyorum. Çok tatsız bir sürece girildi. Ben söylenmesi gerekenleri söyledim" diyerek başlayan Ecevit, kurdun güvercini yakalama ihtimalinin olmadığına işaret etti. Bunun bir doğa kuralı olduğunu kaydeden Ecevit, hükümet krizi çıkmamasını diledi.

Hükümetin bozulmaması gerektiğini anlatan Ecevit, "MHP'nin ne yaptığını anlayamadığımı söylemiştim. İnşallah perşembe günü ne yaptıklarını anlarım" şeklinde konuştu.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit ise Bahçeli'nin benzetmesine, başka bir benzetmeyle katıldı. "Kurdun da güvercini yakalama ihtimali yoktur" diyen Rahşan Ecevit, kurdun güvercinin seviyesine yetişmesinin mümkün olmadığını söyledi.

'Hükümetin uyumu sürerse...'

Şanlıurfa Valiliği'nde, şehrin sorunları hakkında bir brifing alan Ecevit, daha sonra DSP İl Teşkilatı'na geçti. Partiye gelişinde güvercinler uçurularak karşılanan Bülent ve Rahşan Ecevit, parti binasının balkonunda halka hitap etmek istedi ancak mikrofonun azizliğine uğradı. Arızanın giderilmesinden sonra konuşan Ecevit, Şanlıurfa'nın geçmişte ve günümüzde dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olduğunu hatırlatarak, hükümetin uyumunun sürmesi halinde çok başarılı işlere imza atmaya devam edeceklerini savundu. Ecevit,bölgede terörün bittiğini ve şimdi ekonomik kalkınmanın başlayacağını belirterek, "Barış içinde kalkınacağız. DSP'nin simgesi de barışın simgesi olan beyaz güvercindir" diye konuştu.




Kağıda basmak için tıklayın.

Kutan: MHP şov yapıyor
FP lideri Kutan, MHP'lilerin soruşturma komisyonlarında 'şov' yaptıklarını belirterek, "TBMM'de aklama yönünde oy kullanacaklar. Hükümetten vazgeçemezler" dedi.
'Yılmaz fesat karıştırdı'
Bahçeli'den yumuşama mesajı
MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, "Meclis soruşturma komisyonları, bizim açımızdan bir hesaplaşma ya da tasfiye arenası değildir. Hizmet etme sorumluluğunu paylaştığımız bir siyasi partiyi arkadan vurma aracı hiç değildir" dedi. Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümet ortakları ile muhalefete mesajlar gönderdi. Siyasi itibarın sağlanmasının ve korunmasının, istikrarın sürdürülmesinden daha önemli olduğunu da vurgulayan Bahçeli, ANAP'ın da MHP'nin dosyalarını çıkaracağı yorumlarına da şu cevabı verdi: "Bazı yorumcular eski defterleri açarak yeni defterleri kapatmaya çalışmak gibi, tutarsız bir duruma düştüklerinin farkında olmalıdır. MHP, bazıları gibi, geçmişinden utanıp sıkılmaz." MHP'nin, ANAP ve DYP'yi yıpratarak sağda oluşacak boşluğu doldurmaya çalıştığı yorumlarını da cevaplayan Bahçeli, "Bizler yerimizden de duruşumuzdan da memnunuz. Bizim için siyaset koltuk kapma yarışı değil" dedi. FP'nin kapatılması durumunda doğacak erken seçim ihtimaline ilişkin parti yetkili kurullarında yapılan değerlendirmelere de insafsızca cevaplar verildiğini ifade eden Devlet Bahçeli, parti kapatmalara karşı olduklarını yineledi. Bahçeli, "Partimizin herhangi bir siyasi partinin kapatılmasından da memnuniyet duyması mümkün değildir. Bir siyasi rakibin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan siyaset üretmeyi ya da çıkar temin etmeye çalışmayı onursuzluk olarak görürüz" diye konuştu.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...