YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama


Görevimiz yine gizli

Tom Cruise'un hasretle beklenen filmi gösterimde. 'Çok gizli bir görev' alan Cruise, aksiyon ve heyecan arayanlar için canını dişine takıp tehlikeden tehlikeye atılıyor.

Tom Cruise'un hasretle beklenen filmi Görevimiz Tehlike nihayet gösterimde... Action türü meraklılarını memnun edecek yapım, dizi ve sinema filmi formatında izlediğimiz önceki versiyonlarını düşününce aslına bakarsanız çok da şaşırtmıyor. Senaristin ustalıkla kurduğu tesadüfler zincirini tıpkı Türk filmlerini izlerken olduğu gibi biz de tâ başından birbiri ardına ekliyoruz. Başı, sonu belli, çok da fazla sürprizleri olmayan bir yapım ama albenisi var.. Estetize edilmiş görüntüler, uçuşlar, kaçışlar, ağır çekimler, Tom Cruise'un o duygusal, aşık ajan bakışları salonları tıklım tıklım doldurmaya yetiyor. Türk filmlerini beğenmeyip onlarca mantık hatası bulan sevgili ve pek değerli sinema seyircileri de ağızları açık seyrediyor tüm zamanların en iyi aksiyon yönetmeni John Woo'nun mantıksızlık abidesi filmini...

Türk filmlerini küçümseyen eleştirmenler de cilalı bir reklam kampanyası ve yaldızlamayla gösterime giren Görevimiz Tehlike'yi yere göğe sığdıramıyor. Ne diyelim Allah göz, iz'an versin..

Filmin konusuna gelince, tabi ki gizli bir görev, görevi yerine getirirken kilit rolü oynayacak profesyonel bir hırsız olan güzel, esmer bir dilber, en az kahramanımız kadar işinin ehli bir kötü adamdan oluşan kahramanların paylaşamadığı bir virüs...

Öyle bir virüs ki, bulaştığı insanı 20 saat içinde tanınmaz hale getirebiliyor. Virüsü ve antivirüsünü kaçırıp bir ilaç firmasına pazarlayan kötü adamımızla ilaç şirketinin sahibi arasında geçen diyaloglar ise belli dönemlerde dünyanın çeşitli ülkelerinde birdenbire ortaya çıkan bulaşıcı hastalıklar konusunda komplo teorileri üretmemize neden oluyor. Tom Cruise'un bir görünüp bir kaybolduğu Manolya'da kahramanlardan biri "Hep filmlerde olur zannettiğimiz şeyler aslında gerçek hayatta yaşananlardan başka birşey değildir" demiyor muydu? Görevimiz Tehlike'yi seyrederken de bu cümleyi hatırlayıp 'acaba?' diye sormadan edemiyoruz.

GÖREVİMİZ TEHLİKE

Yönetmen: John Woo
Senaryo: Robert Towne
Oyuncular: Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton,

Gülcan TEZCAN


Kağıda basmak için tıklayın.

Güneş doğuyor şef!
Belkıs aşkına kavuştu
Belkıs Zeugma antik kentinden 32 yıl önce çalınan mozaik, Gaziantep Müzesi'ne teslim edildi. Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü arkeologlarından Esra Akça tarafından ABD'deki Houston Rice Üniversitesi Menil Collection'dan alınan, Partenope ile Metiox'un ölümsüz aşkının canlandırıldığı mozaik, Gaziantep'e getirildi. İki sandıkta taşınan mozaik, polis koruması eşliğinde uçaktan alınarak ait olduğu toprağa kavuşturuldu.
Belkıs'ın etekleri toplandı
Belkıs Zeugma antik kentinde, acil kurtarma kazısı kapsamında yapılan çalışmalar tamamlandı. A bölgesindeki eserleri kurtaran ekipler, Ekim ayında su altında kalmaya başlayacak B bölgesindeki kazı alanlarını belirleyerek, ara vermeden çalışmalara başladı. Gaziantep Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Hakkı Alhan, yaptığı açıklamada, Belkıs Zeugma'da (A) bölgesi olarak tanımladıkları kesimde 1999 Eylül ayında başlattıkları acil kazı çalışmalarını, Birecik Barajı gölü suyunun yükselmesi üzerine, daha önceden öngördükleri şekilde tamamladıklarını söyledi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...