T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

Mutluluk için biber strese karşı çilek...

Bazı yiyecekler algılama yeteneğini artırırken, mutluluk için acı biber, stres atmak için ise çilek yenmesi öneriliyor.

Bazı yiyeceklerin, algılama yeteneğini artırdığı, beyni daha verimli hale getirdiği ve daha hızlı düşünmeyi sağladığı bildirildi. İnternette, www.genbilim.cjb.net adresinde yayınlanan yazıda, havucun beyin metabolizmasını canlandırdığı için, ezberleme yapılırken küçük bir tabak sıvı yağlı havuç salatası yenilmesi önerildi.

Ananasın da tiyatro sanatçıları ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyve olduğu kaydedilen yazıda, "Çünkü, uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır" denildi.

Ne kadar acı olursa o kadar iyi

Mutluluk için, özellikle kırmızı biber yenmesi gerektiği ifade edilen yazıda, şöyle denildi: "Kırmızı biber ne kadar acı olursa o kadar iyidir. Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonunu salgılamasını hareketlendirir. Çilek ve muz stresi giderirken, çileğin lifli maddesi mutluluk vermektedir. Lahana, tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için sinirliliği giderir. Örneğin sınav öncesi stressiz öğrenmeyi sağlar. Limon, içerdiği C vitamini fazlalığından dolayı beyni canlandırır ve algılama yeteneğini arttırır. "



5 Kasım 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED