YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Koç hedefleri aştı

2000 yılında yüzde 12 büyümeyi hedefleyen Koç Holding, çıtayı aşarak yüzde 17'lik büyüme gerçekleştirdi.

Koç Holding'in 2001 yılı hedeflerini açıklayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Atay, 2001 yılında dünya şirketleri arasında ilk 200'e girmeyi planladıklarını ifade ederek, yüzde 11.7 büyüme ve 13.1 milyar dolarlık satış hedeflediklerini söyledi.

Koç Holding Konferas Salonu'nda düzenlenen "Koç Topluluğu 5. Basın ve Kamuoyunu Bilgilendirme Toplantısı"nda konuşan Koç Topluluğu'nun 2000 yılında, hedeflenen yüzde 12'yi aşarak yüzde 17'lik bir büyüdüğünü söyledi.

Topluluk şirketlerinin kombine satışlarının 11 milyar 714 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıklayan Atay, istihdamda da yüzde 10'luk bir artışın meydana geldiğini söyledi.

Hükümetin hedeflerine bakacaklarını belirten Atay 2001 yılında yatırım tutarının 1 milyar dolar olduğunu söyledi.

Atay, "İstihdam hacmimizin yüzde 10.7'lik artışla 2001 sonunda 50.937'ye çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu. Türkiye ekonomisinin 2000 yılında gösterdiği bu yüksek performans Koç topluluğu neticilerine de yansıdığını kaydeden Atay, şirketlerinin kümülatif olarak 7 katrilyon 953.8 trilyon TL (11.7 milyar Dolar) satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hedef % 11.7'lik büyüme

Atay, "Topluluğumuz 2000 yılı büyümesi geçen sene hedeflenen yüzde 12'nin üzerine çıkarak yüzde 17 olarak gerçekleşmiştir. Bu büyüme bize 2001 hedeflerimizi iddialı tutmak için de cesaret vermiştir. 2001 yılında yüzde 11.7'lik büyüme ile 13.1 milyar Dolar'lık satış hacmine ulaşmayı öngörüyoruz" dedi.

Geçen yıl istihdama da katkıda bulunduklarını ifade eden Atay, "Çalışan sayımıza 2000 yılında 4100 kişi daha katıldı. Böylece istihdam oranımız yüzde 10 oranında artarak 46 bin 136'ya ulaştı.2000 yılında bir taraftan bahsettiğim başarılı sonuçları alırken diğer taraftan da işlerimizi daha verimli ve daha karlı kılmak maksadıyla bazı organizasyon değişikliklerine devam ettik" diye konuştu.

6 ay için maaşlara % 22 zam

Koç ürünlerinde hükümetin enflasyon hedefine uyduklarını belirten Atay, "Koç çalışanlarının ücretlerine yapılan zam nedir?`` şeklinde bir soru üzerine de, Koç`a bağlı sendikalı bir işyerinde Eylül ayında bağlanan toplu sözleşmeyle ilk 6 ay için yüzde 22 zam yapıldığını, diğer 6 aylık dönemler için de ücret artış oranlarının enflasyona endekslendiğini söyledi. Sendikasız işyerlerindeki çalışanlara ise hükümet yüzde 15 önerirken, kendilerinin yüzde 16 zam verdiğini belirten Atay, ayrıca 3 puanlık da liyakat ve takdir hakkı tanıdıklarını vurguladı.

Vehbi Koç ticarethanesi 75 yaşında

Başkent Ankara'da 1926 yılında iş dünyasına giren Ahmet Vehbi Koç Ticarethanesi, bugün 100 aşkın şirket 48 bin çalışan onbini aşkın ortak ve bayileriyle holdinge döndü.

1926 yılının Ankara'sında bakkal dükkanıyla iş dünyasına giren Ahmet Vehbi Koç Ticarethanesi, bugün çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 100'ü aşkın şirket, 48 bini aşkın çalışan, 10 bini aşkın ortak ve 10 binin üzerinde bayi ve yetkili satıcısıyla Koç Holding'e döndü.

Çalışana hisse senedi

Koç Holding Konferas Salonu'nda düzenlenen "Koç Topluluğu 5. Basın ve Kamuoyunu Bilgilendirme Toplantısı"nda konuşan Koç Holding Endüstri ve Halkla İlişkiler Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Koç Topluluğu`nun 75. kuruluş yılı kutlaması nedeniyle tüm çalışanların şirketlerine ortak edileceğini, 50 bini bulabilecek çalışanların hepsine hisse senedi dağıtılacağını açıkladı.

Kudatgobilik, 75. yılın üç özel tarihte kutlanacağına dikkat çekerek, birinci kutlamanın Koç Topluluğu kurucusu ve şeref Başkanı Vehbi Koç`un 5. ölüm yıldönümü olan 25 Şubat Pazar günü Koç Üniversitesi`nde gerçekleştirileceğini bildirdi.

İkinci kutlamanın Koç Topluluğu`nun kuruluş tarihi sayılan 31 Mayıs Perşembe günü Ankara Bilkent Balo Salonu`nda ``Ankara Gala Gecesi Resepsiyonu`` ile yapılacağını anlatan Kutadgobilik, sonuncusunun da 9 Kasım Cuma günü İstanbul`da Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi`nde yapılacağını söyledi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...