YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Suikastin sürpriz tanığı

Okkan suikastinde Hizbullahçı Haşim Alabalık'ın adının ortaya atılmasına neden olan sürpriz bir tanık ortaya çıktı. Bu tanığın, cinayet günü Alabalık ve arkadaşlarını Şehitlik'te gördüğü iddia edildi.

Gaffar Okkan suikastinde Hizbullah militanı Haşim Alabalık'ın adının ortaya atılmasına neden olan sürpriz bir tanık ortaya çıktı. Bu tanığın, cinayet günü Haşim Alabalık ve bir grup arkadaşını Şehitlik Semti'ndeki camide gördüğü ve daha sonra Alabalık'ı tarif ederek polisin robot resimlerden gerçek resme ulaşmasını sağladığı ileri sürüldü. İddiaya göre, sürpriz tanık olay günü camide abdest alırken Alabalık'ı ve iki arkadaşını gördü. Tanık, militanın pardesüsünün altından bir namlunun sarktığını farketti. Haşim Alabalık'ın yanındaki iki kişi tanığın oradaki varlığından rahatsız oldular. Tanık daha sonra polise, bu kişilerden birinin abdest alınan yere gelerek yüzüne dikkatlice baktığını anlattı. Bunun üzerine korkan tanık camiden ayrıldı ve arabasına bindi.

'3, 4 gruptular'

Tanık, kendi anlatımına göre yolda giderken yol kenarındaki ağaçlı bölgelerde üçer ve dörder kişi olarak toplanmış birkaç grup gördü. Şehitlik Mahallesi'nden arabasıyla ayrılan tanık, 15 dakika sonra Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın şehit edildiğini telefonla haber aldı. Daha sonra Emniyet Müdürlüğü'nü arayan ve adının gizli kalmasını isteyen tanık; polise Haşim Alabalık'ı -fotoğrafı gösterilmeksizin- uzun uzun tarif etti. Polis; Alabalık'ın ismine ulaşmak için sürpriz tanığa ilkin fotoğraf göstermedi. Tariften bir robot resim çizildi ve bu robot resmin Haşim Alabalık'ın Emniyet arşivindeki gerçek resmine çok benzediği görüldü. Bunun üzerine polis; sürpriz tanığa Haşim Alabalık'ın fotoğrafını gösterdi ve tanık cami avlusunda gördüğü kişinin bu militan olduğunu doğruladı. Polis de böylelikle suikastte Hizbullah ihtimalini gündeme getiren isimlere ulaştı. Haşim Alabalık'ı tespit eden sürpriz tanığın, adının ortaya çıkmasını istemediği öğrenildi.

Suikastle ilgileri yok

Bu arada Mersin'de terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. İçel Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gaffar Okkan'a yapılan suikastle ilgili çalışmalar çerçevesinde Çay, Çilek ve Siteler mahallelerinde yapılan operasyonlarda 7 kişi yakalandı. Yetkililer, gözaltına alınanların terör örgütü ile ilişkilerinin belirlendiğini, ancak Gaffar Okkan suikastı ile ilgili henüz somut bağlantıya ulaşamadıklarını söylediler.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...