T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

HERKESİN GÖZÜ TEPEDE

Birinci Süper Lig'in kalbi bugün BJK İnönü Stadı'nda atacak. Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin saat 19.00'daki randevusunu Muhittin Boşat yönetecek.

Daum'dan çifte sistem

Beşiktaş, Fenerbahçe maçının hazırlıkların ıtamamlarken Daum sahada aynı anda iki farklı sistem uygulayacak. Ronaldo'yu sarkık libero oynatıp hemen yanında Ali Eren ile Andersson'u kilitleyecek olan Daum, Serhat için İbrahim'i defansta oynatacak. Böylelikle Kartal savunma esnasında 4-4-2 sistemi ile oynatacak. Ancak Beşiktaş hücum ederken İbrahim orta sahaya kayarak 3-5-2 sistemiyle oynanacak. Siyah-beyazlı oyuncular cuma günü girdikleri kampa Fenerbahçe ile oynadıkları maç kasetlerinin yanı sıra rakiplerinin son haftalardaki maçlarının kasetlerini de izleyerek adeta Fenerbahçe'yi ezberlediler.

YÖNETİM GALİBİYETTEN EMİN

Beşiktaş yöneticisi İbrahim Altınsay, Fenerbahçe'yi yenerek, şampiyonluk iddialarını sürdürmek istediklerini söyledi. Altınsay, Beşiktaş-Fenerbahçe maçlarının her zaman önem taşıdığını vurgulayarak, "Maç da ligdeki sıralama ve şampiyonluk mücadelesi açısından büyük önem taşıyor. 2 takım da hem şampiyonluk hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı etmek etmek için mücadele veriyor. Sonuç, Galatasaray'ın durumunu da etkiliyor. Bu bakımdan maçın önemi daha da artıyor" diye konuştu.

Lorant: Büyük çarpışma olacak

Teknik direktör Lorant, Beşiktaş maçının Fenerbahçe için hayati bir önem taşıdığını söyledi. Takım olarak maçı büyük bir keyifle beklediğini belirten Lorant, "Derbi maçı Beşiktaş için de önemli. Bu maç bizim için ne kadar hayati önem taşıyorsa, onlar için de aynı önemi taşıyor. Maç için güzel düşüncelerim var. Rakip sahada oynadığımız maçlar, kendi sahamızda yaptığımız maçlar kadar iyi seviyede değil. Şampiyonluk şansımız sürüyor, önümüzde daha maçlar var. Bu maçlar oynanmadan, hiçbir şey belli olmaz. Beşiktaş nasıl iddialıysa, bizim de onlar kadar yüreğimiz var" dedi.

HERKES GALİBİYETE İNANDI

"Almanya'daki maçlar geride kaldı. Şimdi Türkiye'deyiz ve takımlarımızda güç olarak çok farklı. Geçmiş tarihte kaldı. Önemli olan bugün alınacak sonuçtur. İki takım arasında bugün büyük bir çarpışma olacak. Kendi adıma bu maça büyük bir hevesle hazırlanıyorum. Bugün bir sürprizim var ve onu bekleyin" diyen Lorant. Başkan Aziz Yıldırım ile Sinan Engin arasındaki iddiaya da "Görüyorsunuz başkanımızdan başlayarak hepimizin galibiyete inancı var" diye yanıtladı.

Gol ayakları Ahmet-İlhan

Şampiyonluk yarışını sürdürebilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Beşiktaş'ta, sezonu daha önce kapatan Yasin Sülün dışında sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor. Siyah-beyazlılarda, Malatyaspor maçında sakatlanan Ronaldo ve Ahmet Dursun'un iyileştikleri ve bugün forma giyebilecekleri açıklanırken, teknik direktör Daum, hücum futbolcularından kaleyi gördükleri yerde şut çekmelerini istedi.

KARTAL, MAÇA HAZIR

Bu sezon önemli maçlarda takımını hep tek forvetle sahaya süren ve 4-5-1 sistemini uygulatan Alman teknik adam Daum'un mutlak galibiyete ihtiyacı olduğu bu karşılaşmada Ahmet Dursun ile kart cezası biten İlhan Mansız'ı forvette birlikte oynatması bekleniyor. Cezası biten İbrahim'in de bugün yine sol kanatta görev yapacağı öğrenildi. Kartal dün akşam basına kapalı yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamladı.

Kalede Rüştü sıkıntısı var

Fenerbahçe'de kaleci Rüştü'nün bugünkü derbi maçta forma giyip giymeyeceği belirsizliğini koruyor. sakatlığı ciddiyetini koruyan ve takımla birlikte henüz antrenmanlara katılmayan Rüştü'nün bugün sabah yapılacak antrenmandan sonra forma giyip giymeyeceği netlik kazanacak. Milli kalecinin forma giymemesi halinde hafta başından buyana özel olarak derbi maça hazırlanan Oğuz kaleye geçecek.

LORANT: OYNAR

Teknik direktör Werner Lorant, Rüştü'nün oynama ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, "Rüştü'nün oynayabileceği varsayımıyla hareket ediyorum" dedi. Rüştü'nün deneyimli bir kaleci olduğunu kaydeden Lorant, "Hafta boyunca yaptığımız antrenmanlarda yeterince çalışmamış olabilir. Ancak O son derece tecrübeli bir kaleci ve eksiklerini telafi edebilir. Bugün son kez deneyeceğim" diye konuştu.

Gözler İlhan ve Serhat'ta

DERBİDE gözler İlhan Mansız ile Serhat Akın'ın üzerinde olacak. Ligin en çok gol atan futbolcusu durumundaki İlhan Mansız, şimdiye dek fileleri 21 kez havalandırırken, Fenerbahçeli Serhat ise 11 golle, takımının en golcü oyuncusu durumunda. Fenerbahçe'nin bu sezon ligde attığı 61 golde 17 ayrı futbolcunun imzası bulunurken, Beşiktaş'ın ise ligde attığı 67 gol 12 futbolcudan geldi. Sarı-lacivertlilerde 11 golle Serhat ve 10 golle Revivo bu sezon en çok atan futbolcu oldular.

Almanlar'ın İnönü fobisi

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Alman teknik adamlarla İnönü Stadı'nda birbirlerine şansı tutmuyor. Fenerbahçe Alman çalıştırıcılar yönetiminde yaptığı 4 maçtan birini kazanabildi. Sarı-lacivertli takım bu galibiyeti 1993-94 sezonunda Alman teknik direktör Holger Osieck'le aldı. Beşiktaş, daha önce 3 sezon görev yapan Daum yönetiminde İnönü'de Fenerbahçe'ye karşı galip gelemedi. Kartal, bu dönemde ezeli rakibiyle yaptığı 3 lig maçında 2 mağlubiyet 1 beraberlik elde etti.

İSTATİSTİKLER

Rekabette 304. randevu

BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe arasında 28 Kasım 1924'te başlayan rekabette bugün 304. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 78 yıllık ezeli rekabette Beşiktaş, galibiyet sayılarında, ezeli rakibini 1 farkla geçti. Bugüne dek yapılan 303 maçta Beşiktaş'ın 112, F.Bahçe'nin ise 111 galibiyeti bulunurken, 80 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. F.Bahçe'nin toplam 407 golüne, Beşiktaş 380 golle karşılık verdi. İnönü Stadı'nda yapılan 153 maçın 51'ni Beşiktaş, 52'sini ise Fenerbahçe kazandı.

5 futbolcuda ilk heyecan

Bugünkü önemli maçta bazı futbolcular ilk kez ezeli rekabetin heyecanını yaşayacak. Her iki takımda da daha önce Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde oynamamış 5 futbolcu, teknik direktörlerin görev vermesi durumunda, ilk kez ezeli rakiplerin karşılaşmasında forma giyme heyecanını yaşayacak. Fenerbahçe'de Fatih ve Simao'nun yanı sıra teknik direktör Lorant da ilk kez Beşiktaş'a rakip olacak. Beşiktaş'ta ise Asper, Tamer ve Stavrum, görev verilirse, ilk kez Fenerbahçe'ye karşı Beşiktaş formasıyla oynayacak.



14 Nisan 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED