AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

P O L İ T İ K A

Özdemir internet medyasıyla buluştu

ANAP Genel Başkanı Ali Talip Özdemir, Türkiye'de internetin gelişmesinin yetersiz olduğunu belirterek, ''Teknoloji devrimini kaçıran Türkiye, bilgi toplumunu da kaçırırsa, bir daha belini doğrultamaz'' dedi. Bazı internet haber portalı sahip ve yöneticileriyle Princess Otel'de yemekli toplantıda biraraya gelen Özdemir, internet yayıncılığının Türkiye'de henüz istenen yerde olmadığını söyledi. Özdemir, ''İnternet yayıncılığı ile ANAP'ın kaderi birbirine benziyor. İkisi de trend olarak çıkışta. Fakat vatandaş bizden pek fazla haberdar değil'' dedi.


CHP'de konvoylu karşılama yasak

CHP lideri Baykal'ın bindiği parti otobüsünün Çanakkale'de bir trafik kazasına karışması üzerine, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, parti örgütüne "konvoy genelgesi" gönderdi. Genelgesinde, Gelibolu'daki kazayı hatırlatan Sav, böyle üzücü durumların yeniden yaşanmaması için tedbir almak gerektiğini vurguladı ve "Bundan böyle, genel sekreterliğin izni olmadan genel başkanımızın hiçbir gezisinde araç konvoyu düzenlenmeyecek, yol boyunda kendiliğinden oluşacak konvoylara da izin verilmeyecektir. Genel başkanımızı karşılama, eşlik etme ve yolcu etme, konvoy düzenlemeyi gerektirmeyecek boyutta ayarlanacaktır" dedi.


Ok: Görevimizi sürdürmekteyiz

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, başsavcılığın, Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası (SPY) tarafından kendisine verilen tüm siyasi partilerin faaliyetlerini takip ve değerlendirme görevini önceden olduğu gibi sürdürdüğünü bildirdi. Ok, bir gazetede yer alan "AK Parti'ye Ok Sürprizi" başlıklı haber üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Sözkonusu haber ve yorumun kaynağının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olmadığını belirten Ok, yazarın, kendine göre laikliğe aykırı gördüğü davranış ve faaliyetleri değerlendirdiğini ve yorumladığını kaydetti.


Sezer, bugün Romanya'da

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye-Romanya-Bulgaristan Cumhurbaşkanları Üçlü Doruk Toplantısı'na katılmak üzere bugün Romanya'ya gidecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 1997 yılından bu yana düzenlenen Üçlü Doruk Toplantısı'na katılacak olan Cumhurbaşkanı Sezer, 4 Haziran'da yurda dönecek. Sezer'in Doruk Toplantısı sırasında, Romanya Cumhurbaşkanı İon İliescu ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Purvanov ile üç ülke arasındaki işbirliği tasarıları ile bölgesel ve uluslararası konular üzerinde görüş alışverişinde bulunması öngörülüyor.


Kamu hastaneleri tek çatı altına alınıyor

Sosyal güvenlik kuruluşları ve sağlık hizmetlerinin tek çatı altında toplanması projesi, dünkü Bakanlar Kurulu'nda başlatıldı. 1 Temmuz'dan itibaren Sağlık Bakanlığı ve SSK tesislerinin ortak kullanıma açılacağını bildiren Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, "Ayrıca PTT, DDY, MEB gibi kurumlara ait sağlık tesisleri de bu çerçevede ortak kullanıma açılmış olacaktır. Böylece çok başlılık ortadan kalkacak, bütünleştirilmiş bir sosyal güvenlik ağı kurulacak, daha güçlü finansman yapısı oluşacak, kayıplar önlenerek, kaynak kullanımında etkinlik sağlanacak. TC kimlik numarası aynı zamanda sosyal güvenlik numarası olacak" dedi. Çiçek, yeni düzenleme ile sağlık sigortası uygulamasına geçileceğini de bildirdi.



3 Haziran 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED