AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Coşkun: e-devlet projesi geliyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'de çok hızlı bir değişim olduğunu belirterek, "Bu değişime, inşallah, bu hantal devlet yapısını, kamuyu yeniden yapılandırarak ayak uyduracağız" dedi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "e-İmza" konulu toplantıya katılan Bakan Coşkun, "Kamuyu yeniden yapılandırmanın da önünde e-devlet projesi geliyor. E-imza bu gelişmede önemli bir adımdır" diye konuştu.

Hazine bonosuna yatırma devri bitti

Finansbank'ın çıkardığı Türkiye'nin ilk taksitli kredi kartı CardFinans ile beş yılda 2 milyon kart sayısına ve 2 milyar dolarlık ciroya ulaşıldı.
Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, "Kart doğru yönetildiği sürece banka için en risksiz işlem. Müşteri sayısını artırmak isteyen bankalar kredi karttından vazgeçemez diye düşünüyorum" dedi.
Artık dış kaynak alıp hazine bonosuna yatırma devrinin bittiğini söyleyen Şahinbaş, "Çünkü, bugün hazine bonosu alıp kazandığınız faizle, diğer kredilerden aldığınız faiz arasında da fark var. Eskiden hazine bonosundan daha fazla kazanıyordunuz, şimdi krediler daha fazla para kazandırıyor" dedi.

Güven Sigorta 80 yaşında

Türkiye'nin ilk ve en önemli sigorta şirketlerinden Güven Sigorta, 80. yılını kutladı. Grand Cevahir Hotel'de düzenlenen 80. yıl resepsiyonuna Güven Sigorta çalışanlarının yanı sıra üst düzey bürokratlar ile sigortacılık sektörünün önemli isimleri katıldı. Gecede bir konuşma yapan Güven Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Yıldırım, "Hedefimiz; toplumda sigorta bilincini artırmak" derken, Güven Sigorta Genel Müdürü Kadir Şimşek ise, "Güven Sigorta 2005 yılından itibaren sektörünün en hızlı büyüyen şirketi olmaya devam edecek" dedi. Kutlama programı kıdem ödüllerinin ardından, Nilüfer'in verdiği konser ile sona erdi.

TEMSA, otobüste Avrupa pazarına yerleşti

Otobüste yeni model atağına geçen şirket, bu yılki 437 adetlik otobüs ihracatını, 2005'de 600 adede çıkarmayı hedefliyor. TEMSA Genel Müdürü Mehmet Buldurgan: "Türkiye'den, Avrupa otobüs devlerini endişelendiren bir marka geliyor" dedi

Profilo Telra, yeni üretim bantlarını tanıttı

Profilo Telra Elektronik Grup Başkan Yardımcısı Göksen Körezlioğlu, bu yılı yaklaşık 500 milyon dolarlık bir ciroyla kapatacaklarını belirtirken, 2005 yılı için yaklaşık 700 milyon dolarlık bir ciro hedeflediklerini bildirdi. Profilo Telra Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Çerkezköy'deki üretim tesisleri ve yeni üretim bantları, bir basın gezisiyle tanıtıldı. Körezlioğlu, YTL'ye geçiş nedeniyle yazarkasa üretim ve satışının, diğer yıllara göre 4 misli arttığını da söyledi.

Proton, Türkiye pazarına yeniden girdi

Merkezi Malezya'da bulunan otomotiv firması Proton'un dünya genelinde yeniden yapılandığı, bu çerçevede Türkiye'yi Avrupa'daki üslerinden biri olarak belirlediği bildirildi. Proton Türkiye Genel Distribütörü, Ulu Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Mert Güçlüer, "2005 yılı ortasında satışa sunulması beklenen WAJA ve GEN 2 modelleri ise Proton'un yenilenen kimliği ve teknolojisinin ilk yansımaları olacak" dedi.

Sana'nın üretildiği Çorlu Fabrikası ödül aldı

Sana'nın üretildiği Unilever Çorlu Fabrikası, üretim verimliliği alanında dünyanın en prestijli ödülleri arasında sayılan TPM Mükemmellik Ödülü'nü aldı. TPM uygulamasıyla 3 yılda %40'lık verimlilik artışına imza atan Fabrika, Unilever'in Avrupa'da ödül alan 3 margarin fabrikası arasına girdi.

Tetra Pak'ın ambalajına AmeriStar ödülü

Tetra Pak'ın "konserve gıdalar" için geliştirdiği karton ambalaj Tetra Recart, Ambalaj Profesyonelleri Enstitüsü (Institute of Packaging Professionals - IoPP) tarafından dağıtılan AmeriStar Ödülleri'nde, gıda alanında "En İyi Ambalaj Ödülü"ne layık görüldü.




26 Aralık 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED