AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R
Bağışıklık sisteminizi koruyun

İçinde bulunduğumuz soğuk kış günlerindeki özellikle İstanbul'da havaların aniden bir soğuyup bir ısınması sonucu hepimiz ufak tefek üşütmeler, soğukalgınlıkları yaşıyoruz. Bu durumun gribe çevirmesi de hepimizin korkusu. Sizlerden gelen sorular doğrultusunda, soğukalgınlığı ve gribe yakalanmadan neler yapabileceğimiz konusunda danıştığım uzmanların hepsinin ortak görüşü bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerektiği oldu. Hepimizin bildiği gibi vücudumuza C vitamini depolamaya başlamak ilk adımdır. Diğer taraftan ise doğadaki güçten yardım almak bu tür rahatsızlıklara karşı ciddi bir önlemdir. Özellikle "Altınbaşak" adı bitki bedenimizi zinde tutmaya yardımcı olacaktır. Adını pek fazla duymadığımız ve dolayısıyla kullanma alışkanlığı edinmediğimiz Altınbaşak'ın etkileri şunlardır: Gerçek bir antiseptik terletici, gaz söktürücü, iltihap önleyici, yatıştırıcı ve kan temizleyicidir. Özellikle üst solunum yollarını korumak için altınbaşaktan faydalanabiliriz. 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış bitkiyi orta boy bir su bardağı dolusu kaynar su ile haşlayın. Üstü kapalı olarak 5-6 dk. demlendirin. Süzün günde 2-4 bardak taze demlenmiş çayı aç karnına veya öğün aralarında soğutmadan için. Bu bitkinin çayını mutlaka taze demleyin. İçeceğiniz kadar demleyin. Kronik böbrek rahatsızlığı olanların doktora danışmadan içmelerinin uygun olmadığını belirten uzmanlar, bunun dışında Altınbaşak'ın hiçbir yan etkisi olmayacağını belirtiyorlar.

Peynirli çörek

Malzemeler: 1 paket margarin (250 gr.), 4 su bardağı un, 250 gr. beyaz peynir, 2 yumurta sarısı, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1-2 çorba kaşığı çörek otu.

Yapılışı: Margarini oda ısısında bekletip yumuşatın. Unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Hüner ve beyaz peyniri ilave edip ezerek karıştırın. Kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış zemine alıp 1 cm kalınlığında açın. Şekilli kalıpla kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurtayı çırpıp hamurların üzerine sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.


24 Aralık 2004
Cuma
 
GÜLSEN ORTAÇ


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED