AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Benim gönlüm bir hoştur, bombardıman altında

İzleyenlere tarih dersi vermeyen ve ABD propagandası yapmayan bir savaş filmi ekranda. ABD'nin 2. Dünya Savaşı'na girmesine sebep olan Pearl Harbor baskınını anlatan filmin asıl vurguladığı ise savaş değil, cesaret ve aşk

Ünlü oyuncu kadrosu, yüksek bütçesi ve özel efektleriyle dikkat çeken Pearl Harbor TV'de ilk kez ekranda. Amerika'nın 2. Dünya Savaşı'na girmesine neden olan 1941'deki meşhur Pearl Harbor saldırısını konu alan Pearl Herbor'un senaryosunu ise, 'Braveheart-Cesur Yürek' filminin senaryosu ile Oscar'a aday olan Randall Wallace kaleme almış. Birlikte savaşan ve aynı kadına aşık olan iki çocukluk arkadaşının hikayesi üzerine kurulu film, çekildiği 2001 yılında dört dalda Oscar'a aday olmuştu. 'Armageddon' filmiyle ve çektiği yüksek bütçeli filmlerle tanınan Michael Bay'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin konusu ise kısaca şöyle: Rafe McCawley ile Danny Walker çocukluklarından itibaren birlikte büyümüş iki genç pilottur. Okuldan mezun olduktan sonra ikisi de Amerikan Hava Kuvvetleri'nde görev alırlar. Rafe, ABD donanmasında görev yapan güzel ve cesur hemşire Evelyn Stewart'a (K. Beckinsale) aşık olmuştur. Ancak ikisi arasında aşkın filizlendiği sırada Japon uçaklarının Pearl Harbor'a baskın yapmasıyla birlikte hem onların, hem de dünyanın kaderi bir anda değişecektir. Oyuncuların filme hazırlanırken gerçek bir ordu kampında eğitim gördüğü, bütçesi nedeniyle çeşitli problemlerle karşılaşan ve uzun süre çekimi devam eden film, 145 milyon dolara malolmuştu.

Touchstone Pictures / Jerry Bruckheimer Films yapımı olan filmde dostlukları çocukluk yıllarından beri süregelen iki cesur pilotu Ben Affleck ile Josh Hartnett canlandırıyor. İki arkadaş arasında kalan hemşire rolünde ise Kate Beckinsale var. Yapımcıların filmle ilgili çıkan eletirilere karşı "Pearl Harbor"un bir belgesel çalışma olmadığı ve o savaşta hayatını kaybetmiş insanlara bir ithaf niteliği taşıdığının altını önemli çizdiği filmin bombardıman sahneleri ve hava-deniz savaşı oldukça başarılı çekilmişti. Film, kıyametin koptuğu bir ortamda kişisel cesareti, zafere ulaşma kararlılığını ve aşkın gücünü anlatan başarılı bir drama.

Pearl Harbor

Yön: Michael Bay Senaryo: Randall Wallace Oyn: Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale, Tom Sizemore, Jon Voight, Cuba Gooding Jr. Türü: Savaş, Dram, Aksiyon Yapım Yılı: 2001
KANAL D / 20.00


Hababam Sınıfı eski ve yeni öğrencileriyle
geri dönünce!

Hababam Sınıfı serisinin 2004 yapımı son filminde, okul sahibi vefat etmiş, okulu oğlu Deli Bedri işletmektedir. Okuldaki Hababam geleneği de devam etmekte ve okuldaki öğretmenler bu sınıftaki öğrencilerden kaçacak yer arar olmuşlardır. Deli Bedri, okulu müteahhite satıp yerine plaza yapılmasını arzulamaktadır. Okul müdiresi Fatoş Hoca okulun satılma bahanesi olan Hababam Sınıfı ile mücadele etmek için eski Hababamcılardan yardım ister.
HABABAM SINIFI- Yön: Kartal Tibet Oyn: Halit Akçatepe, Hülya Koçyiğit, Mehmet Ali Erbil, Zeki Alasya, Çetin Çifçioğlu, Bülent Kayabaş, Zihni Göktay, Sümer Tilmaç (2004/Komedi)
ATV / 20.00


Aşk, yalanlar, riya ve arkadaşlığı anlatan Memleket Hikayeleri

Memleket Hikayeleri'nde bir yanlış anlamanın yol açtığı olayları anlatan bir TV filmi geliyor ekrana: Şakir Efendi. Üç arkadaştan Davut Halime'ye sırılsıklam aşıktır. Ancak arkadaşı Hilmi bu ilişki konusunda olumsuz konuşmaktadır. Arkadaşlarıyla kızın arasında bir şey olduğundan şüphelenen Davut, sevgilisini arkadaşından bir paket alırken görünce öfkelenir. Kısa süre sonra delikanlı öldürülür. Deliller Davut'un aleyhinedir ve ölüm cezasına çarptırılır.
ŞAKİR EFENDİ-Yön: Murat Saraçoğlu Oyn: Fahri Aktürk, Serdar Özen, Mehtap Peri Çiçek, Murat Öncül, Şenay Aksoy, Mehmet Ulay, N.Kemal Yiğittürk, Mustafa Partal (2004/Dram)
KANAL 7 / 20.00


Sıradan bir ailenin, nefretle, kinle ilgili
sıradışı komedisi

Sıradan insanların sıradışı hikayesinin anlatıldığı filmde, birbirlerine saygısı kalmamış bireylerden oluşan bir ailenin buluşmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor. Arkansas'da yaşayan Claude ve Ruby, birbirine aşık bir çifttir. Ailenin yaşamı, aldıkları bir haberle değişir. Claude'un amcası Hazel cinayet suçlamasıyla tutuklanmıştır. Montgomery'ler bağlılıklarını yitirmiş gözükseler de, Hazel'e destek olmak için yola çıkar. Ailenin biraraya gelmesiyle şamata başlar.
BABAM VE DİĞERLERİ-Orj. Adı: Daddy and Them Yön: Billy Bob Thornton Oyn: Billy Bob Thornton, Laura Dern, Diane Ladd, Kelly Preston, Andy Griffith ve Sandra Seacat (Komedi)
TRT 2 / 20.00


FİLMLERDEN SEÇMELER

Kanlı Para
Bağımsız bir film olarak çekilen film, 1999 Uluslararası Fantastik Film Ödülü'ne En İyi Film olarak aday gösterilmişti. Lena, patronu tarafından kandırılarak karanlık bir işe bulaştırılır. İçine düştüğü çıkmazı anlayan Lena, çıkar yol aramaya başlar. Patronunun en yakın arkadaşı Charlie'yi kandırır ve birlikte kaçarlar. Kadının yanında yüklü bir miktar para da vardır.
(Out of Control) Yön: Richard Trevor Oyn: Sean Young, Tom Conti, Lanny Day, Jack Largedijk (1998/Gerilim)
TV8 / 21.00

Başkaldırış
Kosova'da savaşmış olan Aaron, Oregon'da bir ormana çekilmiş, vahşi doğayla iç içe bir hayat sürdürmektedir. Ancak doğayla olan bağını arttırıp, dört geyik avcısını, derilerini yüzerek öldürünce FBI devreye girer. Adamı durdurabilecek tek kişinin L. T. Bonham olduğunu bilen FBI, ona teklif götürür. Bonham başta kabul etmese de adamı kendisinin eğittiğini öğrenince iş değişir.
Orijinal Adı: Hunted Yön: William Friedkin Oyn: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro, Connie Nielsen
SHOW TV / 22.00

Üç Kral
Bir grup Amerikan askeri Körfez Savaşı'nın sonunda, ele geçirilen bir Irak sığınağında bir harita bulur. Üç kişiden oluşan askerler, çöldeki üslerinin yakınındaki bir yerde saklı olduğu söylenen, Kuveyt'ten çalınan altınlardan oluşan büyük hazineyi çalmaya karar verir. Yola düştüklerinde, Irak askerlerinin halka zulümle meşgul olduklarını farkederler.
Orijinal Adı: Three Kings Yön: David O. Russell Oyn: George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube
ATV / 22.30

Ölüme 36 Saat Kala
Noah, geçirdiği kalp ameliyatından sonra bir süre işinden uzaklaşmak zorunda kalır. Bu arada kardeşiyle birlikte yönettiği şirketinde ise bazı yolsuzlukların döndüğünü fark eder. Henüz bu işlerin ne olduğunu anlamaya fırsat bulamadan ailesiyle birlikte kendini tehlikeli bir çeteyle karşı karşıya bulacaktır.
Orijinal Adı: 36 Hours To Die Yön: Yaes Simoneau Oyn: Trent Willa, S-Kim Catrall Türü: Gerilim/Macera
TRT 1 / 22.40

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Suriye Başbakanı Utri'yle Türkiye hakkında
Akif Beki'nin sunduğu Ters Köşe programına bu hafta Suriye Başbakanı Naci Utri konuk oluyor. Başbakan Erdoğan'ın gezisi sırasında Suriye'de çekilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye ziyaretinin perde arkasının konuşulacağı, kapalı kapılar ardında konuşulan meselelerin Suriye Başbakanı Utri'ye sorulacağı programda, Suriye'nin komşularıyla ilişkileri değerlendiriliyor. Türkiye'nin AB'den müzakere tarihi almasının hemen ardından Başbakan Erdoğan'ın ziyaret ettiği Suriye'de nelerin yaşandığı konusunda bilgiler verecek olan Suriye Başbakanı Utri, Erdoğan'ın Suriye ziyaretinin ne anlama geldiği, Suriye-Türkiye arasında güven bunalımnın olup olmadığı, Türkiye'nin AB'den tarih almasının nasıl değerlendirildiği, Suriye'nin İsrail'le barışının mümkün olup olmadığı, Irak'ta yaşanan olaylarda Suriye'nin parmağının olup olmadığı ve Suriye'nin beklentileri hakkında soruları cevaplandırıyor.
[ 11.45 / KANAL 7 ]

Cafe Plaza'da AB müzakereleri sohbeti
Necef Uğurlu, Avni Özgürel ve Cüneyt Ülsever'in hazırlayıp sunduğu Cafe Plaza'nın bu bölümünde, uluslararası müzakerelerde tarafların aynı anda eş zamanlı düşünmek zorunda olup olmadığı konuşuluyor. Demirel'in "Değerler bakımından AB'nin alternatifi yoktur" sözleri hakkında konuşacak olan Ülsever, Özgürel ve Uğurlu, Türkiye'nin bir 'genel çekingenlik' içinde olup olmadığı ve Osmanlı ve hilafet hakkında da sohbet ediyor.
[11.10 / STAR]

Ağar'la DYP ve sağ siyaset hakkında
Gazeteci yazar Hüseyin Gülerce'nin sunduğu Pazar Sohbeti'ne, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar konuk. "Siyasette bir döneme damgasını vuran DYP eski günlerine dönebilecek mi?", "Türkiye'de sağ siyaseti kimler temsil ediyor?", "Değişen dengeler ve politik anlayışlar DYP'nin politik geleceğini ve tavrını hangi yönden etkiliyor?" ve "DYP, Türkiye'nin sağ siyasetinde nasıl bir yeniden yapılanma hedefliyor?" gibi sorulara Pazar Sohbeti'nde cevap aranıyor.
[ 11.30 / SAMANYOLU ]

Merkez Bankası Başkanı ile YTL
Muharrem Sarıkaya'nın sunduğu Ankara'da Sabah'a Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti konuk oluyor. "Döviz ve faizler sürekli düşüyor. Tasarrufta bulunmak isteyen vatandaş ne yapsın?", "Örtülü ve açık enflasyon ne anlama geliyor?", "Açık enflasyona geçilince ne olacak?", "Kamu kurumları YTL'ye geçişe hazır mı?", "YTL geçiş döviz kurlarını ve faizleri etkiler mi?" ve Türkiye'de 48 banka var. Bu sayı normal mi?" gibi sorular programda cevaplanıyor.
[ 12.00 / ATV ]

2004 Kölelik Yılı'nda Osmanlı'da kölelik
Radikal yazarı Hasan Bülent Kahraman Fildişi Kule programında bu hafta, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Erdem'i ağırlıyor. 2004'ün kölelik yılı olması nedeniyle programda Osmanlı İmparatorluğu'nda kölelik kurumu konuşuluyor. Fildişi Kule'de, bu kurumun gelişimi, Osmanlı öncesi İslam ve Roma toplumlarındaki durumu, batı toplumlarındaki kölelik sistemi ve düşüncesinin tarihsel gelişimi gibi konuları Doç. Dr. Erdem anlatıyor.
[ 14.00 / TV8 ]
26 Aralık 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED