AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Mustafa Bayram yakalandı

Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan eski Van Milletvekili Mustafa Bayram, Edremit'teki evinde yakalandı. Bayram, tutuklama kararının vicahiye çevrilmesinin ardından M Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan ve yaklaşık 4 aydır aranan eski Van Milletvekili Mustafa Bayram, Edremit ilçesinde yakalandı. Oğlu Hamit Bayram'ın Van Emniyet Müdürlüğü'ne ait Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nden kaçırılması olayına karıştığı gerekçesiyle, 10 Temmuz'da tutuklanan, tutuklu bulunduğu Bitlis Cezaevi'nden 13 gün sonra 30 milyar lira kefaletle serbest bırakılan Mustafa Bayram, 10 Ağustos'ta hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama kararının ardından kaçmıştı.

120 polis görev aldı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Mustafa Uçkan öncülüğünde Bayram hakkında yürütülen "geceyarısı operasyonu"nda 120 polis görev aldı. Ekipler, Bayram'ın 4 gün önce Edremit İlçesi'ndeki evine geldiği yönünde ihbar aldı. Narkotik ekiplerinin verdiği bilgiler doğrultusunda, Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, baskın kararı aldı. Gece 01.00'da Mustafa Uçkan öncülüğünde yürütülecek baskın için Özel Harekat Şubesi, Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli 120 polis alarma geçti.

Bayram'ın evinde arama yapılması için Bayram'a ait 5 katlı apartman ile yakınlarına ait 4 evin krokisini çizen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saat 03.30'da Cumhuriyet Savcılığı'ndan arama izni çıkarttı. Edremit'e saat 04.30'da ulaşan ekipler, saat 05.30'da "geceyarısı operasyonu"nu başlattı.

Asansörden kaçmaya çalıştı

Polislerin apartmana girdiğini gören Bayram, dördüncü katta uyuduğu daireden çıkarak asansöre bindi. Asansörün hareket ettiğini gören Emniyet Müdürlüğü ekipleri, birinci katta pusu kurudu. Birinci kata inen asansörün kapısını açıp kaçmaya çalışan Bayram, üzerine doğrultulan silahları görünce polise herhangi bir direniş gösteremeden teslim oldu.

Mustafa Bayram, yakalandıktan sonra geniş güvenlik önlemi altında Van'a getirildi. Van Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan Bayram hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildi. Bayram, Adliye'den elleri kelepçeli olarak çıkartıldı.

Mustafa Bayram'ın avukatı Hüsnü Ayhan, Bayram'ın İran'dan Türkiye'ye iki gün önce İzmir'de teslim olmak için girdiğini savundu. Ayhan, "İnşallah adalet yerini bulur ve müvekkilimin suçsuzluğu kanıtlanmış olur. Müvekkilim İzmir'deki duruşma tarihini 3 Ocak olarak biliyordu, İzmir'e geçerek teslim olmayı düşünüyordu" dedi.

Avcı: Başarılı bir çalışma

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanifi Avcı, Mustafa Bayram'ın uzun süredir takip edildiğini belirterek, "Evinde yakalanması da başarılı çalışmanın sonucu" diye konuştu.

Bu arada, Bayram'ın, 30 milyar lira kefaletle serbest kalmasının ardından hakkında 2. iddianameyi hazırlayarak gıyabi tutuklama kararı çıkartan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nevzat Açıkgöz ile Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Maden'i tehdit ettiği iddia edildi. Bayram'ın, yakınlarına, "Savcı Nevzat Açıkgöz ile Oğuzhan Maden bu işi şahsi meseleye dönüştürdüler. Bu olay artık kan davasına dönüştü" yönünde ifadeleri olduğu öne sürüldü.



26 Aralık 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED