AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
'Kötülük etmedik serbest kalacağız'

Kaçırılmasının ardından kameraya konuşan işadamı Kahraman Sadıkoğlu, "Limanı temizledik ve buraya yiyecek geldi. Çalışmamız istenmiyorsa tüm makinalarımızı çekeriz" dedi.

Irak'ın Basra kenti yakınlarındaki Umm Kasr Limanı'nda savaş sırasında batan gemilerin çıkarılması işini yapan ve kaptanı Ahmet Yurttaş ile birlikte kaçırılan Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun görüntüleri basın kuruluşlarına dağıtıldı. İHA'nın ele geçirdiği kasette, karanlık bir odada kendilerini kaçıranların sorularını cevaplandıran ve ailelerine mesaj veren Sadıkoğlu ve Yurttaş, serbest bırakılmayı ümit ettiklerini söyledi. Sorulara cevap veren Sadıkoğlu, soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çekerken, Ahmet Yurttaş, konuşurken gözyaşlarına boğuldu.

9 gündür haber alınamıyordu

Kahraman Sadıkoğlu ve Ahmet Yurttaş, direnişçiler tarafından çekilen görüntülerinde, nasıl kaçırıldıklarını ve Irak'ta yürüttükleri çalışmayı anlattı. Konuşmasına ismini, soy ismini ve adresini söyleyerek başlayan Sadıkoğlu, büyük bir gemi şirketi olduklarını belirterek, "Batmış gemileri kurtarıyoruz. Aileme, ablalarıma, eşime ve oğluma mesaj gönderiyorum. Biz gayet iyiyiz. Bizi inceleyecekler, ne iş yaptığımızı tespit edecekler, ondan sonra da hayırlısıyla bırakacaklar" dedi.

Sadıkoğlu, "Irak hükümetine ABD'den hibe olan parayla yardım ediyoruz. Bu yardımla da Irak'ın limanını açtık, bütün limana yiyecekler geldi. Bu yiyecek sayesinde Irak halkı, arpa, yulaf şeker gibi bir sürü gıda maddesi aldı. hatalı iş yaptık diye bir grup 4-5 gün önce yakaladı. Iraklılar'a karşı kötü bir niyetimiz de yok" dedi. Sadıkoğlu, Irak'ta çalışmalarının istenmemesi durumunda ise tüm makine parklarını hemen Türkiye'ye çekeceklerini ifade etti.

Eşine seslendi

Kaptan Ahmet Yurttaş ise "Tahmin ediyorum 1-2 gün içinde bırakacaklar. Kardeşlerim, beni sevenler, hiçbir şekilde merak etmesin. En yakın arkadaşlarım İlker ve Şenol'a da selam söylüyorum" dedi. Bu arada, Kahraman Sadıkoğlu'nun eşi Jülide Sadıkoğlu, "Kahraman'ın konuşmasından anladım ki, korkulacak bir şey yoktur" dedi. Beykoz Otağtepe Evleri Sitesi önünde bekleyen basın mensuplarına açıklama yapan Jülide Sadıkoğlu, yaptığı açıklamanın eşi tarafından da görülmesini ümit ettiğini belirterek, "Kahraman, biz de çok iyiyiz. Sakın merak etme. Hem ben hem ablaların hem Kemal, annen, ağabeyin, hepimiz inanıyorduk, biliyorduk. En yakın zamanda seni 'Ahmet kaptan' ile beraber bekliyoruz" diye seslendi. Gazetecilerin "Kahraman Sadıkoğlu için 25 milyon dolar fidye istenildiğinin doğru olup olmadığını" sormaları üzerine de Jülide Sadıkoğlu, "Bu sorulara cevap veremeyeceğini, çünkü gazetecilerin bildiğinden daha fazlasını bilmediğini" söyledi.

  • BAĞDAT

    Gül: Takip ediyoruz

    Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak'ta kaybolduğu bildirilen Türk işadamı Kahraman Sadıkoğlu'nun bulunması için tüm imkanların harekete geçirildiğini söyledi. Gül, Musul'da 5 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'a başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ziyarette Kahraman Sadıkoğlu'nun kaçırılmasıyla ilgili bir soru üzerine gelişmeleri önce kendisine eski bakanlardan Güneş Taner'in telefonla bildirdiğini söyledi. Gül, "Bunun üzerine talimat verdim ve ailesiyle temasa geçildi. Dolayısıyla ailesiyle biz temasa geçtik. Tüm imkanlarımızı harekete geçirerek, takip ediyoruz. Ne gerekiyorsa yapılacaktır" diye konuştu.

    IRAK'TA EN ÇOK TÜRKLER REHİN

    Reuters'ın hazırladığı ve Irak'ta rehin tutulan yabancıların ülkelere göre dağılımında en büyük grubu Türkler oluşturuyor. Ajansa göre, Irak'ta rehin tutulduğu bilinen yabancıların sayısı, 8'i Türk vatandaşı olmak üzere 28. Bu rakamlara göre, Türk vatandaşlarının rehineler arasındaki oranı yüzde 30'a yaklaşıyor. Türk vatandaşlarını, 7 kişi ile Ürdünlüler izliyor.



  • 26 Aralık 2004
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED