AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R

Beşiktaş patlamaya hazır bomba gibi

Evet Beşiktaş patlamaya hazır bir bomba gibi ama tuhaf bir bomba bu. Şöyle geriye, mevcut yönetimin iş başına gelme şekline ve az öncesine bakalım; şimdiki Başkan Yıldırım Demirören ve birkaç arkadaşı zamanın yönetiminde Başkan Serdar Bilgili'yle fikir ayrılığına düştüler, "istifa edeceğiz" dediler, ama etmediler. Olabilir. Ardından olağanüstü seçim genel kurulu düzenlendi, şimdiki Başkan Yıldırım Demirören "Dünya Kulübü olacağız, Türkiye Süper Ligi ve Türkiye Kupası Şampiyonluğunu kazanacağız, UEFA'da da final maçına çıkacağız" gibi vaatlerle diğer üç başkan adayını geride bıraktı, seçimi kazandı. Transferler yaptılar, Teknik Direktör olarak da Del Bosque'yi getirdiler. Takım pek başarılı olmadı, ligde 14'üncülüklerde filan dolaştı, devreyi averajla 5. olarak kapattı. UEFA'dan da elenen takımın tek tutunacağı dal Türkiye Kupası kaldı. Son üç aylık Divan toplantısında Denetleme Kurulu raporundaki rakamlarla, Yönetim Kurulu raporu arasında 30 milyon doların üzerinde bir farklılık var. O sırada yönetimden beş üye istifa etti; Başkan birinin istifasını geri aldırdı. İstifaların temelinde Kıvanç Oktay'ın futboldan anlamayan "futbol şube sorumlusu" olması yatıyor. Sızan haberlere göre takımdan 5-6 futbolcu gönderilecekmiş. Eski menecer Sinan Engin ile eski Teknik Direktör Mircea Lucescu'nun inanılmaz ağız dalaşı da arada çok önemli kirli çamaşırları ortaya sereceğe benziyor. Bir yanda Divan Başkanlığı Yönetimin mutlak bir savunucusu, beri yandan teknik, idari ve mali yanlışları gören spor basınının bir bölümü muhalif liderlerin ortaya atılmadığı şu ortamda MUHALEFET kanadı gibi hareket etmekte. Sinan-Lucescu mücadelesinin ikinci raundunda bazı futbolcuların BEŞİKTAŞ'I SATTIKLARI iddialarıyla ilgili olarak Futbol Federasyonunun tahkikat açtırması söz konusu olurken Sinan Engin'in kullandığı birçok kelime ve ithamlarının Lucescu'ya dava hakkı doğurması işi daha da çıkmazı sokmakta. Bir de Dolmabahçe Stadı'nda ölümle sonuçlanan adli bir olayın Beşiktaş'ın başında patlatılmasına kaderci bir yaklaşım gösteren yönetimin Beşiktaş camiasından aldığı tepki var. Tabii yazılı ve görsel medyaya henüz yansımayan, yönetim karşıtı örgütlenmeleri de hesaba katarsak BEŞİKTAŞ'IN PATLAMAYA HAZIR BİR BOMBA OLDUĞUNU SÖYLEMEK ÇOK ABARTILI BİR İDDİA OLMASA GEREK.

Ersen Martin kıymete bindi

Denizlispor'un Beşiktaş'tan transfer ettiği, Almanya'da yetişmiş bir futbolcusu var: Ersen Martin. G.Saraylılar geçen hafta Denizli'de karşı karşıya oynadıkları bu futbolcuya hayran. Öyle beğeniyor, öyle beğeniyorlar ki sormayın gitsin. Hatta transfer için Denizlispor Başkanının ağzını bile aramışlar, ama o daha bir buçuk yıl sözleşmesi olduğunu ifade ile teklifi reddetmiş. Ben Ersen'i Beşiktaş'a geldiği yıl çok izledim antrenmanlarda. Önce ifade edeyim süper bir beyefendi. Kimse ile alıp veremeyeceği yok, kendi işine, yani futboluna bakıyor. Dikkat ediyordum, o uzun boyuna mı güveniyordu nedir üstüne doğru gelen toplara kafa vurmak için zıplamaz ayak uçlarında şöyle bir yaylanırdı. Bu Beşiktaş'ın teknik adamlarının da dikkatini çekmiş ki onu yolladılar. Beri yandan Ersen'i çok iyi tanıyan ünlü ortopedi uzmanı Beşiktaşlı Profesör Faruk Durbin Almanya'dan seslendi durdu "Ersen çok iyi bir futbolcu" diye. Bugünkü duruma bakarsak Profesör Dr. Durbin haklıymış...

Saraçoğlu 'Show' merkeziymiş!

Ligin ilk yarısını en yakın rakibinden 4 puan önde bitiren Fenerbahçe son maçında Konyaspor'u net bir skorla 3-0 yenerken saha atılan konfetilerle pırıl pırıl, göz kamaştırıcı bir hale bürünmüştü. Oyun 1-0 F.Bahçe lehine iken Konyasporlular, kendi iddialarına göre, kazandıkları penaltıyı atan oyuncuları Zafer Biryol'un gözleri bu pırıltılardan kamaştığı için kaçırdılar. Öyle veya değil, ama gerçek olan şu ki konfetiler dolayısıyla saha zemini ışıl ışıldı. Ama bakın Sarı-Lacivertli kulübün yöneticisi İlhan Ekşioğlu bu durumu nasıl savunuyor:

"-Stadımız bir show merkezidir; olur böyle şeyler!" Şimdi sayın Ekşioğlu'na sormak gerek, "Rakip bir kulüp aynı şeyi kendi sahasında size karşı yapsa ve aynı şeyleri söylese öyle boynunuzu büküp susar mısınız?" Hiç sanmıyorum, ama siz haklısınız. Orası Fenerbahçe Cumhuriyeti ve oradan çıkış yok!

Trabzon'da sağduyu kazandı

Trabzonspor Kulübünün genel kurulu yapıldı ve Atay Aktuğ yeniden Başkanlığa seçildi. Kutluyorum. Sadece Sayın Başkanı değil, Bordo-Mavili genel kurulu da kutluyorum. Zira diğer Başkan Adayı Sayın Osman Abanoz bu adaylığında ne kadar hür ve demokratik bir hakka sahipse, genel kurulun da Özkan Sümer'in bir gün önceki sert eleştirilerine rağmen Atay'ın başkanlığını 3 yıl daha uzatması aynı demokratik hak ve sağduyunun zaferidir.


26 Aralık 2004
Pazar
 
TAYLAN UYGUR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED