AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Ne yana baksan Tom

Tom Hanks'in başrolünde göründüğü ve sinema tarihine adını yazdırmış iki başarılı film ekranda. Hanks'in düşük IQ'lu Forest'i oynadığı "Forest Gump" ve Yüzbaşı John Miller'i canlandırdığı "Er Ryan'ı Kurtarmak".

5 dalda Oscar ödülü alan Er Ryan'ı Kurtarmak adlı film, bugün ekrana gelecek ikinci Tom Hanks filmi. Konusu şöyle: Normandiya çıkartmasının yapıldığı 6 Haziran 1945 günü küçük bir askeri birliğe farklı bir görev verilir. Düşman bölgelerine sızarak paraşütçü er James Ryan'ı kurtaracaklardır. II. Dünya Savaşı yıllarında 3 oğlunun birden ölüm haberini alan anne, son çocuğunu da kaybetmek istememektedir. Washington'ın emri kesindir. Kadının oğlu bulunacak ve sağ olarak getirilecektir. Artık tüm Amerikan ordusunun hedefi, annenin son oğlu olan James Ryan'ı ne pahasına olursa olsun kurtarmaktır. Bu öylesine bir göreve dönüşür ki, 1kişiyi kurtarmak uğruna birçok askerin hayatı tehlikeye girer.

ER RYAN'I KURTARMAK

Orijinal Adı: Saving Private Ryan Yön: Steven Spielberg Görüntü Yön: Janusz Kaminski Oyn: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore, Jeremy Davies, Vin Diesel, Giovanni Ribisi Türü: Aksiyon / Savaş Yapım Yılı: 1998
TGRT / 21.30

Oscarlı özürlü: Forrest Gump

Doğuştan algılama sorunu olan, düşük IQ sahibi Forrest Gump, annesinin gayretleri sonucunda iyi bir eğitim almayı başarır. Çocukluğu, ilk aşkı Jenny'yle geçer. Koşuya merak salan Forrest, bu dalda büyük başarılar elde eder, daha sonra Vietnam Savaşı'na katılır ve hep aklında annesinin söylediği güzel sözler vardır. Yönetmenine ve başrol oyuncusu Tom Hanks'e Oscar ödülü getiren film, sinema tarihinin iz bırakan yapımları arasında gösteriliyor.

FORREST GUMP

Orj. Adı: Forrest Gump Yön: Robert Zemeckis Oyn: Tom Hanks, Robir Wright, Gary Sinise, Hanna R. Hall Yapım: 1994
TRT 1 / 19.55


Yenilmez'le, The İmam hakkında

Reha Yeprem'in sunduğu İftar Zamanı'na Vehbi Vakkasoğlu ve Ahmet Yenilmez konuk oluyor.
[15.45/SAMANYOLU]

Ramazan ve bayram bilgileri

Şoray Uzun'un konuğu ise, Süleyman Ateş. Eyüp Sultan'dan yayınlanan programda keyifli bir sohbet izleyenleri bekliyor.
[17.00/KANAL 7]

Tilmaç'la o eski Ramazanlar

Erkan Tan'ın tüm bir Ramazan boyunca Sultanahmet meydanından sunduğu Sultanahmet'ten'e Sümer Tilmaç konuk oluyor.
[17.50/TV 8]

Sahur vaktinde hafif bir sohbet

Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu Eyüp Sultan'da Sahur'un bu geceki konuğu Yrd. Doç. Dr. İrfan Başkurt ve hoş sohbeti.
[03.30/KANAL 7]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Kıyan Tepesi
Kerime köyün en güzel kızıdır. Delikanlıların görmeye can attığı genç kız, köylünün çok sevdiği Osman Ağa'nın oğlu Derviş'e aşık olur. Ancak düğün günü genç kız Seyit ve adamları tarafından kaçırılır. Kızı gaddar adamın elinden ormanda birdenbire ortaya çıkan bir adam kurtarır. Adının Kıyan olduğunu söyleyen genç adam Osman Ağa'nın evinde çalışmaya başlar.
Yön: Adem Ayral Oyn: Ahmet Şafak, Orhan Aydın, Tuğçe Ersoy, Lami Ateş, Eser Çalıkuşu, Ahmet Fırat (2004)
KANAL 7 / 14.45

Melek Gözler
Sharon, sert, cesur ve kendine güvenli bir polistir. 17 yaşındayken, annesini döven babasını polise şikayet etmiş ve polisler onu götürmüştür. Bu olay yüzünden babası onunla bir daha konuşmamış, kardeşi onu silmiş, annesi babasının tarafını tutmuştur. Yıllar sonra, anne ve babası bir davete Shannon'ı da çağırırlar. Ve Shannon'ın kraşısına Catch adlı bir adam çıkar.
(Angel Eyes) Yön: Luis Mandoki Oyn: Jennifer Lopez, Jim Cavizeal, Victor Argo, Sonia Braga, Shirley Knight Yapım: 2001
TV8 / 21.05

Kızıl Ölüm
Küçük bütçeli filmlerin kralı olarak tanınan Corman'ın E. Allen Poe'nun iki öyküsünden çektiği film, 12. yüzyılda Avrupa'yı kasıp kavuran veba salgını sırasında geçiyor. "Kızıl ölüm" olarak adlandırılan veba salgını sırasında malikânesinde bir maskeli balo düzenleyen Prens Prospero konuklarına tuhaf oyunlar oynatmakta ve her oyun sonunda da birileri ölmektedir.
(The Masque Of The Red Death) Yön: Roger Corman Oyn: Vincent Price, Hazel Court, Jane Asher, D. Weston
Cnbc-e / 22.00

Yılan Gözler
Atlantic City'de bir casinoda önemli bir boks maçı oynanmaktadır. Yumruk ve alkış sesleri dev salonu kaplamış durumdadır. Ancak maçın en heyecanlı yerinde, silah sesleri duyulur ve bir seyirci öldürülür. Boks maçının seyircileri arasında ünlü bir devlet bakanı, onun koruması ve bir polis de vardır. Olayı soruşturmak ise, bu sorunlu polise Rick Santoro'ya düşer.
Orijinal Adı: Snake Eyes Yön: Brian De Palma Oyn: Nicholas Cage. Gary Sinise, John Heard (Gerilim / Macera)
SHOW / 00.00

Yeni Bir Hayat
Jackie, çocuklarını da yanına alarak, uyuşturucu bağımlısı olan kocasından kaçmaya başlar. Bir kadın sığınma evine saklanan Jackie, burada barınamayınca geçinmek için başka türlü yollar denemek zorunda kalacaktır. Jackie uzun bir müddet düşünür ve çocuklarını geçindirmek için, bir kaç soygun yapması gerektiği kararını alır.
Orijinal Adı: Spree Yönetmen: Rustin Thompson Oyn: Libby Simeon, Brian O'hare Türü: Aksiyon / Gerilim
TRT 1 / 01.35

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Töre cinayetleri ve YÖK-Hükümet sorunu
Ayşe Önal ve Mehmet Altan'ın sunduğu Z Raporu'nda töre cinayetleri ve Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın tutuklanmasının ardından su yüzüne çıkan YÖK-Hükümet gerginliği masaya yatırılıyor. Konuklar ise Kamer Kadın Merkezi Başkanı Nebahat Akkoç ve Van Baro Başkanı Ayhan Çabuk.
[23.50/STAR]

Osmanlı mı, Cumhuriyet mi, yoksa Demokrasi mi?
Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu'na MÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Demirel konuk. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e, Cumhuriyet'ten demokrasiye Türkiye'nin evriminin tartışılacağı programda, Türkiye'nin bu süreçlerdeki fikri altyapısı hakkında da bilgi veriyor.
[22.00/CNN TÜRK]

Altan'la, En Uzun Gece hakkında en uzun sohbet
Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu Tarafsız Bölge'ye ünlü yazar Ahmet Altan konuk oluyor. 500 binlik ilk baskısı neredeyse tükenen yeni romanında ülkenin güneydoğusunda yaşanan bir aşk hikayesini anlatan Ahmet Altan'la "En Uzun Gece" romanı üzerine konuşulacak programda, yazarlık ve çok satan olmak gibi konular da var.
[20.00/CNN TÜRK]

Elif iş hayatında yükselişte, Yılmaz hapiste ölüm tuzağında
Bülent Ünal, Tuba Büyüküstün, Sinan Tuzcu ve Özge Borak'ın rol aldığı Ihlamurlar Altında dizisinde, Yılmaz'ın başına ne geldiyse Elif'e duyduğu büyük aşktan gelmiştir. Elif olayların böyle gelişeceğini tahmin etmemiş olsa da, tek suçlunun kendisi olmadığını düşünür. Ne yapıp edip Yılmaz'ı görmeye kararlıdır. Yılmaz ise hapishanede göze batmaya başlar, kendisini bir ölüm tuzağının ortasında bulur. Elif şirketteki yükselişine ise devam etmektedir. Yılmaz'ın yüzü ise aldığı güzel bir haberle gülecektir.
[ 21.50 / KANAL D ]

Şubat Soğuğu'nda kilit bilgiler ortaya çıkıyor
Kenan Bal, Suavi Eren, Aytaç Yörüksalan ve Aykut Sözeri'nin rol aldığı Şubat Soğuğu'nda, Nedim sürpriz bir isimle karşılaşıyor. Tahir Mutlu'nun yanına gelen Doğulu siyasetçi Halil Erdem bazı isimleri köşeye sıkıştıracak gizli bilgileri açıklar. Bu arada Tahir Mutlu ve Halil Erdem'in fotoğraflarını çeken şahıs, bu fotoğrafları önemli bir isme ulaştırır. Mehmet Aziz Tarman ise yeni planını devreye sokmaya çalışmaktadır. Taşkın ise ülkenin stratejik belgelerini Mister'a ulaştırmaya devam etmektedir.
[ 22.00 / SAMANYOLU ]

Yeni evli bir çiftin komik öyküsü: Yine de Aşığım'da
Haluk Bilginer ve Şevval Sam'ın yeni evli bir çifti canlandırdığı yepyeni bir sit-com başlıyor. Kadrosunda Dolunay Soysert'in de bulunduğu dizide, yeni evli bir çift olan Ali ile Ayşe taşındıkları evlerinde komşu edinmek isterler. Karşı komşuları aynı zamanda ev sahipleri olan Ruhi Bey ve Macide Hanım'dır. Ali ve Ayşe'nin kısa zamanda komşuluk kurmak için ısrarlı davranışları komşularıyla aralarında komik sorunlara neden olur.
[ 21.45 / ATV ]
28 Ekim 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED