AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R
Haberde gericilik!

Televizyonu açtım, karşımda Kanaltürk... Saat 03.00 müydü neydi?.. Haberler vardı. Milli Takımımız'ın Danimarka ile oynayacağı önemli maçın anonsunu yapıyordu. Sonra stadyuma bağlandılar, spor yazarı Oğuz Dizer canlı yayındaydı. Şöyle yapmalıyız, şöyle etmeliyiz gibi görüşlerini söylüyor, maçla ilgili tahminlerde bulunuyordu. Halbuki maç çoktan oynanmış bitmiş, uzatmada kaptırdığımız puanla kahrolmuştuk. Ancak ana haber bültenini gece yarısından sonra hiç dokunmadan ekrana sürdüğünde, işte böyle manzara ile karşılaşıyordun. Maç bitmiş, "Sevgili seyirciler, karşılaşma iki saat sonra başlayacak" diye bir haber. Komik bir manzara. Dünyada böyle bir uygulama var mı bilmiyorum!..

Ünlü biri ile röportaj yapsan... Adam "Yarın Taksim'de üç takla, beş parende atacağım" dese... Saat 19.00'da yayınlasan. Sonra 21.00'de ölse. Öldü diye 24.00'te haber yapsan. Gece yarısı saat 03.00'te ne olacak? Ana haberin tekrarı olacağı için, ölmüş ve teneşir tahtasına yatırılmaya hazırlanan adamın, yarın takla ve parende atacağını mı duyuracaksın? Ama ne?

* * *

Ali Kırca en az 8-10 yıl daha haber sunarım diyor. Saçlarının beyazlaması önemli değil, yüz hatları vs. de problem değil. CNN yaşlı ama bir o kadar da tecrübeli isimlerle yıllardır götürüyor. Doğru olan bu. ATV haber de Ali Kırca ile dün ilk yüzde ikinci oldu. İki üç senedir ana haber bültenleri dizilere mağlup oluyordu. Devir değişiyor gibi

* * *

Pazar akşamı kanallarda film savaşı vardı. Kanal D ekrana Titanic'i sürdü, orada yolcu gemisi batıyordu. Show TV ise Pearl Harbor baskınını ekrana taşıdı, orda ise ABD savaş gemileri batırılıyordu.

Titanic batması imkansız teknoloji harikası olarak gösteriliyordu. Hatta İngiliz gazeteleri o dönemde "Tanrılar bile batıramaz" diye başlık attılar. Ancak 2 bin küsür yolcusuyla sulara gömüldü. İngiliz bayrağı taşıyordu bu batmaz denilen ama batan gemi. Pearl Harbor'da ise onlarca ABD savaş gemisi sulara gömüldü. O iki faciayı yaşayan ülkeler Amerika ve İngiltere şimdi birlikte Irak'talar ve batıyorlar. Kimbilir on-onbeş sene sonra Irak'ta batanlar diye bir film izleyeceğiz belki de..

Türk halkı ekran başında İngiliz bayrağı taşıyan geminin batışına ilgi göstermiş, Titanic ilk yüzde birinci olmuş. Amerikan savaş gemilerinin battığı Pearl Harbor ise ilk yüzde ancak yedinciliğe ulaşabilmiş. Titanic'te aşk ön plandaydı. Pearl Horbor'da ise kısmen aşk vardı ama öne çıkan savaş sahneleriydi. Kazanan sevgi oldu, savaş prim yapmadı sizin anlayacağınız.

* * *

Deniz Arman hafta sonu Kanal D Ana haber bültenini sunacak. Deniz'in tekrar ekran arenasına dönmesine ziyadesiyle sevinenlerdenim. Hayat haberdir tarzı yorumlarını özledik, tekrar yapma konusunda henüz kararsız olduğunu söyledi. Sevgili Deniz, başarılar, hayatın haber olsun..

* * *

Önceki gün CNNTürk'te 5N1k'da İsrail'in işgal atındaki topraklara ördüğü kilometrelerce uzunluktaki ve gökdelen gibi yükselen beton duvar araştırmasını izledim. Muhteşem bir belgeseldi. İsrail'in duvar ördüğünü okuyorduk ama görüntüleri böylesine net izlememiştik. Ne duvarmış meğer. 10 tane atom bombası atsan devrilmeyecek cinsinden... Cüneyt Özdemir ve ekibini kutluyorum.


6 Eylül 2005
Salı
 
BEKİR HAZAR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED