AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Üniversite ile sanayi
CeBIT'te buluşuyor

Geçen yıla göre yüzde 10 artışla 901 yerli ve yabancı firmanın katılacağı CeBIT fuarında 40 üniversite stand kuracak. Bugün başlayacak Bilişim Fuarı'na bu yıl 160 bin ziyaretçinin katılacağı tahmin ediliyor.

  • YAKUP KOCAMAN
    Türkiye'yi artık bilişim tüketen değil üreten bir ülke yapmayı amaçlayan Avrasya'nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT Bilişim Eurasia bugün İstanbul'da Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla açılıyor. Geçen yıla göre yüzde 10 artışla 901 yerli ve yabancı firmanın katılacağı Cebit fuarında 40 üniversite stand kuracak. Akademi dünyası ile iş aleminin buluşacağı fuar, 6-11 Eylül tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde yapılacak.

    Fuar öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan fuar organizatörü Hannover Fairs İnterpro HİF A.Ş'nin Genel Müdürü Şafak Alpay, Cebit Eurasia Bilişim'in Türk iş dünyasına bu yılın kalan üç ayında 2 milyar dolarlık yeni iş hacmi sağlamasını beklediklerini söyledi. Türkiye'nin artık sadece bilişim tüketen değil üreten bir ülke aşamasına geldiğini vurgulayan Alpay, "Cebit, Türkiye'nin bilişim üretimine geçebilmesi için tetikleyici rol oynayacak. Hedefimiz medeniyetlerine başkenti olan İstanbul'u bilişmin başkenti de yapmak" dedi.

    Türkiye beş milyar dolarlık pazar

    Toplantıda söz alan HİF AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Schomburg ise, Türkiye'nin Bilgi Ve İletişim Teknolojileri (BT) bakımından son yıllarda fevkalade geliştiğini belirterek, "Sanayi çevreleri bu yıl BT ürün ve hizmetleri için Türk pazarının bu yıl yaklaşık 5 milyar dolarlık bir hacme ulaşacağını öngörüyor" dedi. Ülkemizde her yıl yaklaşık 750 bin Kişisel Bilgisayar (PC) ve 50 bin dizüstü bilgisayar satıldığına vurgu yapan Schomburg, "Türkiye'de PC sahip olma hızı hala düşük seviyede. 71 milyonluk ülkede PC endüstrisi büyük bir büyüme potansiyeline sahiptir" diye konuştu. CeBIT Bilişim Fuarı'na bu yıl 160 bin ziyaretçinin katılacağı tahmin ediliyor.

    CeBIT'ten 2 milyar dolar

    HİF A.Ş'nin Genel Müdürü Şafak Alpay, Cebit Eurasia Bilişim'in Türk iş dünyasına bu yılın kalan üç ayında iki milyar dolarlık yeni iş hacmi sağlamasını beklediklerini söyledi.

    Yeni Şafak CeBIT'te

    Aydınlık Türkiye'nin habercisi Yeni Şafak da Cebit Bilişim Fuarı'na katılıyor. Aynı zamanda Cebit Fuarı'nın resmi sponsoru olan Yeni Şafak, 5. salonda 130 numaralı standda temsil edilecek. Gazetemizin promosyonları ve Yeni Şafak Pazarlama'nın bilişim ürünlerinin tanıtılacağı standda ayrıca, abone kaydı da yapılacak. CeBIT Fuarı'na ilk kez katılacak olan Anadolu Ajansı'da (AA) da, ziyaretçileri hizmetleri konusunda bilgilendirecek. Standda ayrıca ödüllü haber fotoğraflarından oluşan bir de sergi de yer alacak. Bu arada fuar nedeniyle THY yurtdışından, Ulusoy da Anadolu'dan CeBIT için gelecek ziyaretçilere yüzde 1O indirim sağlayacak.



  • 6 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED