AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Hemen kaç, taksiye bomba koydum'

Bölücü terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, bombalama eyleminde bulunan 3 kişi yakalandı. Zanlılardan ikisi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Turşu bidonu içinde getirdiği 8 kilo C-4'ü otobüsten teslim alırken yakalanan T.G'nin, daha önce bomba koyduğu taksilerden indikten sonra şoförleri telefonla arayıp, "Kaç, taksi patlayacak" diye uyardığı ortaya çıktı.

  • GÜLDEN TÜMER - İSTANBUL
    Sultanahmet ve Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz aylarda iki takside meydana gelen patlamanın esrarı çözüldü. Patlamalar olmadan önce şoförler cep telefonundan aranarak, "patlama olacak" diye uyarıldığı ortaya çıktı.

    Sultanahmet meydanında 29 Temmuz günü patlamadan hemen önce şoförün terkettiği araçtü büyük çaplı hasar meydana gelmişti. 8 Ağustos'ta da, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen bir takside, sürücü Muammer Kaymak'ın aracından inmesinin hemen ardından büyük bir gürültüyle patlama olmuş, olayda Zeynep Soyutürk ile üç yaşındaki oğlu Umut yaralanmıştı.

    Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Polisi, Van'dan gönderilen turşu bidonunun i çindeki C-4 patlayıcıyı almak için gelen şapkalı kişiyi güvenlik kamerasıyla adım adım takip etti.

    Her iki taksinin şoförü de, araçlarından inen son müşterinin, "Bana taksi lazım olunca seni ararım" diyerek telefon numaralarını aldığını, uzaklaştıktan sonra da arayıp, "taksiden çık, patlayacak" diye uyardığını söyledi. Ancak yapılan açıklamalarda, patlamaya, LPG tankından kaynaklanan bir sorunun neden olduğu belirtilmişti.

    Turşu bidonunda C-4


    Her iki patlamayla ilgili araştırmayı derinleştiren İstanbul polisi, bir süre önce ihbar üzerine, Van'dan otobüsle İstanbul'a turşu bidonunun içinde gönderilen 8 kilo 100 gram C-4 patlayıcıyı ele geçirdi. Patlayıcıyı almak için otogara giden T.G, pusu kuran polisler tarafından yakalandı. Laleli'de kardeşleriyle beraber iki tekstil mağazası işleten T.G, Sultanahmet ve havalimanındaki taksilere bombalı saldırı olaylarını gerçekleştirdiğini itiraf etti. T.G'nin ifadeleri doğrultusunda, iki kişi daha gözaltına alındı.

    Taksilerde bıraktığı içi C-4 dolu paketlerin içindeki düzenekleri, uzaktan cep telefonu düzeneğiyle ateşlediğini itiraf eden T.G. ile iki arkadaşı, Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. 3 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Cerrah halktan yardım istedi

    Operasyonla ilgili ayrıntıları, dün Vatan Caddesi'ndeki hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah açıkladı. Halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını alatan Cerrah, "Vatandaş evine, sokağına, mahallesine sahip çıktığı takdirde, terör örgütlerinin faaliyet yürütmesi mümkün olmaz. Şüpheli şahısları bize ihbar etsinler. Apartman yöneticileri de binalarına taşınanları muhtarlara bildirsinler" dedi.



  • 6 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED