AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • ABD denizaltısı Türk gemisine çarptı
    Bahreyn'e doğru yol alan Amerikan donanmasına ait bir nükleer denizaltı ile bir Türk ticari gemisinin Körfez'de çarpıştığı bildirildi. ABD Deniz Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, deniz yüzeyinde seyreden ve Bahreyn'e doğru yol alan "USS Philadelphia" denizaltısı ile Türk bandıralı "Ayşen" adlı yük gemisinin bu sabah erken saatlerde çarpıştığı belirtildi. Açıklamada, kazada ölen veya yaralanan olmadığı belirtildi. Omurgasında hasar meydana gelen geminin birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiği bildirildi. ABD denizaltısında 125 mürettebat bulunuyordu.

  • DUBAİ

  • Kiliselerden 'aşırı İslamcılıkla mücadele' programı
    Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki üç kilisenin, ülkenin Başbakanı Jan Peter Balkenende'ye "aşırı İslamcılıkla" nasıl mücadele edileceğini gösteren bir program sunacağı bildirildi. Hükümetten yapılan açıklamaya göre, program, kiliseler tarafından inançlı insanlar arasındaki aşırıcıları tespit etmek, bu kişilere karşı koymak için nasıl hareket edileceğini göstermek ve hükümetle bu konuda işbirliği içinde olduklarını belirtmek için hazırlandı. Söz konusu kiliselerin, göçmen nüfusun yoğunlukta olduğu Baarsjes semtinde bulunduğu belirtildi. Programın, Hollandalı film yapımcısı Theo van Gogh'un, İslamiyete ağır hakaretler içeren bir film yayınlaması üzerine bir Müslüman tarafından öldürülmesinin ardından kiliselerle Amsterdam yönetimi arasında yapılan bir anlaşmanın sonucu olduğu ifade edildi.

  • LAHEY (İHA)

  • Naziler çikolata tabletlerine de bomba koymuş
    Nazilerin, İkinci Dünya Savaşı sırasında ürettikleri çikolata kaplı patlayıcılarla İngiltere'de panik yaratmak istedikleri ortaya çıktı. İngiltere iç istihbarat servisi MI5'in dün halka açılan arşivlerindeki belgelere göre, çikolata tabletlerindeki patlayıcıların, çikolata kaplı tabakanın ısırılmasıyla infilak etmesi planlanıyordu. Belgelerde resimlerle anlatılan bu planda kullanılan çikolata tabletlerinin öldürmek değil yaralamak amacıyla üretildiği, ancak kullanılmadıkları belirtildi. Bombanın gerçek çikolatayla kaplı olduğu ve içindeki patlayıcının, ince metal tabaka kırıldıktan 7 saniye sonra infilak ettiği kaydedildi. İngiliz tarihçi Christopher Andrew, bu tür patlayıcılarla İngiltere'de panik yaratılmasının amaçlandığını söyledi. Dün açıklanan belgelerde, Alman bilimadamlarının, bezelye, fasulye ve erik kutularına da küçük patlayıcılar yerleştirdikleri, bu patlayıcıların da hiç kullanılmadığı belirtildi.

  • LONDRA

  • Pınar Selek, 'savunma olarak kitabını sundu
    Eminönü'deki Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin ölümü, 127 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya ilişkin davada, tutuksuz sanık Pınar Selek, 5 yılda hazırladığı "Barışamadık" adlı kitabı, savunma olarak değerlendirilmesi için mahkemeye sundu. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Alaattin Öget, İsa Kaya ve Abdülmecit Öztürk ile tutuksuz sanıklardan Pınar Selek katıldı. Duruşmada söz alan Pınar Selek, bu celse Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaa vermesini beklediğini ifade ederek, bu nedenle yanında getirdiği "Barışamadık" adlı kitabını, savunma olarak değerlendirilmesi için Mahkeme Başkanı'na verdi. Selek, cezaevine girdiğinde yazmaya başladığı kitabını 5 yılda tamamladığını, kitabın içeriğinde de savaşı anlattığını vurgulayarak, kitabın, felsefi açıdan savunması olduğunu dile getirdi. Sanık Alaattin Öget ise bölücü terör örgütü üyesi olduğunu belirterek, sol elini havaya kaldırıp slogan attı. Mahkeme heyeti, Alaattin Öget hakkında duruşmadaki söyledikleri nedeniyle yasal işlem yapılması için tutanağın bir örneğinin Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmesine karar verdi. Dosyanın, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısı'na verilmesini hükme bağlayan mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

  • İSTANBUL

  • Üç ile Emniyet Müdürü atandı
    Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne Dr. Ali Yılmaz, Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne Mesut İnce, Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne ise Burhan Gümüş vekaleten atandı. İçişleri Bakanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne vekalet eden Abdullah Bolcu'nun yerine Polis Başmüfettişi Dr. Ali Yılmaz atandı. Bartın Emniyet Müdürü Coşkun Hayal APK Uzmanlığı'na alınırken, yerine APK Uzmanı Mesut İnce getirildi. Iğdır Emniyet Müdürü Metin Günay'ın kendi isteğiyle APK uzmanlığına gelmesiyle boşalan bu göreve Polis Başmüfettişi Burhan Gümüş atandı. Her üç atama da vekaleten yapıldı.

  • ANKARA (AA)

  • Askeri araç kazası: Bir er şehit oldu
    Tunceli'de askeri bir aracın devrilmesi sonucu bir er şehit olurken, iki er de yaralandı. Dün sabah saatlerinde Tunceli'ye bağlı Mazgirt İlçesi Elmalık Jandarma Karakolu'ndan merkeze gelmekte olan askeri araç, Kanoğlu Köyü yakınında virajı alamayarak devrildi. Kazada, araçta bulunan Veysel Aktın (22) adlı er olay yerinde şehit olurken, iki asker de yaralandı. Çanakkale'de meydana gelen trafik kazasında da, altısı asker yedi kişi yaralandı.

  • ATM'ye molotof kokteylli saldırı
    Küçükçekmece'de bir bankanın para çekme makinasına)molotofkokteyli atan gruba müdahale edildi, bir polis memuru yaralandı. Alınan bilgiye göre, önceki akşam saatlerinde Kanarya Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde toplanan ve yaklaşık 100 kişi oldukları belirtilen grup, bir bankanın ATM'sine molotofkokteyli attı. Polis ekipleri gruba müdahale ederken, taş atan grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bu sırada, başına taş isabet eden polis memuru Aytekin Işık hafif yaralandı.

  • Irak'ta ölen Türk şoför defnedildi
    Irak'ın Belet kenti yakınlarında düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybeden Türk şoförün cenazesi, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde toprağa verildi. ABD'lilere prefabrik ev götürdüğü belirtilen 8 çocuk babası şoför Hüseyin Öztürk'ün (57) cenazesi, yakınları tarafından önceki gece İskenderun'a bağlı Pirinçlik Köyü'ne getirildi. Öztürk'ün naaşı, cenaze namazın ardından, çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle Karaağaç Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

  • Okula 'ekonomik' hazırlık
    Okulların açılmasına az bir süre kala, öğrencilerin giysi ve kırtasiye ihtiyaçları için veliler kaliteli ve ekonomik yerleri tercih ediyorlar. Bu alandaki ihtiyacı karşılayan "seri sonu alışveriş merkezleri"nden biri olan Colony Outlet ve Yaşam Merkezi, ilk kampanyasını okula dönüş heyecanı içinde olan öğrenciler için başlattı. E-5 Florya sapağında bulunan alışveriş merkezinde, okulların açılacağı 12 Eylül'e kadar 40 YTL ve üzeri alışveriş yapan her müşterisine, içinde defter, kalem kutusu, kalemler, silgiler, cetvel ve kalemtraş bulunan bir okul seti hediye ediliyor. Merkezde ayrıca, YKM, Mudo, Fahrikuz Optik, Vivid, Step, Quantum, Decorium, Abbate, Arnetta, Herry gibi dev markaların seri sonu mağazaları ile MM Migros, çocuk oyun alanı, altı salonluk sinema kompleksi de bulunuyor.

  • İSTANBUL

  • Yaşlılar yurdunda yangın paniği
    Şişli Bomonti'deki yaşlıların kaldığı Fransız Fakirhanesi'nde çıkan yangın paniğe neden oldu. Şişli Bomonti Silahşörler Caddesi Tekel Bira Fabrikası yanında bulunan Fransız Fakirhanesi'nin çatı katında çıkan yangına Şişli, Beyoğlu, Fatih itfaiye ekipleri müdahale etti. Binada bulunan 80'in üzerinde yaşlı da tahliye edildi. Olay yerine gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, tahliye edilen yaşlıların durumlarının iyi olduğunu söyledi. Yangın sırasında heyecanlanan bazı yaşlılar da çevredeki hastanelerde kontrol altına alındı.

  • Rize'de yine heyelan: Bir ölü
    Rize'nin Hemşin İlçesi'nde meydana gelen heyelanda yaşlı bir kadın hayatını kaybetti. Rize Valisi Enver Salihoğlu, yaptığı açıklamada, aşırı yağış nedeniyle ilçeye bağlı Orta Mahalle'de heyelan meydana geldiğini ve bir evin toprak altında kaldığını belirtti. Evde yaşlı bir çiftin yaşadığını ifade eden Vali Salihoğlu, heyelan sırasında Nazmiye Yeğen'in (80) toprak altında kaldığını, eşinin ise son anda kaçarak kurtulduğunu söyledi. Vali Salihoğlu, yaşlı kadının cesedinin jandarma ekipleri ve vatandaşlar tarafından toprak altından çıkarıldığını kaydetti.

  • RİZE (A.A)



  • 6 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED