AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Herşey güzel olacak

Tecrübeli hoca, "Herkesin görmek istediği şekilde oynuyoruz. Sadece netice alamıyoruz. Ukrayna'da bu değişecek" diye konuştu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın Ukrayna karşısından istedikleri sonucu alacaklarını söyledi. Terim, "Milli takım herkesin görmek istediği şekilde oynuyor. Sadece neticeyi alamıyoruz. Çocuklarıma inanıyorum. Herşey istediğimiz gibi güzel olacak'' dedi. Grupta liderliği garantileyen Ukrayna'nın çok büyük bir performans gösterdiğini belirten Terim, "Umarız rakibimiz rehavete girer. Ama kimse kimseye 'Buyur gel at kardeşim' demez. Hiçbir Milli Takım yenilmek istemez. Varsa gücünüz yenersiniz'' şeklinde konuştu.

Geçmişi unutmasın

Danimarka Milli Takımı Teknik Direktörü Morten Olsen'in Ukrayna-Türkiye maçı için "Umarım dürüst bir maç olur'' şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Açıkcası teknik adamların biraz daha sağduyulu olmasını beklerim. Panik ve telaşla söylenmiş bir söz olarak görüyorum. Olsen, herhalde karşısında inanılmaz bir Türk takımı bulunca Ukrayna maçında baskı yaratmak için böyle konuştu. Lider insanların beyanlarına dikkat etmeli. Avrupa Şampiyonası'nda 2-2 biten Danimarka-İsveç maçını unutmadık."

Fatih hocadan Ukrayna analizi

Ukrayna'nın sisteme bağlı kalarak çok sabırlı oynadığını vurgulayan Fatih Terim, "Özellikle deplasmanda rakipler gol atamayıp, telaş ve panik yapınca, çok iyi çıkarak puanlar aldılar. Onları çok pres yaparken, çok adamla hücum yaparkan veya çok gol pozisyonuna girerken görmedik ama iyi mücadele ettiler. Biz de ona göre hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu. Fatih Terim, Ukrayna ile çok stratejik bir maç yapacaklarını belirterek, "Bizim yüzde yüz galibiyete ihtiyacımız var. Onların hiçbirşeye ihtiyacı yok. Biz panik yaparsak olmaz. Rakibin en iyi yaptığı iş panikte pozisyon yakalaması. Danimarka maçında en çok sevindiren şey hiçbir şekilde kontra atağa yakanlanmamamız'' şeklinde konuştu.

Danimarka'yı unutun

Danimarka beraberliği ile şok yaşayan millilere teknik direktör Fatih Terim yoğun terapi uyguluyor. Oyuncularına övgüler yağdıran ve tek tek her biriyle özel olarak görüşmeler yapan Terim, "2006'ya mutlaka gideceğiz, hiç kuşkunuz olmasın" diyerek motivasyonu üst düzeye çıkarmaya çalışıyor.

Hakan da sakatlandı

Ukrayna maçı öncesi milli takımdaki sakatlıklar Fatih Terim'i düşündürüyor. Yıldıray'ın sakatlığının ardından Hakan Şükür'ün de belindeki ağrıların arttığı açıklandı. Dünkü taktik çalışmaya katılan Şükür'ün kesin durmunun bu akşam netlik kazanacağı ifade edildi. Terim'in, Ukrayna maçında, Danimarka maçının ilk 11'inden değişiklik yapabileceği bildirildi.

Shevchenko iyi ki yok

Antrenör Oğuz Çetin, Ukrayna'nın grup liderliğini garantilemesinin kendileri için bir avantaj olabileceğini söyledi. Shevchenko affını isteyip Milano'ya dönmesinin önemli olduğunu belirten Çetin, "Shevchenko dünya yıldızı bir futbolcu. Böyle bir oyuncunun olmaması avantaj gibi gözükebilir" dedi. Galatasaray ve Beşiktaş'ı da çalıştırmış olan Shaktar Doneks'in teknik direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna'nın grup liderliğini garantilemesinden sonra gevşediklerini söyledi. Lucescu, "Ukrayna Almanya'ya gitmeyi garantiledi. Oyuncular da bunu kutladılar. Şu anda konsantrasyonlarını kaybettiler. Bu Türkiye için büyük avantaj" dedi.



6 Eylül 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED