AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

  • Rize, Hakan'ı bekliyor
    Çaykur Rizespor yöneticisi Orhan İstif, alternatifli olarak 10 yabancı oyuncu belirlediklerini ve en az 3'ünü kadrolarına katacaklarını söyledi. Yerli transferinde Hakan Ünsal'dan cevap beklediklerini kaydeden İstif, "Hakan Ünsal'a Çaykur Rizespor olarak kapımız açık. Kendisi ile yaptığımız görüşmede bu transferden kendisinin de Çaykur Rizespor'un da faydalı çıkacağını söyledik. Şu anda kendisinden cevap bekliyoruz. Artık her şey Hakan Ünsal'a kalmış'' diye konuştu.

  • Gaziantep, Hadzibegiç ile sözleşme imzaladı
    Gaziantepspor, Bosna Hersek Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Faruk Hadzibegiç ile 1 yıllık sözleşme imzladı. Başkan Celal Doğan, genç ve dinamik bir teknik direktörle çalışacaklarını belirterek, zor bir lig olacağını, başarılı olmak için çok çalışmaları gerektiğini, bunu da yeni teknik direktörleriyle gerçekleştireceklerini söyledi. 14 Anadolu kulübünün havuz gelirlerinin adil dağıtılmaması durumunda ligi boykot etme kararı almalarını değerlendiren Doğan, "Havuz gelirlerin adaletli dağıtılarak rekabetin artırılmasını istiyoruz. Bu hak aramadır, isyan değil. Herkes şeref sözü verdi, sistem değişmezse sahaya çıkmayacağız" dedi. Gaziantepspor'u layık olduğu şekilde yöneteceklere görevi devretmeye hazır olduğunu belirten Doğan, "Gaziantepspor'u biz büyüttük. Geleceği de düşünerek hareket etmeliyiz. Gaziantepspor emin ellerde olmalı" diye konuştu.

  • Gençlerbirliği yol gözlüyor
    Sezon sonunda birçok as futbolcusuyla yollarını ayıran Gençlerbirliği'nde, yeni transferlerden İsveçli futbolcu Christian Jardler, bu akşam, Brezilyalı Marcio Oliviera ise yarın Ankara'da olacak. 23 yaşındaki sol kanat oyuncusu Jardler, yarın tesisleri gezecek ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra imza atacak. Daha önce anlaşmaya varılan Brezilyalı Marcio Oliviera'nın da perşembe günü imza atacağı bildirildi. Bu arada, kulüp genel menajeri Hasan Çetinkaya ve teknik direktör Ziya Doğan'ın forvet mevkii için futbolcu arayışlarının sürdüğü de kaydedildi.

  • Potada etkin seminer
    BASKETBOL Federasyonu tarafından düzenlenen 'Etkin Spor Yönetimi Stratejileri Semineri' İstanbul'da başladı. Seminerde kulüplerin çağdaş bir idari yapıya, gelir getirici ve gerekli donanıma kavuşmaları için atmaları gereken adımlar üzerinde durulurken, ABD'nin Dalaware Üniversitesi'nden Spor Pazarlama Programı'nın yöneticisi Dr.Matthew Robinson ve öğretim görevlisi Dr.Timothy DeSchriver, pazarlama departmanı ve etkin pazarlama planı geliştirme ve finansal bütçeleme konusunda katılımcıları bilgilendirdiler.

  • İsmail Uyanık bıraktı
    SAMSUNSPOR Başkanı İsmail Uyanık, kulübün içinde bulunduğu ekonomik zorluklara rağmen gerekli desteği göremedikleri gerekçesiyle istifa etti. Basın Sözcüsü Mazhar Başoğlu, kulübün uzun zamandan bu yana maddi sıkıntı içinde bulunduğunu belirterek, "Başkanla yaptığımız görüşmede maddi sıkıntılara bir çözüm bulunamadığı için istifa ettiğini söyledi. Gelebilecek yeni yönetimin hem önünü açmak hem de bu süre içerisinde gerekli transferlerin yapılabilmesi için istifa etti'' dedi.

  • Kırkpınar Haftası
    TARİHİ 644. Kırkpınar Yağlıgüreşleri Haftası başladı. Hafta boyunca Edirne'de çeşitli sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenirken, cuma gününden itibaren yağlıgüreş müsabakaları yapılacak. Edirne Belediyesi, yağlıgüreşlerde başpehlivanlığı kazanacak güreşçiye 13 bin 500 YTL para ödülü verecek. Güreşçiler, ayrıca Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve çeşitli kuruluşlarca da para, kupa, madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Yağlı güreşlere 1100 kadar güreşçinin katılması bekleniyor.

  • Oktay Mahmuti kaldı
    TÜRKİYE Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Efes, antrenör Oktay Mahmuti'nin sözleşmesini 3 yıl uzattı.Basketbol Şubesi Sorumlusu Çetin Çeki, Oktay Mahmuti'nin takımlarının başında kalmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Hocamızdan çok memnunuz. Kendisi de bize Efes'ten ayrılmayı düşünmediğini ve yapacağı çok şey olduğunu söyledi. Hocamızla yolumuza devam edeceğiz'' dedi. Bu arada İbrahim Kutluay'ın ekibi Panathianikos Yunan Ligi'nde şampiyon oldu.

  • Wimbledon'da yasak
    İNGİLTERE'nin başkenti Londra'da başlayan 119. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, bayan tenisçilere 'ses' yasağı getiriliyor. Turnuva Başhakemi Alan Mills, gelecek yılki organizasyonda bayanların vuruş yaptıkları sırada çıkardıkları sesleri yasaklamak istediğini açıkladı. Mills'in Rus tenisçi Maria Sharapova'nın çıkardığı 100 desibellik sesin rakiplerinin konsantrasyonunu bozduğunu belirtirken, 95 desibellik ses kirliliğine neden olan treni bile geride bıraktığını söyledi.

  • Motodrag'da 5. ayak
    TÜRKİYE Motorsiklet Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Motodrag Şampiyonası'nın 5. ayak yarışları İstanbul'da yapıldı. Hazarfen Havaalanı'nda gerçekleştirilen yarışlar büyük çekişmelere sahne olurken, kategorilerinde ilk sırayı şu sporcular aldı: 651 CC: Ziyeattin Göktepe (Kavasaki), 651-750 CC: İsmail Yeşil (Suzuki), 751-1050 CC: Özcan Karakuş (Kavasaki), Sınıf 1: Doğan Kırbaş (Yamaha).



    21 Haziran 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED