T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 23 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hürol BİLAL

Toroğlu ofsayta düştü

Sevgili Erman Toroğlu'nun, maçları televizyondan seyredip kaleme alan yazarlara nasıl ateş püskürdüğü, onları nasıl ayıplayıp yerdiğini herkes bilir..

Yazarın görevi, okurlarına doğruları iletmek, o anda stadyumda bulunmayanlara maçı yaşatmak olduğuna göre, işin özünde, maçı çıplak gözle seyredenlerin yani sevgili arkadaşımızın haklı olduğu varsayılabilir ama kazın ayağının öyle olmadığı artık tescil edildi..

Dostumuz Erman Toroğlu fena halde ofsayta düştü!.. Bu nasıl oldu?..Yılların hakemi ve günümüzün, her sözüne itibar edilen, her görüşü adeta kanıt olarak değerlendirilen yorumcu yazarı neden bu yanılgının içine düştü?!..

Stüdyoda olsa, pozisyonları "Biraz geri al... Burada dur..." diyerek değerlendirse inanın asla böyle bir durum olmaz.. Sevgili Erman, ikinci yarıda oyuna girdikten iki dakika sonra Beasley'in sol çaprazdan ağlarla buluşan şutunun gol olduğunu ve yardımcı hakemin ofsayt değerlendirmesinin bir rezalet olarak adlandırılmasını iddia etmezdi!..

İtalya 1 Amerika 1 maçının hakemi Paraguay'lı Jorge Larrionda'nın giderek oyunun konturolünü elinden kaçırıp İtalyan'lara taviz verdiğini yazmaz; sıfır hata ile maçı yöneten Paraguay'lı hakemi böylesine yermezdi!..

Gelelim, bazı zevk vermiyen karşılaşmalara rağmen, Ümit Aktan'ın tadına doyum olmaz anlatımıyla bizleri Kanal 1 ekranlarına kilitleyen maçlarda, pozisyonları yorumlayıp değerlendiren bir başka ünlü eski hakemimize!.. Sevgili Ahmet Çakar'a..

Dokuz kişi kalan ABD'den Beasley maçın 64. dakikasında sol çaprazdan şutunu çekerken vatandaşı McBride kaleci Buffon'la ayni hizada ve görüşünü çok açık bir şekilde engelliyor.. Üstüne üstlük topa topukla vurma çabası da Buffon'u yanıltmaya yönelik!..

Böyle bir pozisyon nasıl pasif ofsayıt olarak değerlendirilebilir diye soruyor sevgili Çakar?. Bu mümkün mü?. Adamın aktif olduğu resmen sabit ve göz önünde iken, McBride'yi aniden nasıl pasife indirgeyebilirsiniz?!..

Ahmet Çakar'ın ağları bulan şutun gol olmadığı ve hakemin kararının doğru olduğu yorumunu yapmadan önce benim de ayni fikirde olup, tamamen ayni görüşü bildirdiğime birlikte maçı izlediğimiz arkadaşlarım şahittir!..

İşte böyle sevgili Erman.. Ahmet Çakar ve ben televizyonda sen ise stadyumda çıplak gözle maç izliyoruz. Sen, hakemi eleştiriye boğarken, Çakar ayni kişiye 10 üzerinden 10 veriyor.. Ve de bana göre doğrusunu yapıp mükemmelin ötesinde bir maç yöneten hakemin hakkını teslim ediyor!.. Aslında bu biz göz yanılması!. Maç kasetini yeniden izlese sevgili dostumuz da bizlerin görüşüne katılacak!.

Ama ne demişler bir kere.. Büyük lokma ye ama büyük laf etme!.. Ofsayıttan çık...Ofsayıta düşme!..


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi