T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 20 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sosyetede 'karı dövme' modası

Spiker Zeynep Kasımlıoğlu'nun doktor kocasından dayak yemesiyle birlikte ünlüler dünyasında kadına yönelik şiddet bir kez daha gündeme geldi. Ünlüler arasında dayak yemeyen yok gibi.

Ayşe
Olgun
Yapılan son bir araştırma ülkemizde her üç kadından birinin yakınındaki erkekler tarafından şiddete uğradığını ortaya koyuyor. Bu araştırmada şiddet gördüğü bildirilen kadınlar arasında ünlü isimler de var. Geçtiğimiz günlerde ünlü spiker Zeynep Kasımlıoğlu'nun eşinden dayak yemesiyle birlikte gözler bir kere daha ünlüler dünyasında kadına uygulanan şiddete çevrildi. Doktor eşinin attığı dayak yüzünden karakola giderek şikayetçi olan Zeynep Kasımlıoğlu'nun eşi Dilaver Özturan, daha önce sevgilisinin kulak zarını patlattığını söyleyen eski manken Deniz Akkaya'yı muayene etmişti. Türkiye eski güzeli Zeynep Tokuş'un jinekolog kocasından dayak yediği haberinin ardından spiker Zeynep Kasımlığlu'nun eşi Dilaver Özturan'dan dayak yediği gerekçesiyle karakola başvurması üzerine dayak konusu yeniden gündeme geldi. Ünlülerin yediği dayak aslında aile içinde uygulanan dayağın sadece görünen bir yüzünü oluşturuyor.

İHD OLAYA EL ATTI

Şiddet gören ancak bunun 'şiddet' olduğunu kabul etmeyen ünlüler de var. Bir televizyon kanalında sanatçı Banu Alkan'ın canlı yayında sevgilisi Murat Taşdemir'den dayak yemesi üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin, Taşdemir hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak bu suç duyurusuna en büyük tepki Alkan'dan gelmişti.

ARTIK SUSMUYORLAR

Kadına yönelik şiddeti en açık şekilde itiraf eden ünlülerin başında Deniz Akkaya geliyor. Akkaya'nın 'sevgilimden dayak yedim, önceki sevgililerimden de dayak yedim' demesiyle birlikte birçok ünlü kadın yedikleri dayakları birbir açıklamaya başladı Dayak yiyen ünlüler arasında yer alan gazeteci Ayşenur Arslan şiddet mağduru olduğunu ancak yıllar sonra açıklayabildi. Geçtiğimiz günlerde ayrıldığı eşinin oğlunu göstermediği gerekçesiyle intihara kalkışan sanatçı Pınar Dilşeker de dayak yediğini tiraf edenlerden. Şarkıcı Yeşim Salkım da fiziksel şiddet gördüğünü açıklayan ünlüler arasında.

DAYAK SAKLANIYOR

Ünlüler dünyasında her zaman gündem konularından biri olan 'dayak' çoğu zaman saklanıyor. Arşiv kayıtları gösteriyor ki Fikret Hakan Hümeyra'ya, Yılmaz Güney Nebahat Çehre'ye, İbrahim Tatlıses Perihan Savaş ve Asena'ya şiddet uyguladı. Engin Yakut, Eylem Şenkal'ı dövdü. Yine bir dönemlerin ünlü ses sanatçısı Bergen, sevgilisinin yüzüne attığı kezzap yüzünden bir gözünü kaybetmişti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi