T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 20 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Beyoğlu aydınlandı suç yüzde 60 azaldı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sokakları ışıklandırdıktan sonra, bir zamanlar suç mekanı olan ilçede, hırsızlık ve kapkaç gibi suçların yüzde 60 oranında azaldığını açıkladı

İsmail
Zelvi
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 50 kilometrelik sokak ışıklandırması yaparak 2,5 trilyon lira (2,5 milyon YTL) harcadıklarını, bu sayede suç oranının yüzde 60 azaldığını söyledi. Demircan, ışıklandırmayı, Amsterdam'daki gibi, yeri kazmadan, kabloları binadan binaya döşeyerek yaptıklarını anlattı.

Başkan Demircan, ilçede yürüttükleri ışıklandırma kampanyasının detaylarını Yeni Şafak'a anlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğini alarak Kasımpaşa'dan Karaköy Bankalar Caddesi'ne, Dolapdere'den Talimhane'ye kadar bütün Beyoğlu'nu kablolar döşeyerek ışıklandırdıklarını anlatan Başkan Ahmet Misbah 2,5 milyon YTL (2,5 trilyon lira) harcanan proje kapsamında, 50 kilometrelik sokak aydınlatması yaptıklarını söyledi. Başkan Demircan, "Bir zamanlar suç mekanı olan Beyoğlu aydınlatıldıkça, özlenen kimliğine bürünmeye başladı" dedi. 2 yıl boyunca turizm işiyle uğraştığını ve sektörü iyi bildiğini anlatan Ahmet Misbah Demircan, "Gördüm ki turizmde iddiası olan şehirler ilk önce aydınlatma meselesini halletmiş. Projemiz tamamlanınca, suç oranında yüzde 60'lık azalma oldu. Bir lambanın bir bekçi kadar önemli görev üstlendiğini gördük" şeklinde konuştu.

AMSTERDAM MODELİ

Daha önce Beyoğlu'nda aydınlatmanın BEDAŞ'ın diktiği direkler vasıtasıyla yapıldığını ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden Başkan Demircan, ilçede yürütülen çalışmada, Hollanda'nın Amsterdam şehrindeki projeyi uyguladıklarını söyledi. Direkli aydınlatmada zamanla hatların koptuğunu ve sokakların karanlıkta kaldığını belirten Demircan şunları söyledi: "Bu çalışmanın benzeri Amsterdam'da yapıldı. Gergi sisteminde, 6 - 7 metrelik sokakta direği söküyorsunuz, gergiyi betondan betona atıyorsunuz. Kablo da binaların üzerinden geliyor. Yeri kazmadan, tertemiz, pırıl pırıl, bol ışıklı armatürler seçtik. İlk örnek, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde uygulandı. Beyoğlu'ndaki bütün ana arterlere çıkan dar sokaklarda gergi sistemini hayata geçirdik. Yeni uygulamayla, Beyoğlu'nda sosyal hayat değişti, emniyet geldi. Güzellikler ortaya çıktı."

Sözcü Çalışkan: Suçlular karanlığı sever

  • HABER MERKEZİ
    Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, İstiklal Caddesi'nin aydınlatılması ile o bölgede işlenen suçların yüzde 60 oranında azalmasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu kaydetti. Suçluların karanlık yerlerde daha rahat suç işlediklerini hatırlatan Çalışkan, "Çünkü suçlular karanlığı çok sever. Karanlıkta daha rahat suç işledikleri gibi, kaçmaları da çok kolay olur" dedi. Çalışkan, özellikle büyük kentlerdeki karanlık ve loş caddeler ile sokakların, İstiklal Caddesi gibi mutlaka aydınlatılması gerektiğini ifade etti.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi