T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 20 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Demirel AK Parti'yi hırpalayamaz

Dışişleri Bakanı Gül, AK Parti'yi hırpalama çabaları olduğu ve odağında Demirel'in bulunduğu iddiasına, "Kimse bizi hırpalayamaz. İstikrarsızlığı özleyenler var" cevabını verdi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Süleyman Demirel'in siyasete döneceği iddiasıyla ilgili olarak, "Herkesin siyaset yapma hakkı var, ama hiçkimse bizi hırpalayamaz" diye konuştu. Abdullah Gül, Brezilya'ya giderken uçakta gazetecilerin, "Son günlerde bazı anketlerde AK Parti ve hükümeti hırpalamaya yönelik çabalar olup olmadığı, Süleyman Demirel'in bu çabaların odağında olduğu iddiaları ve Demirel'in yeniden siyasete dönüp dönmeyeceği" sorularına şu cevabı verdi:

BİRAZ KONUŞUR VE SUSARLAR

"Herkesin siyaset yapma hakkı var ama hiçkimse bizi hırpalayamaz. TBMM'de çok sağlam bir grubumuz var. Biz yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla meşgulüz. Bizi ideolojik tartışmalara çekmek isteyenler, Türkiye'de tekrar istikrarsızlığı özleyenler var. Bunu çok iyi biliyoruz. Ama bunların oyununa düşmeyeceğiz. O bakımdan herkes konuşabilir, biraz kendilerini tüketirler, ondan sonra susarlar ve biz de yolumuza devam ederiz."

Son günlerde yayınlanan anketlere aldırış etmediklerini, kendilerinin yaptırdıkları anketlerden farklı sonuç aldıklarını kaydeden Gül, "Türk halkı çok vefakardır, kadirşinastır, yapılan hizmetlerin farkındadır. AK Parti halkın gönlündedir" diye konuştu.

1970'LERİ HATIRLADIM

Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesi sırasında Türk bayrakları ile tezahürat yapılmasının kendisini rahatsız edip etmediğinin sorulması üzerine de Gül, bu olayın kendisine 1970'li yılları hatırlattığını, o yılların Türkiye için büyük kayıp olduğunu ve Türkiye'nin artık o günlere hiç dönmemesi gerektiğini belirtti. Gül, "Beni asıl rahatsız eden şey, ben 1970'li yıllarda öğrencilik yaptım. Birçok beraber ders yaptığımız arkadaşımız o dönemde boşu boşuna gittiler. O dönem 5 bin Türk gencinin boşu boşuna heba olduğu bir dönemdir" dedi. "1970'li yıllar gibi dönemlere hiç dönmememiz lazım" diyen Bakan Gül, "İdeolojik kamplaşmalar kalkınan bir ülke için çok tehlikelidir" diye konuştu.

HER TÜRLÜ AFFA KARŞIYIZ

Gül, Ağca ile ilgili son kararı mahkemelerin vereceğini, kanunların kişilere göre uygulanamayacağını kaydederek, yargıda köklü reformlar yaptıklarını, ancak af yasalarının daha önceki hükümetler döneminde çıkarıldığını ve birçok şeyi dejenere ettiğini söyledi. Gül, "Af yasaları Türkiye'de suçu teşvik etmiştir. Ama şunu da unutmayalım ki af yasaları çıkarken çok büyük destek görmüştür, hatta siyaset baskı altına alınmıştır. O açıdan biz her türlü affa karşıyız. Çünkü insanlar suç işlerlerse cezasını çekeceklerdir. Caydırıcılık böyledir" dedi.

  • BRASILIA (AA)

    Türkiye geçiş döneminde

    Dışişleri Bakanı Gül, TCK 301ile ilgili bir soruya, "Türkiye'de eğer bir düşüncenin arkasında şiddet ve şiddete teşvik yok ise, düşünceyi sevelim sevmeyelim bunlar konuşulacaktır, yazılacaktır. Nitekim böyle olmuştur. Birkaç yazarla ilgili konular bir sansasyon havası içine girmiştir" cevabını verdi.

    Türkiye'nin bir geçiş döneminde olduğunu ve konulara sakin bakmak gerektiğini belirten Gül, "Biz uygulamaları takip edeceğiz. Eğer uygulamalarda özlediğimiz Türkiye'den uzaklaşıcı bir durum olursa, tabii ki bu kanunların hepsi gözden geçirilebilir, yenileri çıkarılabilir" dedi.

    Gül, İran'ın nükleer çalışmalarıyla igili olarak da Ortadoğu'nun tamamen kitle imha silahlarından arındırılması politikası takip edildiğini belirterek, İran'a 'şeffaflık' tavsiye ettiklerini söyledi. Gül, hac faciasıyla da ilgili "Öncelikle Suudi hükümetinin alacağı tedbirlerle ilgilidir" diye konuştu.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi