T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 20 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ulusoy kazandı

Nefes nefese yaşanan seçimi Ayhan Bermek'in önünde kazanan Haluk Ulusoy'un listeleri de delinmeden geçti.

Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'ndaki başkanlık yarışını Haluk Ulusoy kazandı. Genel kurulda başkanlık için yarışan iki adaydan Haluk Ulusoy, 211 geçerli oydan 109'unu, Ayhan Bermek ise 102'sini aldı. Seçimde Ayhan Bermek önde giderken, taban birlikleri ve kulüp delegeleri dışında bireysel oyların kullanıldığı 6 numaralı sandık açıldığında durum değişti. Ulusoy bu sandıktan açık farkla çıkınca seçimi de aldı.

Aralarında Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un bulunduğu Birinci Süper Lig kulüplerinin oy kullandığı 1'inci sandıkta 48 delege oy kullanırken, Ayhan Bermek'e 28, Haluk Ulusoy'a 20 oy çıktı. Diğer süper lig kulüplerinin yer aldığı ve 40 delegenin oy kullandığı 2. sandıkta da Bermek 23, Ulusoy 16 oy aldı. Eski federasyon başkanlarının oy kullandığı 3. sandıktaki 36 oydan, 13'ünü Bermek, 22'sini Ulusoy kazandı.

2. ve 3. lig kulüp delegelerinin oy kullandığı 4. sandıkta Bermek'e 17, Ulusoy'a 11 oy çıktı. Yine İkinci ve Üçüncü Lig delegelerinin yer aldığı 5. sandıkta bu kez Ulusoy 19-14 üstünlük sağladı. Son sandık açılmadan önce Ayhan Bermek, sayılan oylardan 95'ini alırken, Haluk Ulusoy'a 88 oy çıkmıştı. 6. ve son sandıkta Ulusoy, Bermek'e 21'e 7 gibi bir fark atınca, seçimden 109-102 üstün ayrılarak 3.kez federasyon başkanlığına seçildi.

  • LOKMAN KÖSE

    ŞAHİN KARARLI

    Ulusoy, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in kendisi hakkındaki açıklamalarını sükunetle karşıladı. Daha önce, "Haluk Ulusoy aklanmadan aday olmamalıdır. Eğer seçilirse, daha önce 'Ulusoy'un başkanlıkta kalması sakıncalı' görüşünde olan Başbakanlık Teftiş Kurulu'ndan bu görüşünü koruyup korumadığını öğreneceğim. Eğer koruyorlarsa, kanunun verdiği görevi yapıp genel kurulu yeniden seçime götürürüm" diyen Mehmet Ali Şahin, dün de seçimden sonra bunu yineledi. Bakan Şahin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, müfettişlerin Haluk Ulusoy hakkında görevde kalması sakıncalı raporu vermesi halinde genel kurulu yeniden toplanabiliceğini söyledi.

    SAYGIDA KUSUR ETMEM

    Bu sözlerin hatırlatıldığı Ulusoy ise şöyle konuştu: "Sayın bakanımın takdiridir. Bu konuda kendisine bir şey söylemek haddimize değil. Görevi devraldıktan sonra kendisinden randevu talep edeceğiz. Bakan devletin bakanıdır, Türkiye'de yaşayan herkesin bakanıdır. Onun için saygıda kusur etmeyiz. Kendisi ve tüm hükümetle uyumlu çalışmamız gerektiğini biliyoruz." Ulusoy, genel kurulun demokratik bir ortamda geçtiğini söylerken, FIFA'ya yapılan şikayetin yersiz olduğunu ve bir şey çıkmayacağını kaydetti. Yeni başkan, "Bugün bu salonda, bu genel kurulda çektiğim tüm eziyetlerin karşılığını delegeler bana verdiler. Bana inandılar, güvendiler ve beni tekrar başkanlığa taşıdılar. Onları mahcup etmeyeceğim" dedi. Seçimden az farkla yenik çıkan başkan adayı Ayhan Bermek ise, "Sandıktan çıkan sonuç fikirlerimin yenildiği anlamı taşımaz. Futbolda kaos yok demiştim, işte olmadığı meydandadır" deiye konuştu. Görevi sona eren Levent Bıçakcı da, Türk futbolunun çıtasını yükseltme çalışmalarını söyledi.

    KURULLARDA BÜYÜK FARK

    Haluk Ulusoy'un yönetimi 125 oy alırken, Ayhan Bermek'in yönetim kurulu listesi ise 19 oyda kaldı. Ulusoy'un desteklediği tahkim kurulu 119 oy, Bermek'inki listesi 22 oy aldı. Ulusoy'un 128 oy aldığı denetleme kurulunda ise Bermek'in listesi 17 oyda kaldı.

    YÖNETİM KURULU

    ASİL ÜYELER: Haluk Ulusoy, Affan Keçeci, N.Kemal Ünsal, Kemal Kapulluoğlu, Galip Asal, Metehan Bektaş, Mustafa Urhan, İbrahim Usta, Rafet Kırgız, Süheyl Önen, Turan Özen, Cihangir Önger, Tahir Kıran, Erdal Batmaz, Ender Alkoçlar.

    YEDEK ÜYELER: Eyüphan Eyüpoğlu, Şenol Ayvaz, Yılmaz Gökdel, Emrah Hattat, Mustafa Yazıcı, Celal Kolatoğlu, Bülent Nuri Yazıcıoğlu, Salim Türker, Halil Ünal, Kadir Seyrek, Serhan Ademhan, Ayhan Barışıcı, Hamza Tozkoparan, Ercüment Aydın.

    TAHKİM KURULU

    ASİL ÜYELER: Askeri Yargıtay Onursal Üyesi Tanju Güvendiren, Av. Türker Aslan, Noter Erkan Vardar, Prof. Dr. Aziz Can Tuncay, Doç. Dr. Ümit Kocasakal

    YEDEK ÜYELER: Av. Yılmaz Savaşer, Av. Faruk Kazancı, Av. Ömer Faruk Engin, Doç. Erdoğan Bülbül, Doç. Erkan Küçükgüngör.

    DENETLEME KURULU

    ASİL ÜYELER: Engin Berker, Sezai Onaral, Vehbi Karabıyık, Cemil Başoğlu, Biltekin Özdemir.

    YEDEK ÜYELER: Ahmet Mithat Kantarcı, Suphi Ilgar, Abdülkadir Kuşin, Özkan Saraç, Burhan Gezgin.

    Sandık sandık oy dağılımı

    1 NUMARALI SANDIK

    OY KULLANANLAR: F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş, Trabzonspor, Kayseri, G.Birliği

    ULUSOY: 20
    BERMEK: 28

    2 NUMARALI SANDIK

    OY KULLANANLAR: Sivasspor, K.Erciyesspor, Konyaspor, G.Antepspor, V.Manisa, A.Gücü ULUSOY: 16
    BERMEK: 23

    3 NUMARALI SANDIK

    OY KULLANANLAR: D.Bakır, Ankaraspor, Malatyaspor, Ç.Rize, Samsun, Denizli ULUSOY: 22
    BERMEK: 13

    4 NUMARALI SANDIK

    OY KULLANANLAR: Bursa, Antalya, Altay, Sakarya, İstanbulspor, İstanbul Bld., Ordu, Kocaeli, Uşak, Elazığ, T.Telekom, Karşıyaka, Mardin, G.Antep Bld., Mersin İY. A.Sebat, Yozgat, Ç.Dardanel, Kartal, Kasımpaşa, Pendik, Güngören Bld., Sarıyer, Eyüp, Alanya, Buca, Turgutlu, Marmaris Bld.Gençlik, Nazilli Bld., Adana Demir, Eskişehir, İnegöl, Tarsus İY., Oyak Reno, Yalova, Darıca G.Birliği, ASAŞ, Ünye, Bolu, Karabük, Giresun, Ankara Demir, Kahramanmaraş, İskenderun DÇ., Siirt, Adıyaman, Şanlıurfa Bld., Şanlıurfa,

    ULUSOY: 11
    BERMEK: 17

    5 NUMARALI SANDIK

    OY KULLANANLAR: Erciyes, Gaski, Mersin Bld., Etimesgut Şeker, Tokat, Arsin, Keçiörengücü, Denizli Bld., Fethiye, Gebze, Beykoz 1908, Golcük.

    ULUSOY: 19
    BERMEK: 14

    6 NUMARALI SANDIK

    OY KULLANANLAR: Futbol Federasyonu Başkanlığı'nı 6 aydan fazla yapanlar. TMOK, FİFA İcra Kuluru ve Komisyon üyeleri, Üniversiteler Federasyonu, İşitme Engelliler Federasyonu, Bedensel Engelliler Federasyonu, Görme Özürlüler Federasyonu, Zihinsel Engelliler Federasyonu, Okulsporları Federasyonu, Büyükler Olimpiyat, Dünya Kıta Şampiyonası Finali ile Avrupa Şampiyonası en az yarı final yönetmiş faal olmayan hakemler. A Milli Takım Teknik Direktörleri, Profosyenel futbolcular Derneği, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Futbol Adamları Derneği, Türkiye Futbol Anternörleri Derneği, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, Türkiye Futbol Vakfı Genel Başkanı.

    ULUSOY: 21
    BERMEK: 7

    TOPLAM

    ULUSOY
    109 OY

    BERMEK
    102 OY

  • Ve Terim bıraktı
  • Nuri Albayrak: Hayırlı olsun
  • Özerten bıraktı, MHK'ya başkan meslekten geliyor
  • 'Levent Bıçakcı'nın günahı göbeği miydi?'

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi