T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 10 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Vur emri internetten

Oğuzhan A'nın olayda kullandığı silahın internet aracılığıyla tanıştığı grup tarafından kendisine verildiği ortaya çıkarken, babasına "Sen rahibi öldür. Biz seni Dubai'ye kaçırırız. Eğer yapmazsan seni ve aileni öldürürüz" dediği belirtildi

Recep
Yeter

Trabzon'da Santa Maria Kilisesi'nin rahibi Andrea Santoro'yu öldüren Oğuzhan A.'nın olayda kullandığı silahın internet aracılığıyla tanıştığı grup tarafından kendisine verildiği ortaya çıktı. Katolik cemaatine ait Santa Maria Kilisesi'nin İtalyan Rahibi Andrea Santoro'yu öldürdüğünü itiraf eden lise öğrencisi Oğuzhan A. dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Oğuzhan A.'nın sözlü olarak verdiği ve çevresinden edindiği bilgileri bir araya getiren polis, olayın gerçekleştirildiği silahın Oğuzhan'ın abisine ait olmadığını, tanımadığı bir başka kişi tarafından kendisine verildiğini kesinleştirdi. Polisin, cinayet zanlısının yakalanması yönünde oluşan kamuoyu baskısı nedeniyle, zanlıyı hemen gözaltına almak zorunda kalması, silahı veren kişilere ulaşmasını engelledi.

İŞTE TANIKLARIN İFADELERİ

Yeni Şafak, dün tutuklanarak cezaevine konulan Oğuzhan A.'nın ve görgü tanıklarının emniyetteki ifadelerine ulaştı. İfadeler, Yeni Şafak'ın cinayetin hemen ardından kamuoyuna duyurduğu bilgileri doğruluyor. Cinayet işlenmeden önce Oğuzhan'ı kilisenin içerisinde gören ve kendisiyle konuşan Ü.G. isimli çocuk ve arkadaşı, dışarı çıktıklarında yanlarına gelen Oğuzhan'ın kendilerine "Bunlar Peygamber Efendimizin resmini çizdiler. Bunlar yüzünden Irak'ta bir sürü Müslüman ölüyor. Bunların cezasını ödeyecekler. Hesap vakti geldi. Kafasından vurmazsam şerefsizim" dediğini aktardılar. Ü.G, ifadesinde Oğuzhan'ın kendilerine "Silah sesini duyduktan sonra siz kaçın" dediğini söyledi.

Oğuzhan'ın cinayetin ardından eve gittiği, annesinin montunun cebinde silahı bulması üzerine ailesine rahibi söylediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Oğuzhan, cinayetin ertesi günü abisine şunları anlattı: "İnternette dini bir grupla tanıştım. Bilgisayarda bu grubun başındaki kişinin resmini gördüm. Arkasında maskeli elleri silahlı ve arkasında Arapça yazılar bulunan kişiler vardı. Bu kişiler bana papazı vurursam Allah katında yükseleceğimi söylediler. Silahı da bana onlar verdi."

SEN SEÇİLMİŞ İNSANSIN

Oğuzhan'ın babası Hikmet Akdin'in imam nikahlı eşi Tülin Kıran ise şu bilgileri verdi: "Pazar günü Oğuzhan babasından para alarak, kardeşi Cengizhan'la birlikte internet kafeye gitti. Sonra bir daha görmedim. Babası ertesi gün sabah Oğuzhan'ın annesinin evine gittiğinde olayı öğrenmiş. Oğuzhan babasına, internette bir adamın "Sen seçilmişsin. Sen papazı öldür sana bir şey yapamazlar. Biz bilet alır seni Dubai'ye kaçırırız, eğer yapmazsan seni ve aileni öldürürüz."

TABANCAYI ANNESİ BULMUŞ

Oğuzhan'ın ağabeyi Alparslan Akdin ise verdiği ifadesinde annesinin tabancayı Oğuzhan'ın cebinde bulduğunu kendisine söylediğini anlattı. Alparslan Akdin'in Oğuzhan'ın gözaltına alındığı sırada evde bulunan arkadaşı E.B ise Alparslan'ın kendisine Oğuzhan'ın internette dinci bir grup ile konuştuğunu söylediğini dile getirdi.

GLOCK'U VERENLER KİM?

Oğuzhan, gözaltında bulunduğu üç gün boyunca çelişkili beyanlar verdi. Polis, Oğuzhan'dan aldığı bilgileri, çevresinden ve arkadaşlarından aldığı bilgilerle birleştirerek cinayetin nedenini öğrenmeye çalıştı. Oğuzhan'ın internet kafeden çeşitli gruplarla bağlantı kurduğu bilgisini alan polis, araştırmasını bu yönde geliştirince Oğuzhan'ın cinayet için kullanıldığı bilgisine ulaşıldı. İstihbarat birimleri şimdi Oğuzhan'ın kim tarafından kullanıldığını araştırıyor. Silahı Oğuzhan'a verdiği bildirilen kişiyi arıyor.

  • TRABZON

    60 SAAT SORGULANDI ÇITI ÇIKMADI

    Sorgusu yaklaşık 60 saat süren Oğuzhan A., bir saat süren duruşmada, 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Mehmet Özkan'a susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Zanlı, olayla ilgili ayrıntıları mahkeme aşamasında açıklayacağını belirtti. Babası Hikmet Akdin, oğlunu cezaevine gitmeden son kez görürken, polis ekipleri adliye koridorlarında da yoğun güvenlik önlemleri aldı. Mahkemede tutuklanan zanlı, yine yoğun güvenlik önlemleri altında Bahçecik Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. TCK'nın 31. maddesine göre, O.A'nın 15 yaşını doldurduğu ancak 18 yaşını doldurmadığı için 12 ile 15 yıl ağır hapis cezasıyla yargılanması bekleniyor. Yeni infaz yasasına göre zanlı cezasının 3'te 2'sini yatacak.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi