T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 10 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Karikatürler ne diyor

İskele Sancak ve Konuşuyorum programları İslam Dünyası'nda infial uyandıran çirkin karikatürleri gündeme alıyor. Dinlerarası hoşgörü ve medeniyetler çatışması tartışılacak konular arasında

Danimarka'da başlayan ve bütün Avrupa'yı saran karikatürlere İslam âleminde gösterilen büyük tepki İskele Sancak'ın bu haftaki konusu. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun sunduğu programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Görmez, Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Hürriyet Yazarı Yalçın Doğan, Sosyolog Abdurrahman Aslan konuk oluyor. "Kriz nasıl çözülür?", "Medeniyetler çatışmasını kim istiyor?" gibi bir çok soruya cevap aranacak programda dini sembollere hakaretin basın özgürlüğü kapsamına girip girmediği, Batı'nın karikatürlerle İslam dünyasının tepkisini mi ölçüp ölçmediği ve bunun basın özgürlüğü mü yoksa, provokasyon mu olduğu konuşuluyor. Programda, "İslam'ın ve Hıristiyanlığın kutsallara bakışı farklı mı?", "Çirkin karikatürler, batı dünyasını neden böldü?", "Medeniyetler ittifakı mı, medeniyetler çatışması mı?", "Karikatürlere gösterilen tepkiler abartılı mı?", "Danimarka neden özür dilemiyor?" gibi sorulara cevaplar veriliyor.
KANAL 7 / 23.30

KONUŞUYORUM

Konuşuyorum programı da bu hafta objektifini 'karikatürlere' çeviriyor. ODTÜ Felsefe Böl. Bşk. Prof. Dr. Ahmet İnam ile Numune Hst. Klinik Şefi Doç. Dr. Erol Göka'nın birlikte sunduğu programda Danimarka'da başlayan karikatür krizinden ve son günlerde tırmanan olaylardan yola çıkarak "Dinlerarası Hoşgörü" ele alınıyor.
TRT 1 / 00.05


Şirket karşıtı etik film

'99'da 7 dalda Oscar'a aday olan Köstebek TV'de. Sigara şirketlerinin gizlediği sırları TV'de açıklayan bir adamın gerçek öyküsünü anlatan film kaçırılmayacak cinsten

Ekrana bugün Al Pacino'nun başrol oynadığı başarılı bir film geliyor: The İnsider (Köstebek). Sigara şirketlerinin halktan gizlediği sırları 60 Dakika adlı TV programında açığa dökmeye kalkışan Jeffrey Wigand''in öyküsünü ve programın yayın aşamasında kopan firtınayı anlatan film, çekildiği 1999'da 7 dalda Oscar'a aday olmuştu. Gerçek bir olaydan sinemaya aktarılan filmde, öyküsü anlatılan Jeffrey Wigand'in 1993'ten itibaren yaşadıkları ve ardından gelen mahkeme süreci, o dönemde çok çeşitli tartışmalara yol açmış ve sigaranın sağlığa zararlarının toplumdan gizlenmesi ve sigara şirketlerinin TV kanallarına yaptığı baskılar gibi konular uzun süre medyanın gündemini oluşturmuştu.

Filmin konusu şöyle: Çok güçlü bir sigara şirketinin yönetim kurulu üyeleri, şirketin araştırma bölümünün başkanı Jeffrey Wigand'ın şirket uygulamaları konusunda kendileriyle aynı fikirde olmadığını fark edince onu görevinden alırlar ve şirketten kovarlar. Bunun üzerine şirketin yaptıklarını kamuoyuna teşhir etmek isteyen Wigand'ın karşısına büyük engeller çıkar. Sessiz kaldığı sürece ailesi de güvende olacaktır. Ama sessiz kalmaz ve herşeyi açıklar. Bunun üzerine, CBS'de yayınlanan 60 Dakika adlı programın yapımcısı da olan gazeteci Lowell Bergman bu konuyla ilgilenir ve deneyimli muhabirlerden Mike Wallace'ın Wigand ile yaptığı söyleşiyi yayınlamaya karar verir. Ancak program yayınlanacağı gün aniden yayından kaldırılır.

KÖSTEBEK

(The Insider) Yön: Michael Mann Oyn: Al Pacino, Christopher Plummer, Philip Baker Hall, Russell Crowe, Diane Venora, (1999/Dram)
SHOW / 00.00


Kadın sanatçılarla kadın belgeseli

Kadınlarla Mor Dizi adlı 12 bölümden oluşan yeni bir belgesel başlıyor. Haklarını öğrenip bunları hayata geçirmeyi başaran kadınların gerçek hayat hikayelerini ve kazanımlarını anlatan belgeselin her bölümünü ise bir başka ünlü sunuyor. Gülben Ergen'in sunacağı, Kadının İnsan Hakları adını taşıyan ilk bölümde haklarını öğrenen kadınların yaşamlarından kesitler sunuluyor. Ergen'in yanısıra Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Gülriz Sururi, Derya Baykal, Ece Uslu ve Ayşe Kulin'in sunacağı program, kadının insan hakları, medeni haklar, kadına karşı şiddet, ekonomik haklar, kadın ve cinsellik, çocuk eğitimi gibi başlıklarla yayınlanacak.
NTV / 12.30


Dinlemek değil izlemek için fıkra

İsmail Türüt'ün sunduğu Fıkralarla Türkiye'de bu hafta üç bölgeden fıkralar canlanıyor. Güneydoğu, Karadeniz ve Trakya'nın en komik fıkraları, İsmail Türüt'ün de oynadığı sessiz film, üç Karadeniz türküsü ve 35 fıkra programda ekrana getiriliyor. "90 dakika dua", "Kör inek, "Ailemizin hırsızları", "Boş kağıttan kopya", "Çirkin doktor", "Asansöre bir kişi" adlı fıkraların yanısıra toplam 35 fıkra izleyenleri bekliyor. Programda usta tiyatrocuların canlandırmalarıyla ekrana gelecek fıkraların yanısıra, Duvar Yazıları bölümü ve Türüt'ten türküler de var.
KANAL 7 / 22.00


ŞUBAT SOĞUĞU
Aziz Tarman yeniden düğmeye basıyor

Suavi Eren ve Aytaç Yörüksalan'ın rol aldığı dizide, Nedim ve Semih, yeni bir maceraya girer. Mesut, Çilli operasyonunu etkileyebilecek riskli bir karar alır. Aziz Tarman Bakan'dan beklediği haberle harekete geçer.
SAMANYOLU / 22.00


IHLAMURLAR ALTINDA
Eski mektuplar Elif'in başına bela oluyor

Bülent İnal ve Tuba Büyüküstün'ün rol aldığı dizide, eski mahallesini özleyen Müjgan bir dükkan kiralayıp terzilik yapmaya başlar. Her şeye rağmen Yılmaz'ın yazdığı aşk mektubunu saklayan Elif bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir.
KANAL D / 21.45


BÜYÜK YALAN
Vardarlılar boşanma davasına gidiyor

Başrollerini Emrah, Halil Ergün ve Hülya Darcan'ın paylaştığı dizide, Okan DNA testini hazmedemez. Mahkeme günü gelip çatar. Burada kızlar annelerini, damatlar Ethem'i yalnız bırakmaz.
ATV / 20.00


Çatı Katı
Alex ve Nancy New York'ta yaşayan yeni evli bir çifttir. Uzunca bir süre kendilerine ev arayan çift, sonunda bütçelerine uygun dubleks bir ev bulurlar. Fakat bir süre onlarla yaşayacak olan evin sahibi yaşlı kadın başlarına bela olur.
Orijinal Adı: Duplex Yönetmen: Danny De Vito Oyuncular: Ben Stiller, Drew Barrymore, Elieen Essel Türü: Komedi
TRT 1 / 20.25

Talihin Peşinde
Babası ölüm döşeğinde olan Jesse, aile ocağına geri döner ve babasının borçlarıyla ilgilenmeye başlar. Tahsildar Moritz aradığında Jesse zehir zemberek sözler söyler ancak Moritz olduğunu bilmeden karşılaşınca ona aşık olur.
Orijinal Adı: Chasing Destiny Yön: Tim Boxell Oyuncular: Casper Van Dien, Lauren Graham, Christopher Lloyd, Roger Daltrey
TV8 / 20.30

Dante Yanardağı
Amerikan kasabası Dante's Peak'e yakın bir yanardağ tehlike sinyalleri verir. Yanardağdaki hareketleri gözleyen uzman Harry Dalton bölgeye gelir. Ancak kasabalılar Dalton'un büyük patlamanın yaklaştığına dair uyarılarına kulak asmaz.
Orijinal Adı: Dante's Peak Yönetmen: Roger Donaldson, Oyuncular: Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Charles Hallahan
TGRT / 21.30

Kaynar Sıcak
John Woo'nun yönettiği Kaynar Sıcak, kenti korkuya boğan mafya örgütüne karşı savaşan bir polis memurunun maceralarını anlatıyor. Filmde, Hong Kong sinemasının en büyük yıldızlarından Chow Yun Fat ile Tony Leung rol alıyor.
Orijinal Adı: Hard Boiled Yönetmen: John Woo Oyn: Chow Yun Fat, Tony Leung, Teresa Mo, Anthony Wong, Hoi-Shan Kwan
Cnbc-e / 22.00

Hapis Oyunları
Bir senatörün torunu hapiste öldürülür. Thomas adlı sivil ajan araştırma yapmak üzere bir suçlu olarak cezaevine girer. Thomas hapishane duvarları ötesinde de nüfuzu olan Robert'in farkına varır ve kendisini izlemeye başlar.
Orijinal Adı: Con Games Yön: Jefferson Edward Donald Oyn: Eric Roberts, Tommy Lee Thomas; Sheila Cambeel Türü: Macera
TRT 1 / 00.50


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi