T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 10 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Turizmde kötü imaj korkusu

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bilgili, 2006 yılında hedeflenen turist sayısının 6 milyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Bilgili, ancak kuş gribi, Hz. Peygamber'in karikatürlerinin yayınlanması sonrandaki gelişmeler ve papaz cinayeti turizmde yeni bir kriz getirebilir endişesini taşadığını söyledi

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bilgili, 2005 yılı ile 2006 yılının ilk ayını değerlendirdiği Conrad Otel'de düzenlenen Turizm Paylaşım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2006 yılında İstanbul'a gelmesini hedefledikleri turist sayısının 6 milyon olduğunu söyledi.

TURİZM MÜDÜRÜ KAYGILI

Doç. Dr. Ahmet Bilgili, bu yıl kısa süre önce yaşanan kuş gribi olayının turizm sektörünü etkileyeceğini düşünürken, son günlerde Danimarka'da bazı gazetelerde yayınlanan Hz. Peygamber'in karikatürü sonrasında yaşanan gerginlik ve eylemler ile Trabzon'da yaşanan papaz cinayetinin de turizm sektörünü olumsuz yönde etkileyebileceğini kaydetti. Turizm sektöründe yer alan kurum ve kuruluşların periyodik olarak birlikte toplantılar düzenleyerek, ortak hareket etmeleri gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Ahmet Bilgili, "Turizm sektörü ülkemizde ortak hareket etmek yerine, daha çok ferdi hareket etmeyi tercih etmektedir. Bu kopukluk turizm alanına ve ülke-mizin turizm gelirlerine olumsuz yönde etki yapmaktadır. Bu nedenle belirli zamanlarda İstanbul'da "Turizm Paylaşım Toplantıları" adıyla toplantılar yapma kararı aldık" dedi. Doç. Dr. Bilgili ayrıca, İstanbul'un Anadolu yakası ile inanç turizmini de dikkate alarak çeşitli çalışmalar yapacaklarını söyledi.

  • ŞAMİL KUCUR

    İstanbul Alman ve Rusların gözdesi

    İstanbul bazında turizm gelirlerini değerlendiren Doç. Dr. Ahmet Bilgili, 1995 yılında İstanbul'a gelen turist sayısının 2 milyon 6 bin 413 iken, 2005 yılında gelen turist sayısının 4 milyon 849 bin 353 kişi olduğunu söyledi. 2006 Ocak ayında İstanbul'a en çok 38 bin 396 Alman turistin geldiğini kaydeden Bilgili, 21 ve 146 Rus, Fransız 14 bin 544 turist ile İngiliz, Amerikan, Hollandalı, Güney Koreli, Ukraynalı, İtalyan, Japon, KKTC'li, Avusturya, İran ve Moldavyalıların en çok gelen turistler olduğunu söyledi.


    Kurtlar Vadisi operasyonu

    Sanata ve sanatçıya saygısı olmayan korsan şebekesi bu kez faka bastı. Kurtlar Vadisi Irak filminin korsan CD'sini piyasaya sürmeye çalışan 66 kişi, 15 bin korsan CD ile yakalandı İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, "Kurtlar Vadisi Irak" filminin korsan CD'lerini basıp çoğaltarak satan 66 kişiyi yakaladı. Satıcılarla birlikte

    15 bin Kurtlar Vadisi CD'si ele geçirildi.

    Kurtlar Vadisi operasyonu Zeytinburnu, Şişli, Kağıthane, Pendik, Kadıköy, Eminönü, Maltepe ve Küçükçekmece ilçelerinde yapıldı. Önce Zeytinburnu'nda imalat yapılan bir eve baskın yapan polis, "Kurtlar Vadisi Irak" filmini sinema ekranından kay-dederek çoğaltan 2 kişiyi yakaladı. Burada ayrıca, 5 bin adet korsan Kurtlar Vadisi CD'si ele geçirildi. CD'leri piyasada satışa sunan 64 kişiyi de yakalayan polis, toplam 15 bin Kurtlar Vadisi korsan CD'si, 168 bin 450 adet diğer filmlere ait CD, 9 bilgisayar ve 6 adet çoğaltım cihazı ele geçirildi.

    HALKA DESTEK ÇAĞRISI

    İstanbul Güvenlik Şube Müdürü İlyas Burunak, "Polis her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaktır. Son bir aylık dönemde yaptığımız operasyonlarda, korsan satış yapan 193 kişi yakalandı. Bandrolsüz 53 bin 386 DVD, 229 bin 179 bandrolsüz VCD, 3 bin 70 teyp kasedi, 115 milyon 864 bin 946 CD/VCD kartoneti, 4 bin 250 sticker ve 6 bin 45 porno VCD/DVD ele geçirildi. MESAM Başkanı Ali Rıza Binboğa da "Sanatın ve sanatçının yaşaması için halkımızın korsandan uzak durması gerekiyor. Korsanla mücadelede halkın yanımızda yer almasını istiyoruz" dedi.

  • SALİH AYDIN

    POLAT BU İŞE ÇOK KIZACAK

    Vizyona girdiği ilk 3 günde yaklaşık 800 bin seyirci tarafından izlenen Kurtlar Vadisi Irak'ın korsan CD'sinin piyasaya sürülmesi film yapımcılarını çok şaşırttı. İstanbul polisi, filmin korsan CD'sini basıp çoğaltan ve satan 66 kişiyi birden yakalayarak korsanlara göz yummayacağını gösterdi.


    327 aydından faili meçhul bildirisi

    Aralarında yazar, sanatçı ve gazetecilerin bulunduğu 327 aydın, faili meçhul cinayetler konusunda ortak deklarasyon yayınladı. Deklarasyonu, Taksim Hill Oteli'ndeki basın toplantısında Demokratik Toplum Partisi kurucularından Orhan Miroğlu okudu. Türkiye'nin geçmişiyle yüzleşmesi gerektiği kaydedilen deklarasyonda, ''Bu bakımdan, bu karanlık dönemin ihlallerini, faili meçhul cinayetlerini aydınlatmaya ve bu dönemle ilgili gerçekleri öğrenme hakkımızı kullanmaya dair yeni bir sürecin başlaması gerektiğine inanıyoruz'' denildi.

  • MURAT PALAVAR


    Ölüm otobüsünün iki yolcusu geldi

    İtalya'nın Başkenti Roma'da uçuruma yuvarlanan otobüsten yaralı kurtulan Baki ve Gonca Sayar çifti yurda döndü. THY'nin tarifeli uçağıyla dün saat 17.00'de İstanbul'a gelen Sayar çiftini, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde karşılayanlar arasında, Koç Topluluğu'ndan Ali Koç da vardı. Baki ve Gonca Sayar'ın yürümekte zorlandıkları görüldü. Baki Sayar'ın ayağından, eşi Gonca Sayar'ın da omzundan yaralandıkları belirtildi. Bu arada, ANAP Adıyaman eski milletvekili Mahmut Bozkurt da dün aynı uçakla Roma'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerle sohbet eden Mahmut Bozkurt, "Roma'da zor günler geçirdik. Kaç gün oldu, cenazeleri hala alamadık" diye konuştu.


    Çocuğa dair her şey bu fuarda

    Yapı Endüstri Merkezi'nce Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde düzenlenen 3. Bebek ve Çocuk Fuarı 2006'da sağlıktan beslenmeye, giyimden gıdaya kadar çocuklarla ilgili çok sayıda ürün sergileniyor. 120 firmanın 850 farklı ürününün sergilendiği fuarda seminer ve konferanslar da yer alacak. 12 Şubat'a kadar açık kalacak fuarın giriş bileti geliri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin ''Kardelenler Projesi''ne bağışlanacak .

  • ŞAMİL KUCUR


    Kardeşleri için Tunus'tan geldiler

    Avrupa'ya gitmek için 2003'te kaçak yollardan gelen Tunuslu Hadi bin Amar, Mabruk Gahlas ve Muhammed Ali, İstanbul'da ortadan kayboldu. Muhammed ve Amar'ın kardeşleri Mabruk Muhammed ve Hadi Ahmed, İstanbul'a gelerek iz sürmeye başladı. Gahlas ve Hammar'ın bir haftadır başvurmadığı yetkili kalmadı. Tunuslu iki kardeş, kardeşlerini görenlerin veya sağ ya da ölü olduklarına dair bilgisi olanların, Tunus'un İstanbul Konsolosluğu'na bilgi vermesini rica etti.

  • OKTAY MEHMET


    'Gündem'cilere soruşturma

    Adalet Bakanlığı'nın isteği üzerine Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ülkede Özgür Gündem gazetesinin toplam 13 yazarına, yazıları nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301 dahil, çeşitli maddelerinden soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İrfan Uçar, Yayın Kurulu üyesi ve yazarı Pınar Selek, Veysi Sarısözen, Ferhat Tunç, Ayşe Günaysu ve Umur Hozatlı bugü saat 10.00'da toplu olarak Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verecek. Açılan soruşturmalar nedeniyle gazetenin yazarlarından Hüsnü Öndül ve Handan Çağlayan Ankara'da, Aydın Bolkan ve Gülten Kışanak Diyarbakır'da savcılıklara gidip ifade verecek.

  • (ANKA)


    Sinema temel eğitim seminerleri Boğaziçi'nde

    Boğaziçi Üniversitesi sinema sanatının gelişimi ve film yapım sürecini merak eden sinema izleyicileri ile bu sürecin yaratıcılarını, tarihçilerini ve eleştirmenlerini bir araya getiriyor. Seminerlerin ilki 18 Şubat-19 Mart'ta. Cumartesi ve Pazar günleri 10.30-15.00'da yapılacak seminerde dersler toplam 5 hafta sürecek. Ders verecekler arasında Ezel Akay, Çağan Irmak, Burçak Evren, Nurgül Yeşilçay ve Cem Özer gibi sinema dünyasından ünlü isimler de yer alıyor. Seminer ücreti 400 YTL. Bilgi için: www.filmcenter.boun.edu.tr


    Fatih'te ücretsiz göz taraması

    Dünya Göz Hastanesi'nin TIR Mobil Göz Kliniği ile Fatih Camii Türbe Sokak çıkışında yapılacak ücretsiz göz taramasında Fatihlilerin göz kusurları belirlenecek. Tarih: 10-11 Şubat saat: 10.00-16.30 arası Yer : Fatih Camii Türbe Sokak Çıkışı


    Nöbetçi Eczaneler


    AVRUPA YAKASI


    ALİBEYKÖY BULVAR 6273380
    Atatürk Bulvarı Yayla Sk. No:32/1 Parseller
    ALTINŞEHİR DERMAN 6921252
    Merkez Mh. İstanbul Cd. No: 305 Altınşehir-Küçükçekmece
    ARNAVUTKÖY/BEBEK KURUÇEŞME 2655011
    Kırbaç Sk. No:7/1
    AVCILAR KARDELEN 4233232
    M.Kemal Paşa Mh. Beyoğlu Cd. Kayabaşı Sk.No:67
    PERİL 5919547
    Denizköşkler Mh. Akkoyun Sk. No:8 (Denizköşkler İlköğr. Yanı)
    BAKIRKÖY ÖYKÜ 5425299
    İncirli Cd. Limon Çiçeği Sk. No:16/3 (İncirli Hastanesi Sokağı)
    ÖZGÜR 5716935
    Kartaltepe, Koşuyolu Cd. No:11/A (İtfaiye Cd)
    SEMRA ALTIOK 4664402
    İncirli Cd. No:1/B (Bakırköy Meydanı - Kaymakamlık karşısı)
    BAYRAMPAŞA CEMİYET 6145788
    İnönü Mh. Hakan Cd. No:57
    BEŞİKTAŞ DEMET 2605042
    Sinanpaşa Köprü Sk. No:17/4
    TÜMAY 2597510
    Dikilitaş Emirhan Cd. İzler Apt. No:28/2 Dikilitaş
    BEYOĞLU SERPİL 2122512683
    Cihangir Mh.Cihangir Cd.No:47
    BÜYÜKÇEKMECE TÜRKER 6493857
    Yakuplu Bel.Yıldırım Beyazıt C Mor Menekşe Sit.B2 Blk N:5
    ÇAĞLAYAN BAŞAK 3214846
    Hamidiye Mh. Ardıç Sk. No:9/B Kağıthane
    EMİNÖNÜ IŞIK 5161775
    Türkeli Cd. No:110/A Kumkapı
    ESENLER FUNDA 4324618
    Karabayır Mh.Tuna Cd.No:61 Dükkan No:1
    FATİH ARZUM 5343209
    Balipaşa Cd. No:22-24/1
    HÜLYA 5313089
    Nurettin Tekke Cd. No:5 (Karagümrük Işık Sokağı) Karagümrük
    GAZİOSMANPAŞA ÇAĞLAR 4184458
    Bağlarbaşı Mh. Küçükköyyolu Cd. No:152
    GÜNGÖREN DİLARA 5552303
    Haznedar Mh. Kınalı Cd.No:8
    UFUK 6412016
    Merkez Mh. Abdi İpekçi Cd.No:46/A (Kopuzlar Market Yanı)
    HALKALI/İKİTELLİ MÜGE 5482360
    Atatürk Mh. İkitelli Cd. No:162 İkitelli
    KÜÇÜKÇEKMECE YENİ 5790127
    Fatih Mh.27 Mayıs Cd.Okul Sk.No:3/C (PTT Karşısı)
    MECİDİYEKÖY MERİH 2172992
    Tomurcuk Sk. Abide Sitesi No:52 B2 (Abideciler Sit. Yanı)
    SARIYER ÇARŞI 2424786
    Dursun Fakih Sk. No:4
    ŞİŞLİ ŞİFA 2109091
    Halide Edip Adıvar Mh. Halide Edip Adıvar Cd. No:57/A Okmeydanı
    ŞİŞLİ ETFAL 2477923
    Şişli Etfal Hastanesi Sk. No:7/1
    VALİKONAĞI 2244590
    Nişantaşı Valikonağı Cd.No:30/B
    ZEYTİNBURNU SAADET 5477281
    Nuri Paşa Mh. Merv Cd. No:59/A (Yeşiltulumba Durağı)
    YÜCEL 4164990
    Telsiz Mh. 84. Sk. No:61/A (Z.Burnu Belediye Ve İtfaiye Karşısı)
    ANADOLU YAKASI
    BEYKOZ BERKAY ECZANESİ 4251005
    Mihrabat Cd. No:187 (Hidiv Kasrı Yolu Üzeri) Kavacık
    TÜLAY 4135166
    Soğuksu Mh. Polenezköy Yolu No:54 Paşabahçe
    BOSTANCI ŞEFKAT 3728544
    Ali Nihat Tarlan Cd. Balkan Sk. Balkan Apt. No:64
    TUBA 6588184
    Şemsettin Günaltay Mh.Marmara Cd. No:15/2
    KADIKÖY ALPER 3476400
    Rasimpaşa Mh. Halitağa Cd. No:51-B/7
    DEFNE 4492911
    G.Şahap Gürler Cd. No:16
    GÜNEŞ 3363515
    Güneşli Bahçe Sk. No:35 Kadıköy (Balıkçılar Çarşısı İçi)
    KARTAL KÖŞEM 4736601
    Yukarı Mh.Yankı Sk. No:11/3
    MALTEPE 3706681
    Bağdat Cd.No:189/4 (Göksoy Hastanesi Yanı)
    PENDİK DEFNE 3540601
    Lale Sk. No:10/A
    TUZLA ÖZLEM 3958541
    Yayla Mh. Şinasi Dural Cd. Aydınkent Blokları A-1 Blok No:2
    ÜSKÜDAR EKİM 3104395
    Rumi Mehmetpaşa Mh. Doğancılar Cd. No:80/A
    KURUÇEŞME 3340051
    İcadiye Mh. Çamlıca Cd. No:3 Kuruçeşme
    ZEYNEP KAMİL 5533753


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi