T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 10 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hürol BİLAL

Ucuz kurtulduk

Herkes söz birliği etmişcesine FIFA'nın Türkiye'ye verdiği cezanın çok ağır olduğunu ifade ederek feryat ediyor. Basındakı yazıları ve görüşlerine başvurulan bazı otoriterlerin beyanatlarını hayretle izliyorum.. Kimse baskılar dolayısıyle gizlenen gerçekler açığa çıksa, bazı zihin tırmalayan soruların cevabı doğru olarak verilse acaba nasıl bir ceza alırdık diye düşünmüyor, düşünemiyor!.

Madalyonun diğer yüzü de hiç irdelenmeden FIFA'ya yaylım ateş saldırılıyor!. Yazılı basında hazırlanan metinlerin pretosto için FIFA'ya gönderilmesi teşvik ediliyor!.. Lütfen bunlara inanıp prtesto eylemine katılmayın sevgili dostlar.. FIFA'yı mail bombardımına tutarak bizi korumak istiyenleri üzmeyin!... Bu da nereden çıktı demeyin sevgili okurlar.. Bir an için bile böyle düşünmeyerek işin aslını öğrenin!..

Seyirci sayısını arttırmak için durmadan proje üreten, azalan izleyiciyi tekrar stadyumlara çekmek için çareler arıyan FIFA nasıl oldu da Türkiye'ye seyircisiz maç oynama cezası verdi?.. Oynanan maçda hiçbir kusurları olmayan Şükrü Saraçoğlu'daki izleyenler adına neden Türk seyircisine bu ceza reva görüldü? FIFA disiplin kurulu göz göre göre bu hatayı nasıl yaptı?.. Hiç düşündünüz mü? Bir düşünen oldu mu?..

Disiplin kurulu FIFA ilkelerine de aykırı olan bu hukuki boşluğu nasıl gözardı edebildi? Kendi alanında exper olan kurul üyeleri böyle bir yanlışın içine nasıl düştü?.

Hiç kuşkunuz olmasın FIFA Disiplin kurulu bunu bilerek yaptı.. İsviçre ve Dünya kamuoyunun tepkisini durultmak için bu karar bilerek alındı.. Şov yaparak Türkiye'ye çok ağır bir ceze verildiği intibaı verildi! Ama onlar geride bıraktıkları bu hukuki açık ile bu cezanın bal gibi hafifletileceğini biliyorlardı!.. Yaşayan görür, seyircisiz 6 maç cezası itiraz sonunda üçe düşebilir bazı maçlar da seyircili oynanabilir.. Malta veya Yunanistan'ın seyircilerinin günahı ne?.. Maçlar niye onlara da kapalı?.. Anlıyacağınız üzülmek yerine sevinmeliyiz!..

Hakem odasının kapısının kırılması, hakemin, odasında korkudan dakikalarca ağlayışı ve Conrad Oteli toplantısında alınan kararlar(!) gibi birçok benzeri olaylar raporlara geçse acaba verilecek ceza ne olurdu?.. Düşünmek bile istemiyoruz!..

Evet, çok ama çok ucuz kurtulduk dostlarım!.. Bu ceza kesinlikle hafifletilecek!..

Ancak bu rezaletin asıl sorumluları ve gizlenen gerçekler açıklanmaz ise biz bu olayları gene yaşarız!.. Kimsenin bu milletin imajına gölge düşürme hakkı olamaz!..

Spordan sorumlu sayın bakanımızı, ivedilikle başbakanlık denetleme kurulunu harekete geçirterek aramızda kahraman gibi dolaşan sorumsuz sorumluları tesbite davet ediyoruz!..



Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi