T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 10 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Haldun DOMAÇ

Haince bir pusu...

İsviçre maçından sonra yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Nitekim bu ülkede yaşayan herkes olayları kınamak ve neden olanları ortaya çıkarmak adına üzerine düşen görevi yaptı. Sözgelimi spor basını, kamuoyundan gelen baskılara, hatta vatan hainliği suçlamalarına karşı olayın fotoğraf ve görüntülerini ortaya koymaktan çekinmedi. Kamuoyu, olaylara neden olduğu düşünülen, yönetici, teknik adam ve futbolcuları (Davut Dişli, Fatih Terim, Mehmet Özdilek, Volkan ve Alpay gibi) ağır bir şekilde yargıladı.

Kısaca ortada Türkiye'nin imajını zedeleyen bir görüntü vardı ve bu fotoğrafa neden olanları cezalandırmak, bu tür olayları bir daha yaşamamak adına doğruydu. Bu paralelde FİFA'nın da ceza kesmesine itiraz edilecek değildi. Ancak FİFA ne yaptı ?

FİFA resmen Türkiye'yi linç etti. Kimse ortaya çıkıp, "ihracı 6 maç cezaya çevirdik" kahramanlığına soyunmasın. Bu ülkeyi savunmaya soyunan Şenes Erzik, Levent Bıçakçı başta olmak üzere tüm delegasyon bu olayda sınıfta kaldı.

Roma'da Galatasaray'a yapılanlar, Bologna-Marsilya, İnter-Milan maçını anımsayın, elinizi vicdanınıza koyup karar verin; "Türkiye'nin savunması yapılmış mıdır?"

Bu karar aslında sinsice hazırlanmış bir planın uzantısıdır! Neden mi? Açıklayalım... 2008 Avrupa Şampiyonası nerede yapılacak? Avusturya ve İsviçre'de... Türkiye'yi kim istemiyor? FİFA'nın ve şampiyonanın ev sahibi İsviçre. Türkiye'nin gelmesini nasıl engellersin? Evinde oynayacağı tüm maçlarda (6 maç) sahasını kapatırsın olur biter. Dikkat neden 4-5 veya 7 değil de 6 maç... Çünkü evimizde oynayacağımız maç sayısı bu kadar. Hem 4-5 verirsen, rakiplere haksızlık yapılır. Bir ikisi Türkiye'de oynamak zorunda kalır ki, onlara nasıl hesap verirsin! Ayrıca her şey en ince detayına kadar hesaplanmış. 6 maç saha kapatma değil, seyircisiz oynama unutulmamış.. "Seyirci o maçta cezayı gerektirecek ne yaptı?" Olsun FİFA "Bu Türkler kutuplarda bile var. Nereye maç versek gelirler' diyerek tüm olasılıkları göze almış. İnce hesaplar bununla kalsa iyi. Milli takımının olmazsa olmaz oyuncusu kim? Yüz kişiye sorun, 90'ı 'Emre Belözoğlu" der değil mi? O zaman Emre'ye ver 6 maç cezayı Türkiye'yi güç olarak da zora sok. "Adı raporlarda geçmeyen bir oyuncuya nasıl ceza verirsiniz?" diye hesap soran yok nasıl olsa...

Uzatmayalım, sözün özü şu; FIFA bu cezalarla asıl amacını ortaya koydu. Türkiye'nin 2008 Avusturya-İsviçre'ye katılması kesinlikle engellenecek. Tahkim ve CAS cezayı budarsa ve Türkiye'nin bu cezaların altından kalkma ihtimalimiz belirirse, tetikçi birkaç hakem bulunur, infaz yine gerçekleştirilir. Çünkü bu haince bir pusu...



Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi