T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 10 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bu filmle, bir insanlık görevini yerine getirdik

Necati Şaşmaz nam-ı diğer Polat Alemdar, Kurtlar Vadisi Irak ile bir insanlık görevini yerine getirdiklerini söyledi. Şaşmaz, Türk Rambosu yakıştırmasına da kızdı: Türkiye'nin Polat'ıyım!..

Mehmet
Koçak

Türkiye'de gişe rekoru kıran, dünya basınında yeralan ve ABD'de de yankı getiren 'Kurtlar Vadisi Irak'ın başrol oyuncusu Necati Şaşmaz (Polat Alemdar), filmin vizyona girmesinden sonra ilk kez Yeni Şafak'a konuştu. Yeni Şafak Almanya temsilcisi Mehmet Koçak'ın sorularını Almanya'nın Köln kentindeki Cinedom sinemasında yapılan Avrupa galasında cevaplayan Şaşmaz, ABD'den gelen tepkilerden korkmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Ben korkuyla hiçbir zaman arkadaş olmadım. Amerikan halkına karşı değil, savaşa karşıyım. Bu filmde bir olay, bir gerçek hatırlatılıyor. Irak'ta yaşanan insanlık ayıbını hatırlattık. Bence bir insanlık görevini yerine getirmiş olduk. Zulme, haksızlıklara ve savaşa karşı olduğum için bu filmde büyük bir zevk ve istekle oynadım."

İşte Necati Şaşmaz'ın yani Polat Alemdar'ın Türk medyasındaki ilk röpartajı:

KORKU ARKADAŞIM DEĞİLDİR

ABD karşıtı bu filmde oynarken, Amerika gibi bir ülkeyi karşınıza aldınız, korkmadınız mı?

Ben korkuyla hiçbir zaman arkadaş olmadım. Ben Amerikan halkına karşı değilim, ben savaşa karşıyım. Bu filmde bir olay, bir gerçek hatırlatılıyor. Eğer bu gerçeklerin hatırlanması sırasında birilerinin de hataları ve yanlışları ortaya çıkıyorsa bunda suç bizde değildir. Irak'ta yaşanan insanlık ayıbını ve insan hakları ihlallerini hatırlatmış olduk. Bence bir insanlık görevini yerine getirmiş olduk. Zulme, haksızlıklara ve savaşa karşı olduğum için bu filmde büyük bir zevk ve istekle oynadım.

Türkiye'den sonra Avrupa'da da büyük ilgi gördünüz. Neler hissediyorsunuz?

Türkiye'den sonra Avrupa'da da büyük bir ilgi görmek gerçekten bizi mutlu etti. Bu ilginin elbette sebepleri var. Yıllardır uluslararası filmler hep Hollywood'dan beklendi. İlk defa böylesine başarılı bir film başarılmış oldu. Bana göre bu film Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası bir konuma yükselecektir. Çünkü filmde insanların vicdanlarının sesine tercüman olduk. İnsanlık zulmün ve haksızlığın son bulmasını istiyor. İlgiden gerçekten gurur duydum. Bu ilgi bize güzel ve başarılı bir iş başardığımızı hatırlatıyor.

BÖLGENİN ÇİMENTOSU İSLAMDIR

Filmde birleştirici unsurun İslam olduğu mesajını veriyorsunuz, gerçekten öyle mi?

Aslında bu konuda senarist ekibimizin büyük rolü var onlar yazdı ve hazırladı, biz ise oynadık. Elbette biz de buna inanıyoruz. Farklı etnik unsurları bir arada tutacak tek ortak nokta din anlayışıdır. Kısacası milliyetler farklı ancak inanç aynı. Bölgenin çimentosu İslam olduğu için biz de bu gerçeği hatırlatmış olduk. Düşmanlıkların son bulup barışın oluşmasında en etkili unsur İslam ahlak ve kardeşlik duygusudur...

ABD ordusu Avrupa'daki askerlerine 'Kurtlar Vadisi'nden uzak durun' uyarısı yapmış...

Ben de gazetelerden öğrendim. Bu büyük ilgi karşısında bir tedbir olsun diye buna gerek görmüş olabilirler diye düşünüyorum.

Türk seyircileri arasın da Almanlar da var.

Avrupa'da ilki Köln'den başlatmış olduk. Bu ilk, inşallah devamında Hollanda, İngiltere, Fransa, İsviçre ve Belçika olacak. En az 550 bin kişinin bu filimi izleyeceğine inanıyoruz. Bugün Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Danimarka, İsviçre, Rusya, Mısır, Suriye, Kırgızistan, Kazakistan, Amerika ve Avustralya'da gösterime girdi.

  • KÖLN

    Kanuni tuğralı ceket

    Necati Şaşmaz ya da Türkiye'nin tanıdığı isimle Polat Alemdar, Kurtlar Vadisi Irak'ın Köln'deki Avrupa galasına özel işlemeli bir ceketle katıldı. Şaşmaz'ın manşetleri sim işlemeli ceketinin göğsünde de dünyada 'Muhteşem Süleyman' olarak tanınan Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın tuğrası yeraldı.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi