T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 10 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bizi ikiye böldüler

Sadece Tomas ve İliç'e para ödenerek takım içindeki huzur ve dayanışmanın bozulduğunu söyleyen G.Saray Teknik Direktörü, "Kariyerimde böyle bir şey yaşamadım" dedi.

G.Saray Teknik Direktörü Eric Gerets'in dünkü haftalık olağan basın toplantısına önceki gün idmanları boykot eden futbolcuların durumu damgasını vurdu. Sıkıntı üstüne sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılı kulüp bu durumu aşmaya çalışırken, Belçikalı teknik adam, kameralar karşısına çıktı ve kulüpte olan biten ne varsa açıkladı. Gerets, takımda yaşanan boykotu değerlendirirken, İliç ve Tomas'ın paralarını almalarına da açıklık getirdi. Futbolcuların hayal kırıklığı içinde olduğunu belirten Gerets, taraftarlara yardım çağrısında bulundu. İşte Gerets'in açıklamaları:

"Yüz ifadelerini tarttığımda toplu antreman yapmamızın doğru olmadığına kanaat getirdim. Futbolcuların haklı olduğunu düşünüyorum. Ne yönetimin, ne futbolcuların tarafındayım. Kulüp çalışanlarının iyi niyetine rağmen takımda hayal kırıklığı çok büyük."

BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMADIM

"15 yıllık kariyerimde böyle bir şey yaşamadım. Tüm bunlara karşın G.Saray'da çok mutluyum. Çocuklar da hayal kırıklığını ifade etmek istiyorlar. Bence gerçekten işini hakkıyla yapan insanlara karşı aylar boyu antrenör olarak ne diyeceğimi bilemezdim. Benden taraftara şu mesajı iletmemi istediler. Taraftarlar rahat olsun. Aklımızdaki düşünceleri atıp üç puan için sahaya çıkacağız. Sezonu iyi yerde bitirmek, kendi kendimize yapacağımız bir yarış."

DAYANIŞMA DEVAM ETMELİYDİ

"İyi niyetimiz çalışma azmimiz ekonomik sıkıntılar yüzünden hiç bir zaman yıpranmayacak. Yardım çağrısında bulunuyorum. G.Saray önemli işlere imza atmış bir kulüp. Belçika'da bile yüzbinlerce seveni olan kulüp. Çıkar yol bulmak zorundayız. Gitmek gibi bir fikrim de yok. Ama yaptığım iyi şeyleri sürdürebilmem için desteğe ihtiyacım var. Oyuncuların sorunu, benim sorunumdur. "

"Oyuncuların hak ettikleri paralarına en kısa zamanda kavuşmaları gerektiğini düşünüyorum. Ben istiyorum ki bu çözüm kongreden önce sağlansın. Çünkü herkes kendi geçimini sağlamak için uğraşıyor. Ama burada bir kısmının para alması diğerlerinin almaması doğru değil. Takımda barış ve dayanışmanın devam etmesi bu ödemelerin yapılmasına bağlı. Bugün çok keyifli bir program hazırlamıştık. Ama ne yazık ki bunu uygulayamadık. Hepimiz çok üzgünüz."

Senin hatırın var hoca!

Eylemci G.Saraylılar, yine kendi başlarına çalıştı, başlarına gelmek isteyen Gerets'i geri çevirdi. Ardından hocalarının hatırına, bugünden itibaren idmana çıkma kararı aldı. G.Saray'da yabancı futbolculara yapılan ödemelerin ardından yerli futbolcuların idmanları protestosu dün de sürdü. Boykot kararı alan futbolcular, dün sabah yapılan programlı antrenmana çıkmadı. Bu futbolcular dün öğle saatlerinde kendileri ayrı olarak çalışma yaptı. Sabahki antrenmana yabancı oyuncular ve gençler katılırken Gerets de, öğleden sonra yerlilerin kendi aralarında yaptığı çalışmaya çıkmadı. Gerets'in futbolcularla birlikte idmana çıkma teklifi üzerine, oyuncular "Siz de çıkarsınız eylem boşa gider" cevabını verdi. Bu gelişmeler üzerine kaptanlarla bir araya gelen Belçikalı hoca, oyuncuları bundan sonrasi için ikna etti. Futbolcular bugünden itibaren çalışmalara katılacak.

Emre Aşık, G.Saray'da

Beşiktaş'ta sezon başında kadro dışı bırakılan ve çalışmalarını tek başına sürdüren Emre Aşık, Galatasaray ile prensip anlaşmasına vardı. Oyuncunun menajeri Ogan Tarhan, Beşiktaş'la sözleşmenin karşılıklı fesh edilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını belirterek, ''Galatasaray ile de prensip anlaşmasına vardık. Eğer bir aksilik olmazsa yarın(bugün) sözleşme imzalanabilir'' dedi. Diğer yandan Beşiktaş Kulübü'nün, 32 yaşındaki Emre Aşık'ın geçmiş sezondan kalan alacaklarına mahsuben sözleşmeyi fesh edeceği ve bonservisini oyuncuya ücretsiz vereceği öğrenildi.

Başkan Canaydın hastaneye kaldırıldı

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Özhan Canaydın, zatürre teşhisiyle hastanaye yattı. Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'ne dün akşam saatlerinde yatan Özhan Canaydın'a, sağ akciğerde zatürree teşhisi konulduğu açıklandı. Özhan Canaydın'ın ilk tetkiklerinde durumunun çok önemli olmadığı belirlenirken, hastanade birkaç gün kalmasının beklendiği belirtildi.

Kampanya olmasa 10 puan gerideydik

Bağış kampanyası başlatan G.Saray eski yöneticisi Adnan Polat, kampanyanın devam ettiğini belirterek, "Şimdi transfer taksitlerini ödemek için çalışıyoruz" dedi. Polat, bu kampanyayı yapmamaları halinde FIFA tarafından cezalandırılıp, ligdeki zirve yarışında da Fenerbahçe'nin 10 puan gerisine düşebileceklerini iddia etti. Polat, futbolcuların idmana çıkmamalarının ise G.Saray'a yakışmayan bir durum olduğunu söyledi.

Saidou Fransa'da takım arıyor

G.Saraylı Saidou'nun menajeri Abdullah Kılınç, Fransa'dan 4 kulüple gelecek sezon için transfer görüşmeleri yaptıklarını söyledi. Marsilya, Monaco, Nantes ve Paris Saint Germain ile görüşmelerini sürdürdüğünü anlatan Kılınç, Saidou'nun yoğun kamp dönemi geçirdiğini ifade ederek, "Hafta sonundan önce Türkiye'ye dönmesi zor'' diye konuştu. Kılınç, yönetimin Saidou'ya diğer yabancılara yaptığı gibi bir ödemede bulunmadığını söyledi.

Okan Koç Beşiktaş'ta kaldı

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Okan Koç'un, Galatasaray ile yaptığı sözleşmeyi kabul etmedi ve Beşiktaş'la sözleşmesinin geçerli olduğuna karar verdi. Dün toplanan federasyon yönetiminden yapılan açıklamada, feshe konu alacaklarının, kulüp tarafından fesih bildirimi tarihinden önce ödendiğinin saptandığı kaydedildi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi