T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 24 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Hayatımda başımı öne eğecek imza atmadım'

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, usulsüz kredi verdiği iddialarına "Siyasete gireli 3.5 yıl oldu. Bugünlere hesap vere vere geldik, biz haksız suçlamalara alışığız" şeklinde karşılık verdi

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarı olduğu dönemde Ege Giyim Sanayi (EGS)'nin Dış Ticaret'e 64 milyon YTL'lik usulsüz kredi verip Hazine'yi zarara uğrattığına dair iddiaya, "Allah'a çok şükür, herhangi bir şekilde başımı öne eğecek, hesabını veremeyeceğim bir hadiseyle bugüne kadar karşılaşmadım" karşılığını verdi. Tüzmen, "Bugün olsa ne yaparsınız dense yine aynı şartlarla, yine bu firmaya kredinin altına imza atarım" dedi.

Bir gazetede yayınlanan BDDK Bankalar Yeminli Murakıplar Kurulu tarafından Hazine'yi zarara uğrattığına dair iddiaya basın toplantısı düzenleyerek yanıt veren Bakan Tüzmen, kredilendirmede usulsüzlük olmadığını söyledi. Bakan Tüzmen, "Dürüstlük çok önemli. Ama siz iş yapamıyorsanız, imza atamıyorsanız, masanın altına kaçıyorsanız bazı hadiselerde, o zaman, o dürüstlüğün değerlendirmesi mümkün değil. Bence iş yaparken dürüstlük önemli, yani iş yaptığınız zaman dürüst kalabilmek önemli" dedi.

'RAPORDAN HABERİM YOK'

Tüzmen, bir basın mensubunun, BDDK'nın raporundan haberdar olup olmadığına dair soruya, kendisinin soruşturma sürecinden haberinin olduğunu ancak, raporun son halinden haberdar olmadığı karşılığını verdi. Siyasete adım attığı günden bu yana 3.5 yıl geçtiğini ve bu iddiaların siyasete adım attıktan sonra çıkmaya başladığını söyleyen Tüzmen, "Siyasete girdiğimizden bugüne kadar 3.5 sene oluyor. Biz alışığız. Herşeyin hesabını vererek geldik" diye konuştu.

EGS, 2000'de en büyük performans gösteren şirket

Kürşad Tüzmen, EGS ile 1993 yılından 2001 yılına kadar sorunsuz bir kredi ilişkisi yaşandığını, bu dönemde toplam 4.9 milyar dolar ihracat gerçekleştiren firmanın Eximbank'tan kullandığı kredilerin tutarının ise 445 milyon dolar olduğunu vurgulayarak, kendisini şöyle savundu: ''Şirket halka açık ve SPK denetiminde. 2000 yılında 800 milyon dolara yaklaşan ihracatı ile Türkiye'nin en yüksek ihracat performansına sahip EGS... 7 yıldır sorunsuz kredi ilişkisi sürdürüldüğü de dikkate alınarak, kredi riskinin teminat mektubu oranı yüzde 65 olarak uygulandı."

'Nereye kadar giderse gitsin, üstüne gideceğim'

Dokunulmazlığı nedeniyle mahkeme açılmadığının hatırlatılıp, dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik bir işlem başlatıp başlatmayacağının sorulması üzerine ise Tüzmen, "Dokunulmazlığın kaldırılmasıyla ilgili tartışmalar oluyor aynı şekilde savunuyorum. Gideceği yer neresiyse üstüne gideceğiz. Türkiye'nin kendini aşması lazım" diye cevap verdi. Gümrüklerle ilgili yapılan değişikliklerin, kendisiyle ilgili çıkan iddialarla bağlantısının olup olmadığı sorulması üzerine Tüzmen "Bunu polisiye roman haline getirmenin anlamı yok. Kurşun bir yerlerden geliyor da kimin attığı belli değil. Ama kurşun geliyor" dedi.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi