T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 24 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Rektöre konuş çağrısı

OMÜ Komisyonu Başkanı Demir, kendisini telefonla tehdit eden kişinin hemen sonra Bernay'ı araması karşısında rektörün susmasını yadırgadığını belirterek, "Adalete yardımcı olsun" dedi

Aslıhan A.
Karataş

Yeni Şafak'ın gündeme getirdiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Cemal Yılmaz Demir'e edilen tehdit telefonu ile Rektör Ferit Bernay arasındaki irtibat konusunda, rektörün herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Komisyon Başkanı Demir, kendisini tehdit eden şahsın rektörün tanıdığı bir kişi olabileceğini ileri sürdü. Başkan Demir'i arayarak ölümle tehdit eden kişilerin izini süren savcılık, Demir'i arayan kişinin hemen arkasından Rektör Ferit Bernay adına kayıtlı bir cep telefonunu aradığını ortaya çıkarmıştı.

Yeni Şafak'ın "Vekile garip telefon!" başlığıyla verdiği haberden sonra Rektör Ferit Bernay cephesinden hiçbir açıklama yapılmadı. Haberin üzerinden geçen 3 gün boyunca Bernay'ın sessiz kalması Komisyon Başkanı Demir'in de tepkisini çekti. Rektörün konuya açıklık getirmesi gerektiğini savunan Demir, "Bernay'ın bu konuda sessiz kalmasını yadırgıyorum. Beni tehdit eden şahıs benden sonra onu aradığına göre bu şahsın kim olduğunu bildiğini sanıyorum. Adalete yardımcı olmalıdır. Bu şahsı tanıyıp tanımadığını açıklamak ona düşer" diye konuştu.

'SAYIŞTAY DENETÇİSİNE KIYAK ETİK DEĞİL'

Demir, üniversiteyi denetlemek için Sayıştay'ın görevlendirdiği bir denetçinin şiir kitabını baskıya hazırlayanlar arasında "üniversite çalışanlarının" olmasını da etik bulmadığını belirtti. Komisyonun bu denetçi hakkında Sayıştay Başkanlığı'na ihbarda bulunduğunu kaydeden Demir, "Sayıştay denetimi için görevli gelen şahsın şiirlerinin, üniversitenin iş yaptırdığı matbaada basılması, kitabın üniversite çalışanları ve rektör yardımcısının katkısıyla baskıya hazırlanması ve iddialara göre üniversitede satılması ne derece etik sayılabilir?" diye sordu.

'Alnımızın akıyla çıktık kelimesi trajikomik'

Başkan Demir, basında Bernay'ın "TBMM Komisyonu incelemesinden alnımızın akıyla çıktık" şeklinde açıklamada bulunmasını eleştirdi. "30'a yakın suç duyurusu yapılacak bir komisyon çalışmasından sonra Sayın Bernay'ın 'Alnımızın akıyla çıktık' demesi çok trajikomik" diyen Demir, üniversitedeki usulsüzlükler ile ilgili şu yorumu yaptı: "800 milyarlık banka tavizi için yapılan anlaşmada tazminatı üniversite ödeyecek, parayı vakıf alacak. Bilim adamları için 500'e yakın soruşturma olacak, çoğu haklarını mahkemelerde aylarca bekledikten sonra alabilecek. Akademisyenlerin sicilleri keyfi olarak bozulacak. Çok büyük meblağlardaki ihalelere tek firma girecek. Kardiyoloji Merkezi, hizmete girmeden büyük bölümü yıkılıp Çocuk Hastanesi'ne çevrilecek. Yönetim kurulu üyesi bir kişi bu görevinden habersiz olacak... Sonra da alnımızın akıyla çıktık denecek. O zaman sormak lazım: Alnının akıyla çıkmanın anlamını biliyor musunuz?"


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi