T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 24 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çakır silahını satışa çıkarmış

Eski Emniyet Genel Müdür vekili Ertuğrul Çakır, Özel Kuvvetler'de görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır ve eski Başkomiser Tamer Topsakal'ın da aralarında bulunduğu ve liderliğini Kasım Zengin'in yaptığı Sauna Çetesi'ne yönelik operasyon sürdürülürken, tahkikatın genişletileceği ve yeni gözaltılar olabileceği belirtildi. Tutuklanan Ertuğrul Çakır'ın sorgusunda, emekli olduktan sonra maaşıyla geçinmeye çalıştığını, ekonomik sıkıntı nedeniyle 15 gün önce beylik silahını satılığa çıkardığını söylediği iddia edildi. Bu arada, Yaşar Kaplan'a silah ruhsatı alınmasında aracılık ettiği ileri sürülen AK Parti Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, Kaplan'ın kendisinin danışmanı olmadığını bildirdi.


Öğretmenleri huzuru bozuyor diye suçladı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bazı öğretmenleri okul içinde ya da dışında yasal olmayan eylemlere katılmakla suçladı. CHP'li vekil Mustafa Gazalcı'nın soru önergesini yanıtlayan Aksu, "26 Kasım'da Kızılay'da kanunsuz gösteri yürüyüşü ve oturma eylemi yaptılar, polis müdahalesiyle dağıtıldılar" dedi. Bakan Aksu, zaman zaman bazı öğretmenlerin, gerek okul içinde, gerekse dışında, ferdi ya da toplu olarak, yasal olmayan ve siyasi içerikli eylemlere katılmalarının, eğitim kurumlarındaki hoşgörü, huzur ve güven ortamını zedelediğini de vurguladı.


'Küçük Ağca' Ankara'da yargılanacak

İtalyan Rahip Andrea Santoro'nun öldürülmesi ile ilgili dava, güvenlik nedeniyle Ankara'ya nakledilecek. Trabzon'da şimdiye kadar yaşanan olaylar dikkate alınarak, önümüzdeki günlerde görüşülmeye başlanacak olan cinayet davasının, Ankara'ya nakledilmesi planlanıyor. Soruşturması halen devam eden cinayetin, siyasi veya çete bağlantısının olup olmadığını henüz tespit edilemedi. Cinayetin örgüt ya da çete bağlatısı tespit edilirse davaya Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak. Bu arada, duruşmayı izlemek için dünyanın bir çok ülkesinden çok sayıda medya mensubunun, Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA


    Uzan'a kefaletsiz tahliye yok

    İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, "İmar Bankası Davası" kapsamında 17 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılarak 500 bin YTL kefalet karşılığı tahliyesini kararlaştırdığı Bahattin Uzan'ın kefaletsiz olarak tahliye edilmesi ya da kefalet bedelinin aşağıya çekilmesi yönündeki talebi reddetti. Uzan'ın avukatı Emin Canacankatan'ın talebini değerlendiren İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, "cezanın nevi ve miktarı, ekonomik durumu, olayın oluş şekli ve özelliği, dosya kapsamı ile ödeme gücü dikkate alınarak talebin reddine" karar verdi.

  • İSTANBUL


    Görevi başında kalbine yenildi

    Görevi başında kalp krizi geçiren Ankara Polis Koleji Özel Kalem Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Gamze Şafak Aldanmaz (39), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Önceki gün saat 15.30 sularında rahatsızlanan polis memurunun tansiyon hastası olduğu ve bir süredir tedavi gördüğü bildirildi. Genç polis görev yerinde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

  • ANKARA


    'Gümrükçü'nün intiharına soruşturma

    Kapıkule'deki "rüşvet" operasyonunun ardından tutuklanan ve kaldığı cezaevinde kendini iple asarak intihar eden Gümrük Muhafaza Memuru Şenol Gök'ün intiharının ardından olayın soruşturulması amacıyla Adalet Bakanlığı'nın gönderdiği iki müfettiş kentte çalışmalarına başladı.

  • EDİRNE


    Gazeteci Çetin toprağa verildi

    Gazeteci-yazar Celalettin Çetin'in cenazesi toprağa verildi. Çetin için Ataköy Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazına, eşi Ayla, çocukları Alkım ve Barış'ın yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ile eski başkan Nail Güreli katıldı. Gazeteci dostları ve yakınlarının da hazır bulunduğu cenaze töreninin ardından Çetin'in cenazesi, Aşiyan Mezarlığı'nda defnedildi.


    Burada polisin ayak izleri var!

    Antalya Emniyet Müdürlüğü, "Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti Projesi" kapsamında hırsızlık olaylarını azaltmak amacıyla, apartman giriş kapılarına üzerinde uyarı yazıları bulunan maket ayak izleri bırakıyor. Önleyici Hizmetler Şube Müdür Yardımcısı Erol Çetin, maket ayak izlerinde, "Her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsiniz, bu polisin ayak izi", şeklinde uyarıcı notlar bulunduğunu kaydetti.


    Gözcü bali çekip sızınca suçüstü yakalandılar

    Evden hırsızlık yapmaya çalışan üç kişiden gözcülük yapan ikisi bali çekmeye başlayınca, polis hırsızları suçüstü yakaladı. Aydınlıkevler Bülent Ay Sokak'ta bir evden hırsızlık yapmaya giden üç kişiden Erdal K. ve Seyfullah B, apartman girişinde gözcü olarak kaldı, Alper Aydın N. ise üst katlarda bir daireye girdi. Olayı gören bir kişi polise haber verdi. Suçüstü yakalanan üç kişi, mahkemede tutuklandı.

  • ANKARA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi