AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • 'Polis, başörtüsü eylemini provoke etti'
    Kendilerini "Başörtüsüne Özgürlük Grubu" diye tanımlayan eylemciler, polis ile aralarında önceki gün çıkan arbedenin "polisin provokasyonu" nedeniyle çıktığını ileri sürdüler. Abdi İpekçi Parkı'nda meydana gelen olayları değerlendiren kişiler adına okunan basın açıklamasında, polisin grubu Şanlıurfa'dan yola çıktıkları günden beri koruduğu ifade edildi. Açıklamada, gruptakilerin kendilerini koruyanlara el kaldırmayacağı belirtilerek, polisin müdahalesi sırasında "bir eylemcinin polisin silahını almaya çalışması" iddiasının ise "polis provokesi" olduğu savunuldu.


  • Bayram'ın üç kalp damarı tıkalı
    Cezaevinde rahatsızlanarak kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavisi devam eden eski Mustafa Bayram'ın üç kalp damarının tıkalı olduğu bildirildi Sağlık Müdürü Muhammet Güzel Kurtoğlu, Bayram'a by-pass ameliyatı yapılması gerektiğini, ameliyatın yapılıp yapılmayacağına Bayram'la ve ailesiyle görüşüldükten sonra karar verileceğini belirtti.


  • Köpek barınma evinde ABD'yi protesto
    Kayseri'de Irak Halkıyla Dayanışma Grubu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'ne ait köpek barınma evinin girişine İngilizce "Beyaz Saray" yazan pankart asarak, ABD'yi protesto ettiler. Grup adına basın açıklaması yapan Osman Gerçek, ABD'nin Irak halkına yönelik uygulamalarının kamuoyuna yeterince yansıtılmadığını öne sürdü. Yapılanları "insanlık dışı" olarak nitelendirdiklerini belirten Gerçek, "Dünyada Müslüman halkların yaşadıkları ülke ve bölgeleri işgal edip, tahakkümleri altına almayı planladıkları Beyaz Saraylarını, dünyaya köpek barınma evi olarak ilan ediyoruz. Burayı Beyaz Saray ilan ederken buradaki ve şehrimizdeki köpeklerdende özür dileriz" dedi.


  • Araştırma görevlilerinin yaş sınırı 31'e çıkarıldı
    Yükseköğretim Kurulu (YÖK), araştırma görevlisi kadrosuna başvurmak isteyenler için belirlediği 27 yaş sınırını 31'e yükseltti. YÖK Genel Kurulu geçen ay yaptığı toplantıda, Yürütme Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, diğer personel kanunlarına tabi olarak çalışanların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na tabi kadrolara geçişlerine ilişkin bazı şartlar belirledi. Bu çerçevede, tıp fakültelerine atanacaklar hariç olmak üzere, diğer araştırma görevlisi kadrolarına atanacaklarda yaş sınırı 27 olarak saptandı. Ancak, YÖK Genel Kurulu, bu kararı yeniden değerlendirerek, yaş sınırını 31'e yükseltti.


  • Astsubay meslek okulları takvimi belirlendi
    Hava Astsubay ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu ile Jandarma Astsubay Temel Kursu ve Uzman Jandarma Okulu'nun 2005-2006 öğretim yılı öğrenci alım takvimleri belirlendi. Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na başvurular, 3 Ocak-31 Mart 2005 arasında yapılacak. ÖSS'de 160 ham puanın üzerinde alan öğrenciler ihtisas alanlarına göre çağırılacak. Ön değerlendirme testinden geçen adaylar, "Askeri Öğrenci Olur" raporu almak üzere askeri hastahanelere sevk edilecek. Uzman Jandarma Okulu'na 24 Ocak-18 Şubat, Jandarma Astsubay Temel Kursu'na 21 Şubat-18 Mart, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'na da 28 Mart-9 Mayıs tarihleri arasında başvurulabilecek.


  • Paha biçilmez 1040 parça eser elegeçirildi
    Eminönü'nde bir işyerine düzenlenen baskında, değeri çok yüksek miktarda toprak altı ve toprak üstü tarihi eser ele geçirildi. Baskında, tarihi eserleri zengin işadamlarına hediyelik olarak da sattığı ileri sürülen Hüseyin C, gözaltına alındı. Onun verdiği bilgiler doğrultusunda araştırmalarını derinleştiren ekipler, tarihi eserleri işyeri ve depolarda saklayan Kafi C'yi yakalayıp gözaltına aldı. Bu şahısların gösterdiği yerlerde yapılan aramada da Yunan, Roma, Bizans ve İslami döneme ait tarihi değeri yüksek toplam 1040 parça eser ele geçirildi. Ele geçen eserler arasında İslami döneme ait 6 adet çini parçasına değer biçilemedi. Operasyonda sikkeden testiye, bronz bilezikten heykel ve vazolara kadar birçok eser ele geçirildi.

  • MEHMET KÖPÜKLÜ / İSTANBUL


  • Nestle'nin haritasında Türkiye yer almıyor
    Nestle firmasının yurt dışında çocuklar için hazırlattığı öne sürülen reklam filmindeki dünya haritasında Türkiye'nin yeri belirlenmedi. Yerkürenin Avrupa ve Asya olarak ikiye ayrıldığı haritada Türkiye'nin sınırları ve yeri net olarak belirtilmiyor. Bu da vatandaşlar arasında tepkiye neden oluyor.


  • Ümraniye'ye yeni kültür merkezi
    Ümraniye Belediyesi yıl boyunca düzenlediği kültür sanat faaliyetleri zincirine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Ümraniye Belediyesi, Belediye Sinema Salonu olarak kullandığı salonu daha etkin ve çok amaçlı hale getirerek, bir kültür merkezine dönüştürdü. Yeni kültür merkezinde konferanslar, tiyatro gösterileri gibi etkinlikler sergilenecek. Kültür merkezi ve çok sayıda kütüphaneye sahip Ümraniye'de yeni yapılan kültür merkezinin de çok faydalı olacağını belirten yetkililer, "Ümraniye kültür hizmetlerini her zaman sürdürecek ve bölgeye yeni bir soluk katacak. Halkımızın sosyal aktivite konusunda aktif olmasını istiyoruz. Bu nedenle kültür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu. Yeni açılan kültür merkezinde; öğrenimden aile içi iletişime, sosyal tutumdan din eğitimine, global dünya gelişmelerinden kişisel gelişime ve motivasyon seminerlerinden çocuk gelişimine yönelik konularda konferanslar veriliyor. Seminerlere birbirinden değerli konuşmacılar katılıyor.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


  • Uzanlara 'hileli vergi' davası
    Halen gıyabi tutuklu olarak aranan Kemal ve Yavuz Uzan'ın aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında, İmar Bankası'nda toplanan mevduatlara ilişkin vergilerin ödenmesi sırasında hileli işlemler yapılarak 833 trilyon lira verginin beyan edilmediği iddiasıyla 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, inceleme sonucunda, 1999 yılından 2003 yılı Mayıs ayına kadar olan dönemde bankada toplanan Türk Lirası ve döviz cinsinden mevduatlarda tahakkuk eden faizlerden kesilen gelir vergisi, fon payı ve özel işlem vergileri belgelerinin değiştirilip, vergi dairesine azaltılarak verildiğinin anlaşıldığı belirtildi. İddianamede, 1999 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nca izin verilmemesine rağmen repo işlemleri yapıldığı, bu işlemlere ait kesilen gelir vergisinin büyük çoğunluğunun da kayıtlara intikal ettirilmediği öne sürüldü. Sanıklarca, hileli işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla bilgisayar programları hazırlandığı belirtilen iddianamede, yapılan işlemlerle 833 trilyon 157 milyar 272 milyon lira verginin beyan edilmediğinin anlaşıldığı belirtildi. Sanıkların hakkında, 5 yıllık işlemler nedeniyle Vergi Usul Kanunu'nun ilgili maddesinin 5'er kez uygulanması istenilen iddianamede, sanıkların 11 ile 33'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.


  • Özkan ve Önal'ın davası 8 Şubat'ta
    Eski bakanlar Hüsamettin Özkan ile Recep Önal'ın Yüce Divan'da yargılanmasına 8 Şubat 2005 tarihinde başlanacak. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, Özkan ve Önal hakkındaki dava dosyasının ön incelemesini yaptıklarını söyledi. Özkan ve Önal'ın Yüce Divan'a sevk dosyasında herhangi bir eksiklik bulunmadığını ve tensip tutanağının düzenlendiğini belirten Kılıç, yargılamanın 8 Şubat'ta başlayacağını bildirdi. Özkan ve Önal'ın TCK'nın "görevi kötüye kullanma" suçunu düzenleyen 240. maddesi (1 yıldan-3 yıla kadar hapis) uyarınca cezalandırılmaları isteniyor.


  • Eyüp Belediyesi fırıncıları bilinçlendiriyor
    Fırıncılara yönelik yapılan operasyonlarda 8 ekmek fırını için kapatma kararı alan Eyüp Belediyesi, fırıncıları bilinçlendirmek için harekete geçti. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Elevli, ilçede bulunan fırın sahiplerini Eyüp Belediyesi'ne davet ederek, hijyenik şartlarda, el değmeden ekmek üretimi konusunda bir brifing verdi. Fırıncılar toplantıya büyük ilgi gösterirken, Elevli Eyüp'te fırınların hijyenik şartlarda üretim yapması için denetlemelerin aralıksız süreceğini belirtti.


  • Beylikdüzü'ne üç sağlık ocağı
    Beylikdüzü Belediyesi, belde- deki vatandaşlara yönelik çalışmalarını sağlık alanında da sürdürüyor. Barış Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde 80. Yıl Sağlık Ocağı olarak adlandırılan ve Kavaklı Mahallesi İhlas Marmara Evleri 2. Kısım'daki sağlık ünitesi, Beylikdüzü Belediyesi'nin desteğiyle bölgeye kazandırıldı. Beylikdüzü Belediyesi bölgeye iki sağlık ocağı kazandırırken bir sağlık ocağına da yer tahsisetti. Belediye bünyesinde oluşturduğu sağlık ünitesinde ise vatandaşları ücretsiz muayene ediyor. Kavaklı Mahallesi'ndeki 1 No'lu Sağlık Ocağı eski binasından, eski belediye binasına taşınan Beylikdüzü Belediyesi yeni yapılan modern binasında, bir ambulans ve beş sağlık görevlisi ile belde halkının ihtiyaçlarına cevap veriyor.



    30 Aralık 2004
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED