AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Bu kentli kadınlar
pek tanıdık değil

Amerikan tarzı hayat biçimlerine Türk sosu eklenerek ekrana sürülen dizilerden Omuz Omuza'nın Nisan'ı Pınar Altuğ, "Biz hiç kimseyi temsil etmiyoruz" derken, dizide vefa duygusunun ön plana çıkarıldığını söylüyor.

  • HANDAN KAZANCI
    Ağa dizileri star programları derken bu yıl "kadın dizileri" de popüler bir dönem geçirdi. Pınar Altuğ, Ebru Cündibeyoğlu, Betül Şahin ve Dolunay Soysert'in rol aldığı Omuz Omuza, Deniz Akkaya gibi mankenlerin rol aldığı, yine 4 kadın üzerinden hikayeleşen ve ömrü kısa olan Metropalas, başrollerini Hale Soygazi, Özlem Tekin ve Ceyda Düvenci'nin oynadığı "Sil Baştan" gibi dizilerde kadınların hayat mücadeleleri "anlatıldı. Kadın dizileri furyası sona erdi ve bu dizilerin arasından sadece Omuz Omuza ekrandaki yerini korudu.

    Yönetmenliğini Ersoy Güler 'in yaptığı dizinin senaryosu Uğur Yağcıoğlu ve Deniz Akçay'a ait. Amerka'da yayınlanan Sex and The City ve Friends dizilerinden "araklandığı" yönünde eleştirileri sessizce geçiştiren dizi ekibi, dizinin Türkiye'deki "modern kadının dünyaya bakışını" yansıttığını savunuyor. Özellikle verdiği mesajlarla eleştirilen bu dizilerin Türkiye'deki kentli kadının imajını yansıtmadığı yönünde eleştirilen alan dizinin oyuncularından Pınar Altuğ, dizideki kadın karakterin Türkiye kadınını ne kadar temsil ettiği sorusuna "Biz hiç kimseyi temsil etmiyoruz." diye cevap veriyor. Sözlerine "Bizim hiçbir görevimiz yok, hiçbir öğreticilik yüklenmiş değiliz." diyerek devam eden Altuğ, insanlara mesaj verme kaygımız yok diyor.

    Omuz Omuza dizisindeki kadınların kentli kadını yansıtan kadınlar olduğunu savunan Altuğ, Çalışan, kendi parasını kazanan, kendi ayakları üzerinde duran kadınlar bunlar." diyor. Dizi de dostlar arısında "vefa"nın önemli olduğunu vurgulayan Altuğ kentli kadını, arkadaşlarından asla vazgeçmeyen, gerektiğinde aşkını da yaşayan her şeyi bir arada götürebilen biri" olarak tanımlıyor.

    Özgür değil, özgün kadın

    Omuz Omuza'daki kadınların hepsi 30 yaşın üzerinde olmasına rağmen başlarında her yaptıklarına karışan anneleri var. Altuğ bu durumu, "Bu kadınların hiç biri anne sözünden çıkmıyor, ayrı yaşıyorlar ama yeri gelince anne sürüklüyor, götürüyor kendi evine kızlarını." diye açıklıyor. Altuğ'a "özgür kadın"ı sorduğumuz da ise dizideki kadınların özgür olmadığını, özgün kadın ve kendi ayakları üzerinde duran kadın arasında fark olduğunu söylüyor ve ekliyor, "Bizim dizimizdeki kadınlar kendi ayakları üzerinde duran kadınlar."

    Dizide bir televizyon kanalında yönetici olarak çalışan Nisan karakterini canlandıran Altuğ, kendi hayatının bankalarda ya da başka bir sektörde çalışan kadınlardan farklı olduğunu, oyuncularının çalışma koşullarının diğer sektörlerde çalışan kadınlardan farklı olduğunu söylüyor. "Biz oyuncuyuz, bizim çalışma hayatımız, mesai saatlerimiz, çalışma tempomuz, çalışma şeklimiz çok başka."

    Dizinin Nisan karakterinin yaşadığı havuzlu evle de eleştirilere hedef olduğunu hatırlattığımız Altuğ, "O evin de bir hikayesi var. Nisan kanaldan önce aynı grubun dergisinde müdürdü ve evin kirasını da şirketi ödüyordu. Bu gün zaten şirketten kovulduğu için yine evin parasını nasıl ödeyeceğini düşünüyor ."


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Fidye
    Ünlü bir havayolunun sahibi olan Tom Mullen başarılı ve hırslı bir işadamıdır. Tom, dokuz yaşındaki oğlu Sean'un kaçırılmasıyla birlikte, FBI ajanlarının da yardımıyla oğlunu kurtarmaya çalışır. Ancak kısa sürede, oğluna kavuşmasının pek kolay olmayacağını anlar…
    Orijinal Adı: Ransom Yön: Ron Howard Oyn: Mel Gibson, Rene Russo, Gary Sinise
    TRT 1 - 21.15

    Üç Kişilik Aşk
    Cem'le Müge mutsuz bir evliliğe sahiptir. Evlilik yıldönümlerinin arkasından Cem, iş için arabasıyla İstanbul'a doğru yola çıkar. Yolda otostop yapan bir adamı arabasına alır. Yoğun sis nedeniyle araba kaza yapar. Cem kurtulur ancak otostopçu feci şekilde yanarak ölür. Ceset teşhis edilemeyecek halde olduğu için ölenin Cem olduğunu zannedilir. Cem'in gözü yaşlı eşi Müge'de hamiledir ve Cem'in öldüğüne asla inanmak istememektedir...
    Yön: Tunç Başaran Oyn: Yetkin Dikinciler, Yeşim Büber, Gökçe Yanardağ, Binnur Işık
    ATV - 21.40

    Gençlik Ateşi
    İrlandılar Avrupa'nın zencileridir. Dublinliler İrlanda'nın zencileri ve Kuzey Bölgesinde oturanlar da Dublin'in zencileridir.' Alan Parker'ın 1991 tarihli filmi Commitments'ın sempatik kahramanı Jimmy Rabbite aynen böyle düşünüyor ve siyahi Amerikalılara özgü bir müzik türü olan Soul yapmak üzere kolları sıvıyor. Jimmy oturduğu mahallede bir 'audition' ( seçme ) düzenliyor ve çoğunluğu beş parasız ama hevesli bir takım gençlerle yola koyuluyor.
    Orijinal Adı: The Commitments Yön: Alan Parker Oyn: Robert Arkins, Michael Aherne, Angeline Ball, Andrew Strong Yapım Yılı: 1991
    Cnbc-e - 22.00

    Işıklar Sönerken
    Ingrid Bergman'ın olağanüstü bir performans sergileyerek ilk Oscar'ını kazandığı film, ünlü yönetmen George Cukor'un imzasını taşıyan dört dörtlük bir psikolojik gerilim. Gerçek yüzünü bilmeden aşık olup evlendiği Gregory Anton ile mutlu bir hayat düşleyen Paula kısa bir süre sonra yanıldığını anlar. Anton gerçekte bir katildir. Katil koca rolünü Charles Boyer üstlenmiş.
    Orijinal Adı: Gaslight Yön: George Cukor Oyn: C. Boyer, Ingrid Bergman Yapım Yılı: 1944
    STAR - 02.00

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Kaçırılan Sadıkoğlu'nu Irak'a götüren sır ne?
    Irak'ta kimliği belirsiz kişilerce kaçırılan işadamı Kahraman Sadıkoğlu dosyasında bilinmeyen gerçekler Kadir Çelik'in hazırlayıp sunduğu Objektif'te ele alınıyor. Başı önce Dubai'de derde girdi, karşılıksız çek vermekten tutuklandı. 5 milyon dolar verdi kurtuldu sonra Irak yollarına düştü. Arabası Musul'da kurşunlandı, ölümden döndü ama Irak'tan çıkmadı ve sonunda kaçırıldı. Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nu ölümü pahasına Irak'a götüren sır neydi? Tüm bunların yanında Objektif 2004'ün muhasebesini yapıyor.
    [ 23.30 / STAR ]

    Yılın 'en'leri 32. Gün'de
    Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın hazırladığı, yeni yılla birlikte 20. yaşına girecek olan 32. Gün'de son program 'almanak'a ayrılacak. 2004 yılında politikadan ekonomiye, seçimlerden krizlere, yarışmalardan spora, sanattan magazine kadar unutulmayanlar ve yılın "en"lerine yer verilecek. 2004'e damgasını vuran konular, hiç unutulmayanlar, gündeme oturan olaylar ve kahramanları ekrana taşıyacak olan programda ayrıca, bir programın yapım aşaması; 32.Gün'ün kendine özgü dili ve kamera arkası görüntüler izleyiciyle paylaşılacak.
    [ 22.05 / CNNTürk ]

    Enerji pastasından kim ne kadar pay kapacak?
    Gelecekte dünyanın sınırlı petrol yataklarını kim kontrol edecek? Petrol azalınca ne olacak? Ufukta ABD - Çin savaşı mı var? Haluk Şahin'le Derin Haber, yılın son programında yeni yılın en önemli sorununu masaya yatırıyor. Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti ve Ekonomik Araştırmalar Bölümü Direktörü Dr. Fatih Birol, Türkiye Petrol Mühendisleri Odası eski başkanı Necdet Pamir ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Han'ın konuk olduğu program geleceği görmeye çalışıyor.
    [ 22.30 / TV8 ]

    'Bircan'a düşen
    iki gönül

    Memleket Hikayeleri kuşağında yönetmenliğini Ahmet Sönmez'in yaptığı dramatik bir sevda öyküsü Kanal 7 ekranına geliyor: İki Kardeş Bir Sevda. Birbirine sevgiyle bağlı iki kardeş Müslüm ve Abdullah, dayanışma içinde karşılaştıkları her sorunun üstesinden gelmeyi başarır. Küçük kardeş Müslüm komşu köyde gördüğü bir güzele vurulmuştur. Ancak töre gereği önce ağabeyinin evlenmesi gerekmektedir. Aradan çok geçmez Abdullah da gönlünün güzelini bulur. Diş çektirmek üzere gittiği komşu köyde, O da kardeşinin aklını ilk görüşte alan Bircan'a vurulmuştur. Acı gerçek Müslüm'ün genç kızın evine haber vermeye gittiğinde anlaşılır. İki kardeşi karşı karşıya getiren bir sevdanın öyküsü Kanal 7'de.
    Yönetmen: Ahmet Sönmez, Senaryo: Soner Pehlivan, Oyuncular: Tarık Köksal, Esin Yiğit, Fatih Köroğlu, Burhan İnce, Neşe Arda, Ali Rıza Soydan, Alli Sağ, Yapım: 2004-Türkiye, Tür: Drama
    Kanal 7 / 20.00

    Nesrin, hayatının en zor kararını verecek
    B aron, Samuel'le görüşür ve Polat'ın karşısına yeni bir planla çıkar. Elif, dava dilekçesini verir, ve kendisini Nizamettin'in karşısında bulur. Nesrin ise, Laz Ziya için daha büyük bir sürpriz hazırlamıştır. Halo, Kirve'nin planından habersiz, piyasadaki uyuşturucuları toplamaya devam etmektedir. Kirve, mermiyi Memati'nin bıraktığını öğrenir ve Laz Ziya'nın karşısına dikilir. Memati ise, Nesrin'in karşısında hayatının en zor kararını verir.
    Show Tv / 20.00
    30 Aralık 2004
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED