AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
'Emredersiniz deyip bildiklerini okuyorlar'

Başbakan Erdoğan, 'bürokratik oligarşi'ye eleştirilerini dün de grup toplantısında sürdürdü. Erdoğan, "Adamlar yüzüme 'emredersiniz' deyip sonra yine bildiklerini okuyorlar" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bürokrasi duvarını yıkmak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, bürokratik oligarşinin ulaştığı ürkütücü boyutları tarif ederken, "Adamlar yüzüme 'emredersiniz' deyip sonra bildiklerini okuyorlar" dedi. Erdoğan, üst kurullara çeki düzen vermek için hepsinin bağlı olacağı "Koordinatör Kurul" oluşturmayı düşündüklerini açıkladı.

AK Parti Meclis Grubu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği 450 trilyonluk okul ihalesiyle ilgili verilen soruşturma önergesi TBMM Genel Kurulu'nda ele alınmadan önce basına kapalı olarak toplandı.

KİK ideolojik hareket ediyor

Grupta konuşan Erdoğan, iddiaları araştırdığını ve bakanlığın cevaplarını tatmin edici bulduğunu söyledi. Erdoğan, "İyi bir ihale, kırım oranının yüksek olmasından anlaşılmaz. Burada Kamu İhale Kurumu ideolojik hareket ediyor. Bana geldiklerinde 'emredersiniz' diyorlar. Sonra bildiklerini okuyorlar. Ben bakanlığın yaptığı çalışmadan tatmin oldum. Sorularınız varsa bakan cevaplasın" dedi.

Çelik'e Genel Kurul'da destek verilmesini isteyen Erdoğan, "Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı en çabuk yıpranan makamlardır. CHP her dönem MEB'i hedef alır. CHP'nin ekmeğine yağ sürmeyin" diye konuştu.

Yolsuzluk iddialarını direkt bana getirin

Erdoğan, AK Partili milletvekillerini yolsuzluk iddiaları konusunda da uyardı. Bazı vekillere ihale için gelen isimler olduğu yönünde kendisine duyumlar geldiğini anlatan Erdoğan, "Bütün hükümetler yolsuzluktan gitti. Biz aynı hataya düşmeyelim. Hepinizi görevlendiriyorum. Duyduğunuz yolsuzluk iddialarını doğrudan bana getirin. Ben ilgileneceğim. Getirmezseniz de vebali, günahı boynunuzadır" dedi.

Koordinatör Üst Kurul

Erdoğan, konuşmasında üst kurulların çalışma yöntemlerini de eleştirerek, bu sorunları aşmak için yasa tasarısı hazırlandığını söyledi. Erdoğan, bütün üst kurulların üzerinde çalışma yürütecek yeni bir üst kurul ihdas edileceğini açıkladı.

Asgari ücrete de değinen Erdoğan, "Asgari ücretin yeterli olmadığını biz de biliyoruz. Ama imkanlar ölçüsünde yapılabileceklerin en iyisini yaptık. Zaten kamu kurumlarında kimse asgari ücret almıyor. Kamu çalışanları ortalama 700 milyon maaş alıyor" dedi.

Erdoğan, Kırgızistan'da 'yılın adamı' seçildi

Başbakan Erdoğan, Kırgızistan'da faaliyette bulunan ve üyeleri arasında çeşitli ülkelerden aydınların yer aldığı "Uluslararası Ruhaniyat Birliği" tarafından "Yılın Adamı-2004" ödülüne layık görüldü. Manevi zenginliği yeniden oluşturma amacıyla kurulan "Uluslararası Ruhaniyat Birliği", daha önce Kırgızistan Devlet Başkanı Askar Akayev, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, eski ABD Başkanı Bill Clinton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve George Soros'u "Yılın Adamı" seçmişti.

Armitage, Erdoğan yerine Arınç ile görüşecek

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Armitage, Ankara'ya 2-3 Ocak tarihlerinde yapacağı veda ziyaretinde, TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından kabul edilecek. Başbakan Erdoğan'dan Armitage için randevu isteyen ABD Büyükelçiliği, "Başbakan Ankara'da olmayacak" cevabını aldı. Dışişleri de, Armitage'ın Arınç'ın tarafından kabul edilmesini önerdi. Böylece Meclis ile ABD yönetimi arasında 1 Mart tezkeresi krizinden bu yana üst düzeyde ilk temas yapılacak.

  • VELİ TOPRAK-HAMDİ ATEŞ / ANKARA



  • 30 Aralık 2004
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED