AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

Süreyya Ayhan olayı çözülüyor

OLİMPİYATLARDA altın madalya ümidimiz iken bulaştığı DOPİNG dedikoduları üzerine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu tarafından yargılanan atlet Süreyya Ayhan ile Hocası-Kocası Yücel Kop'un yargı süreci 13 Ocak'ta sona eriyor. Geçen haftaki duruşmada Dünya Dopingle Mücadele Teşkilatı'nın Türkiye yetkili Leyla Serap, Yücel Süreyya Ayhan'dan numune istediklerinde atletin önce "idrarım yok" demesine rağmen hemen ardından şiddetli bir su sesi duyduklarını, sonra da Süreyya Ayhan'ın bol su ile karışık numuneyi kendilerine verdiğini, bu numuneyi reddettiklerini yeniden numune istemeleri üzerine de atletin yanında duran Rumen gözlemcilerin çığlık çığlığa dışarı kaçtıklarını beyan etmesi üzerine Ceza Kurulu Başkanı Rumen yetkililerin ifadelerine başvurulmak üzere duruşmayı 13 Ocak'a erteledi. Sizin anlayacağınız O GÜN BÜYÜK BİR OLAY AYDINLANACAK.

Bir gün Güneş'e de 'başarısız' derlerse...

ŞENOL Güneş, Trabzonspor'da artık tek patron. Kurulacak, ya da kurulmakta olan Trabzonspor Futbol A.Ş.'nin de geniş çapta sorumlusu o. Trabzonsporlular herhalde Şenol Güneş'in tekrar dönüşünden çok mutlular. Hatta tribünlere pankartlar asılacak, övgüler yazılacak. Ama futbol bu, bir gün şemsiye tersine de dönebilir. Öyle birşey olur da Ziya Hoca'ya gösterilen tepkiler Şenol Güneş'i de vurursa o zaman ne olur biliyor musunuz? Vazgeçtim, tahminimi temenni zannedenler bu yazıya da tepki koyar; YAZMAYACAĞIM!

Sporda şiddet böyle mi önlenecek?

Devlet, Sporda Şiddet ve Düzensizliği önlemek için bu isimde 5149 Sayılı bir Yasa çıkardı. İlgili Bakan kendini bu işe adadı. Kanun bana göre yeterli değil; ama Bakan çok şeffaf; "Gerekirse değişiklik yaparız, gerekirse başka Yasa da çıkarırız" diyor. Ülkenin Başbakanı eski bir futbolcu; yani meşin topun taaa göbeğinden gelmiş, işi biliyor. Futbol Federasyonu uykudan uyanmaya başlıyor. Beşiktaş, bu şiddet ve düzensizliğin önlenmesi ile ilgili çalışmalar yapmak üzere tam sekiz ay önce benim de içinde bulunduğum, çoğu hukukçulardan oluşan bir komite kurmuş. Ankara'da Semih Başkan adında bir profesör bu konuda müthiş bir ilmi çalışma yapmış, yaptırmış. Emniyet Genel Müdürlüğü de aynı konuyu dile getirmiş, yayınladıkları kitap bir harika. Sizin anlayacağınız ilgili her kişi ve kurum bu batağı kurutmak üzere faaliyette... Aaaa bir bakıyorsunuz Ülkerspor-Fenerbahçe basketbol maçından sonra, oyunu son dakikalarda lehine çevirip kazanan Ülkerspor'un antrenörü, tribündeki eşi ve kulübünün başkanına zafer yumruğunu kaldırdığı için F.Bahçeli yöneticilerden sopayı yiyor! Dayakçıların başında da Sarı-Lacivertli asbaşkan var! Varın gerisine siz karar verin ve ne yakıştıracaksanız yakıştırın...

Vay be, Ortega 20 milyon $

Fenerbahçe'nin kaçak Arjantinlisi hatırlarsınız FIFA'nın on milyon dolarlık tazminat kararına karşı türlü numaralar çevirerek Sarı-Lacivertlileri bıktırmış, sonunda da adeta lanet ettirerek bonservisini üçbuçuk milyon dolara Arjantin'in Newells Old Boys Kulübü'ne verdirtmişti. Şimdi bu kulüp Ortega'ya talip olan meşhur River Plate, Corinthias ve bazı İngiliz kulüplerinden kaç para bonservis ücreti talep ediyor biliyor musunuz? Tam 20 milyon dolar! Ticarete bak sen...

Beşiktaş'ta dayanışma kampı

BİLİYORSUNUZ önceki hafta Beşiktaş Yönetim Kurulu'ndan bazı istifalar oldu ve bütün dikkatler yönetim üzerinde toplandı. Başkan Yıldırım Demirören yurt dışındaydı, apar topar döndü ve Nevzat Demir Tesisleri'nde yönetim kurulu üyelerini eşleriyle birlikte moral kampına aldı. Birlikte yediler, içtiler, eğlendiler ve dağıldılar. "Ne var bunda?" diyeceksiniz değil mi? Bakın muzip bir muhalif gülerek bu tek günlük kampı nasıl değerlendirdi:
"-Hep birlikte Noel'i kutladılar!"
Meğer toplantı, kamp gecesi Noel yortusuna rastlamıyor mu? Tabii Başkan dahil yöneticilerin hiçbiri işin farkında bile değildi..


30 Aralık 2004
Perşembe
 
TAYLAN UYGUR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED