Bugünkü Yeni Şafak |
|
|
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, gelen tepkiler üzerine, Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uyum amacıyla yenilediği kırmızı et tebliği taslağında, atı "diğer kasaplık hayvanlar" listesinden çıkardı. Ancak at, 2005 yılında bakanlık tarafından yayımlanan kırmızı et üretimine ilişkin hayvan kesim yerlerinin teknik şartlarına yönelik yönetmelikte halen kasaplık hayvan olarak sayılıyor. AB mevzuatında da at, kasaplık hayvan olarak yer alıyor. Devekuşu yok domuz var "Taze Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği" taslağında, tebliğin, taze kırmızı et ve hazırlanmış kırmızı et karışımları ile et ürünleri üretiminde kullanılacak olan kırmızı et ve hazırlanmış kırmızı et karışımlarını kapsadığı, mekanik olarak sıyrılmış etleri, devekuşu ve av hayvanı etlerini kapsamadığı belirtilmişti. Domuz ve tavşan, "diğer kasaplık hayvanlar" olarak kaldı. ANKARA
|
|