AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Namaza davet'e en güzel cevap
Ülke genelinde namaz seferberliği başlatan ilahiyatçı-yazar Cemil Tokpınar'ın 'Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?' adlı kitabı kısa sürede hem Anadolu'da hem de İstanbul'da en çok okunan üç kitap arasına girdi.

'Okul dışına itilen kişi kaplandan tehlikeli'
Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Okul dışına itilmiş, okulu terketmek zorunda kalmış, şu veya bu şekilde sokağa terkedilen bir insanı, hayvanat bahçesinden kaçmış kaplandan daha tehlikeli buluyorum" dedi.

YÖK, Sezer'le oturup üniversiteyi düzeltecek
Yükseköğretimin gündemi 2005'in Kasım ve 2006'nın Şubat aylarındaki toplantılara odaklandı. YÖK Başkanı Teziç, Şubat 2006'da, Türkiye'nin bilim politikasını belirlemek üzere Sezer'in başkanlığında rektörlerin katılımıyla Köşk'te bir toplantı düzenleyecek.

'Ferman rektörün, ODTÜ bizimdir'

Paşa paşa eylem yapacaklar
Emekli Subaylar Derneği, 23-25 Eylül'de yapılması planlanan Ermeni Konferansı için eylem planı hazırladı. TESUD Başkanı Küçükoğlu, 'ayaklarımız dayanıncaya kadar oradayız' mesajı verdi.

Almanya yasak koydu, PKK tropikal adada yayına başladı
Almanya'nın yasakladığı PKK'nın yayın organı Mezopotamya Haber Ajansı, Yeni Zelanda'ya bağlı adalar grubu 'Tokelau' üzerinden yayına başladı.

Tunceli'de cenaze gerginliği
Tunceli'de önceki gece polis memuru R.L'nin ensesinden vurarak ölümüne neden olduğu taksi şoförü Hasan Akdağ'ın cenazesi sırasında gergin anlar yaşandı. Teröristbaşı Öcalan lehine slogan atan bir grup polis araçlarına saldırdı.

Hasta üzerinde ilaç denemeye yeşil ışık
Sağlık Bakanlığı, ruhsatsız ilaçların gönüllü hastaların üzerinde denenmesine imkan tanıyan bir düzenleme yaptı. İlaçlar kanser gibi hayati tehlikesi bulunan hastalar için umut olacak.

Sağlık çalışanları: İş iyi, ücret az

Yatağan davasında tazminat çıkmadı
Yargıtay, Yatağan Termik Santralı'nın çevreye verdiği zarar nedeniyle manevi tazminat ödenmesi istemini yerinde görmedi. Karara katılmayan 4. Hukuk Dairesi Başkanı Kartal, "Kirleten öder" dedi.

Yılmaz ile Yiğit 'Çakıcı'da anlaşamıyor
Korkmaz Yiğit'in yalan söylediği iddiasında ısrar eden Mesut Yılmaz, "Yiğit, Çakıcı ile herhangi bir ilgisinin olmadığını çocukları üzerine yemin ederek beyan etmiştir" dedi.

Fatma Müge'ye 200 milyonuncu yolcu ödülü
72 yıldır uçan Türk Hava Yolları'nın (THY) 200 milyonuncu yolcusu Fatma Müge Yurdakoş Akbay oldu. Akbay'a iç ya da dış hatlarda gidiş dönüş bilet hediye edildi. Törende konuşan THY Genel Müdürü Kotil hedeflerinin yılda 20 milyon yolcu taşımak olduğunu söyledi.

Anneler mafyaya karşı
Uyuşturucu tacirleriyle amansız bir mücadeleye giren Kreuzberg'deki gurbetçi anneler, geceleri mafyayı bölgeden çıkarmak için devriye geziyor.

AB'nin geleceği Türkiye'de
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin AB'ye girme konusunda bütün problemlerin çözümlendiğini belirterek, AB'nin Türkiye'yi kabul etmemesi durumunda, kendi geleceğini tehlikeye atacağını söyledi.

100 kilo kağıt getirene bir altın

Ahmet dedenin 'kimlik' çilesi!
Hatay'da yaşayan 65 yaşındaki Ahmet Tuna'nın askerlik yapmasına rağmen, Suriye vatandaşı olduğu için 30 yıl önce T.C cüzdanı elinden alındı.

Bu da 'kamyonbüs'

Kısa kısa..



16 Eylül 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED