AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
AB'nin geleceği Türkiye'de

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin AB'ye girme konusunda bütün problemlerin çözümlendiğini belirterek, AB'nin Türkiye'yi kabul etmemesi durumunda, kendi geleceğini tehlikeye atacağını söyledi.

  • İSMAİL ZELVİ/İSTANBUL
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin AB'ye girme konusunda herhangi bir probleminin kalmadığını belirterek, AB'nin Türkiye'yi kabul etmemesi durumunda kendi geleceğini tehlikeye atacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul Belediye Meclisi'nde dış gezileri hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. İstanbul'un yakaladığı ivmenin bütün dünya tarafından takdir edildiğini kaydeden Topbaş, "İstanbul'daki başarılı organizasyonlarla yerel yönetim olarak biz kendimizi dünyaya kabul ettirdik" dedi.

    Topbaş, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi kabul edip etmemesinin kendi gelecekleri ile ilgili bir konu olduğunu ifade etti. AB'deki liderlerin çoğunun birbirine güvenmediğini söyleyen Başkan Topbaş, AB'deki güvensizliğin ortadan kalkması için Türkiye'nin bir an önce birliğe alınması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye alırlarsa AB geleceğini kurtarmış olur. Aksi takdirde gelecek seçimlerde AB ülkelerinde radikaller, milliyetçiler girecek AB'nin devamı riske girmiş olacak" dedi.

    UKOME olağanüstü toplanacak

    Meclis toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin öğrenci servis ücretlerinde geçtiğimiz senenin rakamlarının uygulanması yönünde bir karar aldığını hatırlattı. Meclisin kararının UKOME'de tekrar görüşüleceğini kaydeden Başkan Topbaş, "UKOME olağanüstü toplanabilir" şeklinde konuştu. Öte yandan İstanbul Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Halit Tayanç ise, zamlı tarifeyi uygulamayı sürdüreceklerini belirterek, "Sonunda mahkemelik olunacak gibi geliyor" dedi.

    İETT, Akbil'de indirime gidecek

    İETT Genel Müdürü Muammer Kantarcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla otobüs ve raylı sistemde kullanılan Akbil'de 1 Ekim'den itibaren yüzde 8 ila 26 oranında indirime gideceklerini açıkladı. Uygulama özel halk otobüslerinde ise 15 Ekim tarihinde başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, bütün İstanbullular'dan ulaşım ücretlerinde bir kolaylık yapılması yönünde yoğun talepler geldiğini anlatan Kantarcı, "Sayın Başkanımızın talimatları doğrultusunda, Akbil kullanımını yaygınlaştırmak için, İETT otobüsleri 1 Ekim'den itibaren, özel halk otobüsleri de 15 Ekim'den itibaren 'İndirimli Kontör Tarifesi'ne geçecek" dedi. Kantarcı, indirim oranının yüzde 8 ile 26 arasında olacağını belirtti. 'İndirimli Kontör Tarifesi'ne göre, yüklenen kontür miktarı arttıkça, indirim oranı da artıyor. İndirimli Akbil kullanıcıları; 10 YTL'lik yüklemede 70 Ykr'dan, 20 YTL'lik yüklemede 68 Ykr'dan kontör kullanacak. Halen 1.25 YTL'den tam Akbil kullananlar ise, 20 YTL'lik yüklemede 1.15 YTL'den, 60 YTL'lik yüklemede 99 Ykr'dan kontör kullanacak. n İSMAİL ZELVİ

    Halk otobüslerinde tek tip kıyafet

    İETT denetiminde toplu taşımacılık yapan özel halk otobüslerinin şoförleri ve biletçileri, artık füme renkli takım elbise, buz mavisi gömlek ve bordo kravat içeren 'tek tip' kıyafet giyecek. Tek tip kıyafet giymeyen şoförlere 130 YTL ceza verilecek. İstanbul Otobüs, Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası ile özel halk otobüsü taşımacılarının temsilcisi konumundaki üç şirket ile birlikte yeni tek tip kıyafetleri tanıtmak amacıyla Topkapı Eresin Oteli'nde bir toplantı yaptı. Toplantıya katılan İETT Genel Müdürü Muammer Kantarcı, kuralsızlıkla mücadelelerinin süreceğini söyledi. Toplantıya katılan ve otobüslerinin önünde yeni kıyafetleriyle poz veren şoförler ise yeni kıyafetlerinden memnun olduklarını belirttiler.

  • İSTANBUL



  • 16 Eylül 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED