AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Kartal'a Malmö deme

1990-91 sezonunda Malmö'ye elenmesi hiç unutulmayan Kartal, İnönü'de bu kez UEFA Kupası ilk maçında şok oldu. Rıza Çalımbay, futbolculuğundaki Malmö faciasını hoca olarak da yaşadı.

71'DE ALVES ATTI, TUR ZORA GiRDi

LİGDE Çaykur Rizespor'a mağlup olan Beşiktaş, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında karşılaştığı Malmö'ye 1-0 mağlup olarak tur şansını zora soktu. 19 Eylül 1990 tarihinde dramatik bir biçimde İsveç ekibine elenen Siyah-Beyazlılar, stadı dolduran taraftarlarına yine büyük hayal kırıklığı yaşattı. Karşılaşmanın tek golü 71. dakikada Alves'ten geldi.

UMUTLARI 29 EYLÜL'DE

BEŞİKTAŞ, katı savunma yapan rakibi karşısında gol pozisyonu üretmekte zorlandı. İkinci yarıda baskısını artıran ve ilk 45 dakikaya oranla daha etkili oynayan Beşiktaş, rakip kalede üst üste gol pozisyonları buldu. Ancak bunları değerlendiremedi. Beşiktaş, Malmö ile rövanş maçını 29 Eylül'de İsveç'te yapacak.

'İsveç'te tur bizim'

Dün sahaya kaptan çıkan İbrahim Üzülmez, rakibin kapalı savunmasının oyunlarını bozduğunu belirterek, "İsveç'te böyle olmayacak. Bu turu biz geçeceğiz" dedi.

Koridorlar Çalımbay'ın fırçasıyla çınladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Çalımbay, futbolcularını fena haşladı. Çalımbay soyunma odası koridorlarında oyuncularına çıkışırken, "İnanamıyorum. O kadar pozisyonda gol atamıyorsunuz. Bu nasıl oyun? Fenerbahçe maçında kendinizi affettirin" dedi. Çalımbay basın toplantısında ise şöyle konuştu: "Bu iki devreli bir oyun. Bu iş daha bitmedi. Rövanş var. Orada kazanıp turu geçeceğimizi düşünüyorum. Bile bile gol yedik. Karşılığında bir çok fırsat yakalayıp değerlendiremedik. Bir gol atabilsek bizim için yeterli olurdu. Burada atamadığımız golleri orada atacağız" diye konuştu.

Beşiktaş 'bir bir' eriyor

BİR HALKA DAHA

Beşiktaş, Diyarbakırspor beraberliğiyle başlayan kötü gidişine bir türlü "Dur" diyemiyor. Diyarbakır ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Rizespor'a 1-0 yenilen Kartal, başarısızlığa bir halka da dün ekledi.

İŞLERİ ZORLAŞTI

Malmö yenilgisi, Beşiktaş için tehlike çanlarını çaldırırken, pazar günkü Fenerbahçe maçı öncesi de sıkıntıya neden oldu. Şimdi Çalımbay, takımını derbiye motive etmeye çalışacak.

GÖZLER ONLARI ARADI

Beşiktaş'ın yeni transferi Ailton sakatlığı, Okan da sarı kart cezası nedeniyle dün forma giyemezken, siyah-beyazlı ekip, bu iki futbolcunun eksikliğini derinden hissetti. Kartal'ın özellikle hücum organizasyonları aksadı.

YOULA'YA İLK MAKAS

Rıza Çalımbay, Ailton'un yokluğunda bir sürpriz yaparak her zamanki gözdesi Youla'yı yedek soyundurdu. Forvette Ahmet Dursun görev alırken, Youla, Mustafa Doğan sakatlanınca 38. dakikada oyuna girdi. Mustafa Doğan'ın F.Bahçe maçında oynaması zora girdi.

Asper alkışlarla

2000-2001 sezonunda Beşiktaş kalesini koruyan Malmölü Asper, dün sahaya siyah-beyazlı taraftarların alkışlarıyla çıktı, yine övgüler alarak soyunma odasına gitti. Beşiktaş kalecisi Cordoba golde büyük hata yaparken, Asper başarılı kurtarışlarıyla siyah-beyazlı forvete duvar oldu.



16 Eylül 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED