AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Sami Yen'de çamur yok

UEFA Kupası ilk tur ilk maçında Avrupa'nın en kuzeyindeki futbol takımına karşı olağandışı bir mücadele veren G.Saray rakibe değil, felaket boyutundaki koşullara mağlup oldu.

ÇOK GOL KAÇIRDILAR

Galatasaray, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında Norveç ekibi Tromso'ya 1-0 yenilerek tur umutlarını İstanbul'a bıraktı. Galatasaray maça rakibine oranla daha iyi başlamasına rağmen aradığı golü maç boyunca bulamadı. Hasan Şaş, Necati ve Ümit Karan ile pozisyonlar bulan Sarı-Kırmızılar, ilk yarıda bunlardan yararlanamadı.

78'DE SZEKERES ATTI

2. yarıya hızlı başlayan Galatasaray'ın ataklarını, rakipten çok bozuk zemin önledi. 78'de savunmanın hatasını affetmeyen Szekeres Tromso'yu 1-0 öne geçirdi. 85'te Ümit Karan'ın kafa vuruşu az farkla üstten auta çıktı. Cimbom artık 29 Eylül'deki rövanşı bekliyor.

HAKEM BİZE SORMALIYDI

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Grets, Tromso karşısında alınan yenilgiyi ağır saha şartlarına bağladı. Futbolcularının son derece soğuk ve bozuk zemin nedeniyle her zamanki futbollarını oynayamadıklarını anlatan Belçikalı teknik adam, "Buna rağmen pozisyonlar bulduk. Burada çağdışı bir futbol oldu. Hakem bu zeminde oynama konusunda maçtan önce görüşümüzü almalıydı. Rövanş için favoriyiz ama dikkatli de olmak zorundayız." diye konuştu.

BU HAKEM TÜRK DÜŞMANI!

Futbolculardan Necati, ancak PAF ve amatör takımlarda oynarken, bu tür bir sahada mücadele ettiğini belirtirken, "Buradaki saha bizim gibi ekiplerin aleyhineydi. Rövanşta ne olacağını hepimiz göreceğiz" dedi. Ümit Karan ise Avusturyalı hakemiı Türk düşmanlığıyla suçlayıp, "Maçı resmen katletti. Düşürüldüğüm pozisyon penaltıydı, ayrıca beni düşürdükleri pozisyon var. Kırmızı kart çıkarması gerekirdi" yorumunu yaptı.

Bu 'Tarla'dan Chelsea de çıkamadı

Tromso'ya tek golle yenilerek UEFA Kupası ilk maçında beklemediği bir skor alan Galatasaray, gibi bu sahadan İngiltere'nin ünlü Chelsea takımı da çıkamamıştı. ingiliz kulübü 1997-98 sezonunda yine UEFA Kupası'nda Norveç'te Tromso ile oynayıp, 3-2 mağlup olmuş ama, İngiltere'de rakibine gol yağdırarak 7-0 ile turu geçen takım olmuştu.

G.Saray'ın bu sezonki ilk resmi yenilgisi

Tromso'ya olağanüstü koşullar altında tek golle teslim olan Galatasaray, bu sezonki ilk resmi mağlubiyetini almış oldu. Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 5 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sarı-Kırmızılılar, topladığı 13 puanla lider bulunuyorlar. Galatasaray, ligde oynadığı maçlarda Konya'yı 2-1, Ankaragücü'nü 1-0, Malatyaspor'u 5-2 ve Sivas'ı da 2-0 mağlup etmiş, Gaziantepspor ile ise deplasmanda 2-2 berabere kalmıştı.

POZİSYONU DIŞARI TAŞIDI

Maçın 64. dakikasında Ümit Karan ceza alanının hemen içinde düşürüldü. Herkes Avusturyalı hakem Gerald Lehner'in penaltı noktasını göstermesini beklerken o pozisyonu şaşılacak biçimde ceza sahası dışına çekti. Faulü belirleyen hakem hareketin ceza alanı dışında olduğuna hükmedince Galatasaray'ın haklı penaltısı frikike dönüştü. Sarı-kırmızılılar tehlikeli bölgeden kazanılan bu atışı değerlendiremediler.

İKİNCİ KEZ YEDEK SOYUNDU

Teknik direktör Gerets, belinden sakatlığı bulunan Hakan Şükür'ü yedek kulübesinde bekletti. Gerets, son haftaların golcü futbolcusu Ümit'i Necati'yle birlikte ilk onbirde oynattı. Ancak skor üretilemeyince Hakan 65. dakikada Uğur'un yerine oyuna alındı.Belçikalı hoca Sivasspor maçında sakatlanan ve gectiğimiz sezondan cezası bulunan İliç'in yerine de genç Uğur'u oynattı. Uğur savunmanın sağında görev yaparken Cihan orta alanda oynadı.



16 Eylül 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED