YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Telekom çürüyecek

ASO Başkanı Çağlayan Türk Telekom'un özelleştirmesinde geç kalınması halinde çürümüş yumurta gibi elde kalabileceğini söyledi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, uygulanan ekonomik istikrar programı konusunda, hükümetin kararlı ancak uygulamaların eksik olduğunu söyledi. Çağlayan yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uyguladığı ekonomik programın 3 yıllık bir program olduğunu hatırlatarak, "Programın başarıya ulaşma şansını, ben yüksek olarak görüyorum. Yeter ki bu konuda istekli ve kararlı olalım" dedi.

Zaman zaman bazı durum ve tutumların programı sekteye uğratacakmış havası verdiğini kaydeden Çağlayan, bunun da vatandaşın programa inancını ortadan kaldırdığını ifade ederek, "Vatandaşı suçlamıyorum. Enflasyonla mücadele programını çok net bir şekilde çıkıp, hükümet tarafından, yetkililer tarafından kamuoyuna anlatılması lazım" dedi.

Türk Telekom

Zafer Çağlayan, Türk Telekom'un özelleştirilmesi konusunda da Telekom'un artık havasını kaybettiğini iddia ederek, "Şu anda ben Telekom'u çürütülmüş bir yumurta olarak değerlendiriyorum" dedi.

ASO Başkanı, "yumurtanın alındıktan sonra, belli bir süresi olduğunu ve o süre içerisinde değerlendirilmezse çürüyeceğini" ifade ederken, şöyle konuştu: "Telekom'la ilgili eğer birkaç gün daha geç kalırsak benim endişem, Telekom'un da bir çürümüş yumurtaya benzeyeceğidir. Telekom'la ilgili tartışmaya bakın, hâlâ yüzde kaçını devredelim tartışmasını yapıyoruz. İnsanlar yönetim hakkı istiyorlar. Yani siz hem kalkacaksınız bir şirketin yüzde 20, 30'unu satacaksınız, hem adama yönetimde imkan vermieyeceksiniz. Bırakın Avrupalı'yı, kendi insanımız bile böyle bir özelleştirmeye girmez."

Batıklarla ilgili somut çözüm üretilmeli

ASO Başkanı Zafer Çağlayan, Dünya Bankası'nın mali sektöre daha önce vermeyi düşündüğü krediyi, Türkiye'nin ev ödevlerini yapmamasından dolayı geri çekerek, ertelemesinin sıkıntı getireceğini ifade etti.

ASO Başkanı Çağlayan, yapılması gerekenin, siyasi iradenin ortaya çıkıp, el konmuş olan 8 banka ile ilgili somut olarak ne yapacağını ortaya koyması olduğunu belirtti.

Böyle özelleştirme olmaz

Zafer Çağlayan, el konan 8 bankanın Türk ekonomisine 10 milyar dolara yakın zarar verdiğini kaydederek "Ama şu anda el konmuş olan 8 bankanın genel müdürlerine, biz 10 bin dolar maaş verirsek, ben de orada genel müdür olsam, o bankanın özelleştirmesine ayak diretirim. Yani bu işte, yoğurdun bolluğu nerede, bu balın, böreğin bolluğu nerede?" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...